reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Dzien dobry;) ja tez nie spie od dawna!

ckai3e3knlg02eze.png

reklama
O tej porze roku nektarynki nie są smaczne, smakują jak plastik albo woda z cukrem. Kiedyś się skusiłam i nigdy więcej :no2:

Dzień dobry :)

Martya - wiem, ale pokusa była ogromna. Już nie mogę doczekać się normalnych, świeżych warzyw i owoców. Co prawda nowalijki (niewszystkie) nie do końca są najzdrowsze na świecie ale już bliżej niż dalej do świeżaków :)

Dzień dobry ;-) obudziło mnie piękne słonko, zagląda mi do okna. Kicuś juz od rana szaleje, skacze po ścianach.

Ja Wam powiem ze jak mam na coś ochotę to musze zjeść. Martya albo Kornela pisała ze nektarynki o tej porze roku są nie dobre,a mi smakowała, tak samo winogrona. Ogólnie lubię owoce gruszki, winogron, pomarancz, śliwki ale przejadly mi się kiwi, jabłka i mandarynki.

Molly &&&&& mocno zaciskam kciuki za Was :-D

Dziewczyny tak grzebalam w tej apce wczoraj i jest w organizerze taka zakładka co zabrać do szpitala dla siebie i dla dziecka :-) jejku jestem mega zadowolona. Ten asystent ciąży tez ok, ale ma sporo mniej funkcji.

A to Kicek, który z niewiadomych powodów patrzy na ścianę. W pokoju jasno od słońca, trzeba brać się za sprzątanie.

Załączniki

• 1458111089351.jpg
    1458111089351.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 111
Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(

Aga a te stare metody próbowałas??? Czyli śliwki, mleko, kawa z rana albo rzucie gumy miętowej? współczuje Ci bardzo.

Daria mam nadzieje, ze przejdą Ci te wymiotowy od 16 tyg.

Dzień dobry! U mnie ponuro ale może później wyjdzie słonko tak jak wczoraj.

Dzień dobry ;-) obudziło mnie piękne słonko, zagląda mi do okna. Kicuś juz od rana szaleje, skacze po ścianach.

Ja Wam powiem ze jak mam na coś ochotę to musze zjeść. Martya albo Kornela pisała ze nektarynki o tej porze roku są nie dobre,a mi smakowała, tak samo winogrona. Ogólnie lubię owoce gruszki, winogron, pomarancz, śliwki ale przejadly mi się kiwi, jabłka i mandarynki.

Widać trafiła Ci się smaczna bo ta moje nektarynka była taka wstrętna, że aż mnie wzdryga na samo wspomnienie. Winogrona są o tej porze smaczne.

Dzień dobry :)

Martya - wiem, ale pokusa była ogromna. Już nie mogę doczekać się normalnych, świeżych warzyw i owoców. Co prawda nowalijki (niewszystkie) nie do końca są najzdrowsze na świecie ale już bliżej niż dalej do świeżaków :)

Ja też czekam na świeże warzywa i owoce, wiadomo nigdy tak nie smakują jak w trakcie sezonu. Chociaż mam wrażenie, że kiedyś wszystko było smaczniejsze. A teraz to wszystko rośnie z chemią, nawozami, w szklarniach przy sztucznym świetle i często na agrowłókninie, a nie w ziemii.

Dzień dobry mamusie :)
Ja też pochłaniam wszystko co widzę :( wieczorami mam jeszcze nudności i nawet czasem wymioty, ale powoli przechodzi. W dzień wszystko gra, tylko bardzo często robię się słaba i MUSZĘ coś zjeść bo zaczyna mną trzęsc :(

A macie jakieś rady na zatrzymanie wody w organizmie i na zaparcia? Ja w tamtym tygodniu byłam tylko raz na ubikacji... :(

Mi pomagało jedzenie jabłek, a raz jak to nie pomogło wypiłam pół szklanki kawy.

Ostatnia edycja:
Martya - niestety to co wymieniłaś ma duży wpływ na smak poszczególnych warzyw - ja widzę sporą różnicę między pomidorami które kupuję nawet w sezonie a tymi które dostaję od teściowej (która zajmuje się pomidorami w pracy) czy warzywami z jej poletka a tymi zwykłymi

Agnieszka - mnie pomagały jabłka, suszone morele i śliwki i przede wszystkim płatki owsiane.

reklama
Martya - niestety to co wymieniłaś ma duży wpływ na smak poszczególnych warzyw - ja widzę sporą różnicę między pomidorami które kupuję nawet w sezonie a tymi które dostaję od teściowej (która zajmuje się pomidorami w pracy) czy warzywami z jej poletka a tymi zwykłymi

Agnieszka - mnie pomagały jabłka, suszone morele i śliwki i przede wszystkim płatki owsiane.

Moja mama też ma swój ogródek i tak jak mówisz różnica jest. Teraz nawet w sezonie jest ciężko kupić pomidory które nie smakują jak woda. One nawet nie pachną pomidorem. Przeraża mnie to czym teraz jesteśmy karmieni.

Do góry