reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Ja nie mogę pomidorów w ciąży jesc, nie smakują mi. Latem jem od mojej babci i mamy ;-) nawóz robią z kurzych odchodów albo od krów, nawet od koni ale przynajmniej czuć pomidora, bo teraz to biorą dość ze twarde to wodniste bleh.

reklama
Tez czekam na swoje warzywa:) co do owoców to mamy w ogrodzie za domem-jabłka,gruszki,śliwki,czereśnie,winogrona i agrest:) mniam,mniam. Tata uprawia tez sezonowe owocki-truskawki,maliny,porzeczki i aronie:) nic nam z synkiem ze smakolykow nie brakuje. Pomidorki tez rosną w ogrodzie.

Czemu tak rano wstajecie dziewczyny? Pytam tych,które nie pracują. No ja dopiero obudziłam sie,ale jeszcze bym spala.

Ja mam tylko poprzeczkę, wiśnie i maliny :( ehh jabłka dostajemy czasem od ciotki z sadu.

Ja to jak idę spać ok 22-23 to o 6 jestem mega wyspana, dziś o 7 się obudziłam ale wstałam o 8. Uwielbiam wcześniej wstawać szczególnie gdy świeci słońce. Bardzo dobrze mi się kojarzy takie wstawanie w taką pogodę :) przypomina mi się jak do liceum wstawalam :) wiem to może głupie, chociaż najbardziej nostalgiczne :)

hej ja już w pracy i już muszę jeść bo głodna jestem :sorry:
przed urodzeniem Oli mogłam spać do południa...teraz o 8-9 już jestem mega wyspana a i tak codziennie wstaję ok 6 :-p i też jest ok. Idę spać przeważnie po 23.
U mnie piękne słoneczko...też lubię z rana wstać jak taka pogoda :tak:
miłego dnia

Ja tez ide spac po 23 i o 9 jestem niewyspana a w pierwszej ciąży chodziłam spac kolo 1 w nocy i o 6-7 wstawalam bo juz mi się nie chciało spac.

Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(
Powiedz ginowi na wizycie o zaparciach. Bo jak zmiana diety nie pomoże to pamiętam,ze moja sis miała jakis syrop na zaparcia w ciazy.

Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(
Mi już na szczęście przeszły i mdłości i wymioty i zaparcia ale na zaparcia najlepiej u mnie działaly śliwki suszone ale namoczone na całą noc w wodzie rano to wypijalam i zjadłam i były rezultaty :-) co do syropu na mnie nie działał nawet podwójna dawka.
Dziewczyny czy venozel można stosować w ciąży? Strasznie od kilku dni boli mnie żylak już mi naczynka pękac zaczynają robią się pajaczki zwykle z kasztanowca niewiele pomagają a venozel pamiętam że mi pomagał jak w lecie mnie tak bolał ten żylak. Ja mam jutro u lekarza wizytę ale jak dziś nie będzie wyników pappa to muszę przełożyć.. W luxmedzie powiedzieli że na nfz to długo się czasami czeka.. Zwariuje chyba.. Miłego dzionka słoneczka :-D

Widze ze tematy o jedzeniu. Ja mam od jakiegos czasu wilczy apetyt i zaczyna mnie to przerazac. Najem sie do syta a za pol godziny jestem glodna. Co drugi dzien potrafie wtrabic tabliczke czekolady truskawkowej. Jak tak dalej pojdzie to w tej ciazy bede sie toczyc:) w 3 tyg przytylam dwa kg. Moze jak zaczna sie pyszne warzywa nie te marketowe to zaczne jesc wiecej zieleniny.

Mnie tez obudzilo dzis sloneczko. W moich stronach daawnoo go nie widzialam. Az chce sie zyc!
Milego dnia!

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry