reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Źle mnie zrozumialas to nie dlatego jest opóźniony że nie brała witamin tylko dlatego że bardzo ograniczała jedzenie w ciąży bo nie chciała przytyć i przez to wszystko miała niedobory w ciąży. Wiadomo że jak będziesz się zdrowo odzywiala to nic się nie stanie gdy nie będziesz brała witamin ale ja nie jestem pewna czy w mojej diecie jest odpowiednia ilość witamin chociaż lubię zdrowe jedzenie i staram się odżywiać zdrowo.. Mimo wszystko wolę łykac witaminy i być spokojna a co do inteligencji to właśnie dha bierze udział w rozwoju mózgu więc jeśli można dodatkowo wspomóc to wolę brać.. Być może to nie witaminy A geny (mamusi :p) wpłynęły na to ze młoda jest taka mądra ale skoro lekarze mówią że to dobrze wpływa to ja im wierzę :-)
Akurat czyste dha 2 razy dziennie brałam w poprzedniej ciąży od 4 tyg do porodu. Teraz mam zalecenie jesc ryby-bogate zrodlo dha.
Ja tez nie czuje,ze odzywiam sie super bo nie mam apetytu i tez wymiotowalam,ale stosuje sie do zalecen lekarza.

Maz przywiozl mi wczoraj skrzynke jablek od sadownika i sa tak pyszne:) chyba w sobote upieke ciasto jablkowe.
A mi się niedawno snila szarlotka z tartego na tarce kruchego ciasta moja mama taka robiła kiedyś kiedyś wiele lat temu i w śnie była taka pyszna to ciastko w ustach się rozplywalo :-) chyba ja pomecze albo sama upieke na sobotę :-D

Ja tam uważam,ze preparaty wielowitaminowe nie zapobiegają niedoborom. Co do dha to w poprzedniej ciąży brałam witaminy od 7 miesiąca a dha oddzielnie bo jak powiedziałam,ze jest w witaminach to się rozesmiala,ze jak jedna tabletka jest od wszystkiego to jest do niczego. Kwas foliowy tez każą suplementowac mimo tego,ze jest w witaminach.

I dlatego oddzielnie mam witaminy, oddzielnie kwas foliowy i oddzielnie tran z dha, oczywiscie nie wszystkie sa sobie równe, gdy dostalam próbke witamin na tydzień od położnej wiodącej marki tutaj to strasznie źle się czułam po nich. Jak już mówiłam to biore wit ze wzgledu na to, że mieszkam w uk i tu nawetchleb jest rakotwórczy, sama chemia wszedzie i we wszystkim, a to że sie duże dzieci rodza, to też nie zawsze, ja sie urodzilam 1,5 miesiaca wczesniej i wazylam prawie 4kg

Jane rozwaliłaś mnie Einstainem :D

Ja martwie sie o dziecko teraz leze calymi dniami praktycznie w goraczce nie mam apetytu jak dochodzi do 38,4 to lykam apap dzisiaj zjadlam suchą bułkę cebulowa pomarancze kiwi dwie rzodkiewki talerz zupy brokulowej i kilka kukurydzianych chrupek. Pije herbate z lipy i soki. Uzywam obecnie antybiotyku probiotyku kapsulki dha i lyzka multi sanostolu no i jak goraczka wzrosnie to apap. Zastanawiam sie czy moge uzyc wody morskiej do nosa na te cholerne zatoki. Martwie sie tym ze malo jem :-(

Ja martwie sie o dziecko teraz leze calymi dniami praktycznie w goraczce nie mam apetytu jak dochodzi do 38,4 to lykam apap dzisiaj zjadlam suchą bułkę cebulowa pomarancze kiwi dwie rzodkiewki talerz zupy brokulowej i kilka kukurydzianych chrupek. Pije herbate z lipy i soki. Uzywam obecnie antybiotyku probiotyku kapsulki dha i lyzka multi sanostolu no i jak goraczka wzrosnie to apap. Zastanawiam sie czy moge uzyc wody morskiej do nosa na te cholerne zatoki. Martwie sie tym ze malo jem :-(
Wcale tak malo nie zjadlas. Mnie tak mdli i zjadlam.-1,5 parowki i 2 kromki chleba,pól pizzerki,pomarancze i 5 jablek. Dopiero teraz wmuszam 2 kawalku ryby z chlebem żytnim. Nie idzie mi

reklama
Do góry