mloda zona
Fanka BB :)
KasiaMarysia ta plukanka po umyciu już włosów pamiętajMloda zona ja zastosuje Twoją szampono-odżywke
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
KasiaMarysia ta plukanka po umyciu już włosów pamiętajMloda zona ja zastosuje Twoją szampono-odżywke
Akurat czyste dha 2 razy dziennie brałam w poprzedniej ciąży od 4 tyg do porodu. Teraz mam zalecenie jesc ryby-bogate zrodlo dha.Źle mnie zrozumialas to nie dlatego jest opóźniony że nie brała witamin tylko dlatego że bardzo ograniczała jedzenie w ciąży bo nie chciała przytyć i przez to wszystko miała niedobory w ciąży. Wiadomo że jak będziesz się zdrowo odzywiala to nic się nie stanie gdy nie będziesz brała witamin ale ja nie jestem pewna czy w mojej diecie jest odpowiednia ilość witamin chociaż lubię zdrowe jedzenie i staram się odżywiać zdrowo.. Mimo wszystko wolę łykac witaminy i być spokojna a co do inteligencji to właśnie dha bierze udział w rozwoju mózgu więc jeśli można dodatkowo wspomóc to wolę brać.. Być może to nie witaminy A geny (mamusi ) wpłynęły na to ze młoda jest taka mądra ale skoro lekarze mówią że to dobrze wpływa to ja im wierzę :-)
A mi się niedawno snila szarlotka z tartego na tarce kruchego ciasta moja mama taka robiła kiedyś kiedyś wiele lat temu i w śnie była taka pyszna to ciastko w ustach się rozplywalo :-) chyba ja pomecze albo sama upieke na sobotęMaz przywiozl mi wczoraj skrzynke jablek od sadownika i sa tak pyszne chyba w sobote upieke ciasto jablkowe.
Ja tam uważam,ze preparaty wielowitaminowe nie zapobiegają niedoborom. Co do dha to w poprzedniej ciąży brałam witaminy od 7 miesiąca a dha oddzielnie bo jak powiedziałam,ze jest w witaminach to się rozesmiala,ze jak jedna tabletka jest od wszystkiego to jest do niczego. Kwas foliowy tez każą suplementowac mimo tego,ze jest w witaminach.
Maz przywiozl mi wczoraj skrzynke jablek od sadownika i sa tak pyszne chyba w sobote upieke ciasto jablkowe.
Wcale tak malo nie zjadlas. Mnie tak mdli i zjadlam.-1,5 parowki i 2 kromki chleba,pól pizzerki,pomarancze i 5 jablek. Dopiero teraz wmuszam 2 kawalku ryby z chlebem żytnim. Nie idzie miJa martwie sie o dziecko teraz leze calymi dniami praktycznie w goraczce nie mam apetytu jak dochodzi do 38,4 to lykam apap dzisiaj zjadlam suchą bułkę cebulowa pomarancze kiwi dwie rzodkiewki talerz zupy brokulowej i kilka kukurydzianych chrupek. Pije herbate z lipy i soki. Uzywam obecnie antybiotyku probiotyku kapsulki dha i lyzka multi sanostolu no i jak goraczka wzrosnie to apap. Zastanawiam sie czy moge uzyc wody morskiej do nosa na te cholerne zatoki. Martwie sie tym ze malo jem :-(
Nie znam,ale dobre a ogólnie za jablkami nie przepadamA nazwę znasz? My dostaliśmy od sołtysa jabłka.Są pyszne, soczyste do placka nie bardzo ale na sok idealne. Jak w niedzielę sok zrobiłam to musiałam rozcieńczać z wodą , bo taki słodki był.