reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ach, i ja mialam tak zaciśnięte oczy, że aż mi plamy latały. Nie chciałam tego widzieć, ani na usg ani na żywo.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

reklama
A i pytalam o przytulanie. Jak na razie dalej zakaz.
Pytalam tez o farbowanie włosów i mój gin jest raczej przeciwny używania farb z amoniakiem w ciąży.
Na zaparcia Duphalac syrop i Espumisan.

Martya - większa waga wynika również z innych czynników: np. ciężarne więcej jedzą i mniej się ruszają, jedzą fast foody, mają problemy z hormonami... i najpewniej jeszcze milion rzeczy.

Ja w obydwu ciążach brałam witaminy i moje giganty to były 60 cm i 3400 i 61 cm 3550

Oczywiście, że na wagę dzidziusia wpływa wiele czynników nie tylko nadużywanie witamin :) Jeśli taka potrzeba to trzeba zażywać witaminy, a jeśli nie to nie ma co przedabrzać.

Dziś siostra męża jadła obiad, wyciągała sobie po trochu palcami z ust i dawała to dziecku...

Acgug ciesze sie ze wszystko ok.
Hess trzymam kciuki.
Ja dopiero nadrabiam czytanie. Nikola usnela. Cale popoludnie robila jajko wielkanocne na konkurs w szkole. Ladnie jej wyszlo ale troche jej z tym zeszlo.

Amniopunkcje to biorą ci do badania płyn owodniowy - badają dna dziecka z wydzielin, a w kosmowce bezpośrednio jest dna dziecka.

Jak masz tyłozgięcie macicy, to ponoć jest to marzenie każdego lekarza wykonującego tr zabiegi :-)
Mój był zachwycony :-)

Gdzie masz robić to badanie?

Bardziej się bałam gorączki niż tych skurcze. Średnio to wszystko przyjemne, ale w sumie wizyta u dentysty też jest średnio przyjemna a się chodzi. :-)

Idź, zrób - miej to z głowy :-)
I ciesz się zdrowym dzieckiem :-)

Dzięki za odpowiedzi. Trochę mnie zmartwiaj info o skurczach, zakażenie to wiadomo, po każdej operacji/zabiegu może być. A dają coś na te skurcze? Czyli Tobie nie przebijali worka z wodami? Bo już zglupialam, hehe.

Nie wiem czy widac ale moze sie udalo

Załączniki

• 1458158970721.jpg
    1458158970721.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 120
reklama
Dzięki za odpowiedzi. Trochę mnie zmartwiaj info o skurczach, zakażenie to wiadomo, po każdej operacji/zabiegu może być. A dają coś na te skurcze? Czyli Tobie nie przebijali worka z wodami? Bo już zglupialam, hehe.
Wiesz, teraz i ja zgłupiałam .
Nie, no Przebijali. Bo w tej strzykawie były te kosmki w płynie.
Nie, nic nie dają na te skurcze, one przechodzą po chwili.

Do góry