reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Hej dziewczyny, pół nocy nie spalam bo miałam jakiegoś nerwa i co? Obudziłam się o 6 z bólem podbrzusza. Podczas pocierania brązowe plamienia. Cały czas mnie boli i leci... :no2::no2::no2: To okres? A może coś gorszego ?

Myślę podobnie jak Kornelia38 z tym że uważałabym na te bóle, no chyba że są małe to nie przejmuj się. Najważniejszy jest teraz odpoczynek i nie stresuj się o ile to możliwe. Jeżeli czujesz potrzebę wizyty u lekarza to oczywiście idź, najważniejszy jest spokój wewnętrzny, lekarz na pewno takowy zagwarantuje :-)

Natalias najważniejsze że wyszły, intensywność chyba nie ma teraz aż takiego wielkiego znaczenia. Widac kreski z daleka i to jest fakt :-) gratuluję :-)

Dziewczyny jak Wy to robicie że w jednym poście wrzucacie kilka cytatów różnych osób. Ja chyba za głupia jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
Kornelia jestem z 27/09.
Przeczytałam w internecie, że brązowa wydzielina oznacza poronienie niedokonane,tzn ze komórka jajowa nie rozwija się więc pecherzyk jest pusty i zostaje wydalony :(:(:(
Syneczki3 ja mieszkam w UK i tutaj niestety do 12 tyg nie ma opieki, niestety :(

Bilkaasia ale że nawet na pogotowiu nie zerkną co się dzieje zanim ciężarna nie dojdzie do 12 tygodnia? Teraz gdy przeczytałaś taką informację w necie zapewne myśli kotłują się po całej głowie i co? i masz z tym zostać sama i czekać na to co będzie? Pamiętaj że nie musi być to prawda, to pewnie ogólne informacje, każda ciąża jest inna. Trzymam bardzo mocno kciuki !!!!

Bilkaasia ale że nawet na pogotowiu nie zerkną co się dzieje zanim ciężarna nie dojdzie do 12 tygodnia? Teraz gdy przeczytałaś taką informację w necie zapewne myśli kotłują się po całej głowie i co? i masz z tym zostać sama i czekać na to co będzie? Pamiętaj że nie musi być to prawda, to pewnie ogólne informacje, każda ciąża jest inna. Trzymam bardzo mocno kciuki !!!!
Niestety nikt tutaj mi nie pomoże do 12 tyg, dla nich to nie ciąża. W pl juz bym biegła do ginka z pytaniami i żeby mnie obejrzał a tak muszę czekać co dalej się z tego rozwinie.

Chore podejście jak dla mnie...
postaraj się zająć myśli czymś innym, rozsiądź się wygodnie, zrelaksuj, tak na prawdę nie masz wpływu na to co się dzieje a sam stres może potęgować doznania bólowe. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Musi być !!!!

Niestety nikt tutaj mi nie pomoże do 12 tyg, dla nich to nie ciąża. W pl juz bym biegła do ginka z pytaniami i żeby mnie obejrzał a tak muszę czekać co dalej się z tego rozwinie.
Tak jak dziewczyny radzą, nie denerwuj się, połóż się i odpoczywaj. Poczytaj książkę, pooglądaj tv. Teraz nic nie poradzisz, a stres nie pomoże. Będzie dobrze!!!

bulkaasia ale w jakim dniu cyklu jestes? Ja w terminie @ mialam plamienia. Ciemnobrązowe, potem 2 ktople krwi, potem jasnobrązowe- coraz mniej intensywne i od kilku dni wydzielina juz jasna. Wg mojego gina to nie musi oznaczac niz zlego. Beta przyrasta ładnie, dostalam duphaston i tyle. Masz mozliwosc by oznaczyć w labolatorium betę?

bulkaasia ale w jakim dniu cyklu jestes? Ja w terminie @ mialam plamienia. Ciemnobrązowe, potem 2 ktople krwi, potem jasnobrązowe- coraz mniej intensywne i od kilku dni wydzielina juz jasna. Wg mojego gina to nie musi oznaczac niz zlego. Beta przyrasta ładnie, dostalam duphaston i tyle. Masz mozliwosc by oznaczyć w labolatorium betę?
Niestety na relax to sobie pozwolić nie mogę bo pracuje, okres powinien być 11/01 i niestety nie mam możliwości na betę :(

kochana trzymaj się może będzie dobrze, tak jak tu dziewczyny piszą że plamienie nie koniecznie wróży coś niedobrego, trzymam kciuki aby wszystko było wporządku.daj znać jak się czujesz.Pozdrawiam i trzymam kciuki z tobą

reklama
Natalias najważniejsze że wyszły, intensywność chyba nie ma teraz aż takiego wielkiego znaczenia. Widac kreski z daleka i to jest fakt :-) gratuluję :-)

Dziewczyny jak Wy to robicie że w jednym poście wrzucacie kilka cytatów różnych osób. Ja chyba za głupia jestem.

Jest opcja na telefonie i w kompie - na telefonie u góry taka jakby chmurka a na kompie zaznaczam sobie posty "cytat" :)

U nas -6, zasypane, do przedszkola autem bo on jeszcze trochę zakatarzony wiec nie chce żeby szedł na nóżkach.

Zrobiłam wczoraj małe zakupy - kupilam sobie jednak balsam z masłem shea, na olejek przejdę w późniejszym okresie jak brzuszek będzie rósł. No i olejek do demakijażu oczywiście

Do góry