reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny, mam pytanie, która z Was miała amniopunkcję bo już nie pamiętam?
Właśnie dzwoniła do mnie lekarka, że z testu Pappa wyszło ryzyko choroby genetycznej 1:130 iluś tam. nie mam przed sobą wyników. I zaleca wizytę u genetyka i ew potem decyzję o amniopunkcji. Miała któraś z Was wynik, że jesteście w grupie ryzyka wysokiego?

Umylam drzwi od łazienki i od kotłowni i normalnie padłam. Tak się zmęczylam aż mi nie dobrze. Wiecie co?? Oglądałam filmik z dziewczynką artystyczną i bardzo się boje, że jak u mnie zaczęło by się coś dziać to po prostu tego nie poznam.

Tysia dlaczego wcześniej nie chcesz iść na l 4?

Wczesnie? Chyba normalnie. Nie widzę w upały siedzenia 8 godzin za biurkiem. Niestety nie mam mozliwosci zeby w pracy sie polozyc na chwile czy cos. W ciąży z córcią pracowalam do ostatniego dnia, ale miałam swoja firme plus pol etatu z nienormowanymi godzinami pracy, wiec duzy luz w zakresie pracowania. Teraz tego nie mam. Poza tym nie lubie swojej pracy.....

Ja za 2 godzinki ide poznać moja dzidziule

Powodzenia. Daj znać po wizycie.

Właśnie dzwoniła do mnie lekarka, że z testu Pappa wyszło ryzyko choroby genetycznej 1:130 iluś tam. nie mam przed sobą wyników. I zaleca wizytę u genetyka i ew potem decyzję o amniopunkcji. Miała któraś z Was wynik, że jesteście w grupie ryzyka wysokiego?

O rany... a przezierność jak wyszła? Miałas jakies wskazania zeby robic test Pappa? Obciazenia w rodzinie? wiek?

Ja dopiero za 1,5 tygodnia mam USG genetyczne i bardzo sie boje zeby dobrze wyszło....

Miałam zlecenie na amniopunkcje ale nie zgodziłam się.

My tez mielismy zakaz cala poprzednia plus 6 tyg pologu:) oj M sie ojeczal:) hehe
Teraz tez celibat, ale do czasu az skoncze brac ta luteine a to juz w piatek, piatunio:)

niestety nie pomogę, najlepiej idź porozmawiać z lekarzem

Wczesnie? Chyba normalnie. Nie widzę w upały siedzenia 8 godzin za biurkiem. Niestety nie mam mozliwosci zeby w pracy sie polozyc na chwile czy cos. W ciąży z córcią pracowalam do ostatniego dnia, ale miałam swoja firme plus pol etatu z nienormowanymi godzinami pracy, wiec duzy luz w zakresie pracowania. Teraz tego nie mam. Poza tym nie lubie swojej pracy.....
KasiaMarysia chyba się dziwi, że nie pójdziesz na L4 wcześniej a nie tak późno :blink:ja miałam plan do końca czerwca pracować ale już wiem, że max do końca maja będę...a szczerze to momentami już mi się nie chce :-p

Nie strasz mnie:(

no bywa niestety...ciężko ale da się wytrzymać. Z dziecko ważniejsze

reklama
Kurcze a ja dalej czekam na testy pappa i już mnie nerwy powoli zjadają.a jak wyszło usg genetyczne przyziernosc i przepływy?

Do góry