reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja nie mogę pomidorów w ciąży jesc, nie smakują mi. Latem jem od mojej babci i mamy ;-) nawóz robią z kurzych odchodów albo od krów, nawet od koni ale przynajmniej czuć pomidora, bo teraz to biorą dość ze twarde to wodniste bleh.

reklama
Tez czekam na swoje warzywa:) co do owoców to mamy w ogrodzie za domem-jabłka,gruszki,śliwki,czereśnie,winogrona i agrest:) mniam,mniam. Tata uprawia tez sezonowe owocki-truskawki,maliny,porzeczki i aronie:) nic nam z synkiem ze smakolykow nie brakuje. Pomidorki tez rosną w ogrodzie.

Czemu tak rano wstajecie dziewczyny? Pytam tych,które nie pracują. No ja dopiero obudziłam sie,ale jeszcze bym spala.

Ja mam tylko poprzeczkę, wiśnie i maliny :( ehh jabłka dostajemy czasem od ciotki z sadu.

Ja to jak idę spać ok 22-23 to o 6 jestem mega wyspana, dziś o 7 się obudziłam ale wstałam o 8. Uwielbiam wcześniej wstawać szczególnie gdy świeci słońce. Bardzo dobrze mi się kojarzy takie wstawanie w taką pogodę :) przypomina mi się jak do liceum wstawalam :) wiem to może głupie, chociaż najbardziej nostalgiczne :)

hej ja już w pracy i już muszę jeść bo głodna jestem :sorry:
przed urodzeniem Oli mogłam spać do południa...teraz o 8-9 już jestem mega wyspana a i tak codziennie wstaję ok 6 :-p i też jest ok. Idę spać przeważnie po 23.
U mnie piękne słoneczko...też lubię z rana wstać jak taka pogoda :tak:
miłego dnia

Ja tez ide spac po 23 i o 9 jestem niewyspana a w pierwszej ciąży chodziłam spac kolo 1 w nocy i o 6-7 wstawalam bo juz mi się nie chciało spac.

Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(
Powiedz ginowi na wizycie o zaparciach. Bo jak zmiana diety nie pomoże to pamiętam,ze moja sis miała jakis syrop na zaparcia w ciazy.

Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(
Mi już na szczęście przeszły i mdłości i wymioty i zaparcia ale na zaparcia najlepiej u mnie działaly śliwki suszone ale namoczone na całą noc w wodzie rano to wypijalam i zjadłam i były rezultaty :-) co do syropu na mnie nie działał nawet podwójna dawka.
Dziewczyny czy venozel można stosować w ciąży? Strasznie od kilku dni boli mnie żylak już mi naczynka pękac zaczynają robią się pajaczki zwykle z kasztanowca niewiele pomagają a venozel pamiętam że mi pomagał jak w lecie mnie tak bolał ten żylak. Ja mam jutro u lekarza wizytę ale jak dziś nie będzie wyników pappa to muszę przełożyć.. W luxmedzie powiedzieli że na nfz to długo się czasami czeka.. Zwariuje chyba.. Miłego dzionka słoneczka :-D

Widze ze tematy o jedzeniu. Ja mam od jakiegos czasu wilczy apetyt i zaczyna mnie to przerazac. Najem sie do syta a za pol godziny jestem glodna. Co drugi dzien potrafie wtrabic tabliczke czekolady truskawkowej. Jak tak dalej pojdzie to w tej ciazy bede sie toczyc:) w 3 tyg przytylam dwa kg. Moze jak zaczna sie pyszne warzywa nie te marketowe to zaczne jesc wiecej zieleniny.

Mnie tez obudzilo dzis sloneczko. W moich stronach daawnoo go nie widzialam. Az chce sie zyc!
Milego dnia!

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry