reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny, a macie ochotę na niemowlęce zakupy? Przyznaję się bez bicia, że kupiłam już małe co nieco. Nie jestem przesądna i nie mogłam się powstrzymać. Wzory i kolory uniwersalne. Marzę o chłopcu bo mam już dwie dziewczynki :-)

pyzolka - ja nie, ale znam dużo dziewczyn, które miały za niski prg i brały tabletki i było wszystko ok. Bierz leki, grunt że nie masz plamień. A jaką dawkę bierzesz? Dowcipnie?
Pyzolka, a który dzien cyklu? Ja w 26dc mialam 24,8 i wg gina to b.dobry poziom. Więc Twój noe wygląda na jakiś dramatycznie niski. Ale duphaston lykam i tak. mam w kazdej ciazy, bo pierwszą poroniłam. No i w terminie @ plamienia byly delikatne.

plamień nie mam, ale czuję delikatny ucisk jak np. zakaszle lub coś.
wg kalkulatora to 5T6d nie wiem jak obliczyc dzien cyklu ;p
a leki mam do ustnie, pod jezykowo :) x3 dziennie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a macie ochotę na niemowlęce zakupy? Przyznaję się bez bicia, że kupiłam już małe co nieco. Nie jestem przesądna i nie mogłam się powstrzymać. Wzory i kolory uniwersalne. Marzę o chłopcu bo mam już dwie dziewczynki :-)
A co kupilas? Pochwal sie!
Moj M na gwiazdke kupil buciki chociaz jeszcze test byl negatywny ;)
Jeszcze nie planuje zakupow bo wiem ze czesc bedzie z odzysku po rodzinie. Moja bratowa ma termin na maj.
Po pierwszej corci wszystko rozdalam bo nie planowalismy drugiego ale zmienilismy zdanie i teraz bedziemy dopiero gromadzic.
Czekam na wizyte u gin bo jeszcze nie bylam. Zakupy zaczne pewnie dopiero na l4 a pasuje mi pracowac do konca czeewca jak sie uda.

Hej dziewczyny :) Mam nadzieję, że do was dołączę :) Dzisiaj powinnam dostać okres, ale cisza. Robiłam rano test ale był negatywny. Na okres nie mam żadnych objawów, natomiast na ciążę juz tak :) Po pierwsze piersi. Przed okresem zawsze mnie trochę bolały, teraz bolą bardzo. Sutki swędzą, pieką. Boli mnie kręgosłup na dole. I nie mam apetytu, gdzie zawsze przed okresem jadłam na potęgę!! Wczoraj rano w autobusie facet miał kawę w kubku termicznym.. Lubię zapach kawy a wczoraj myślałam, że zwymiotuję :/ Mam już synka 5 lat i mam nadzieję, że jednak zobaczę dwie kreski na teście :)

Pierwsze ubranka do szpitala typu bieliźnianego. Od razu rozmiar 62 bo jak znam życie to będzie powtórka z rozrywki i o rozmiarze 56 mogę zapomnieć ;-)

Moja starsza córka 4640g/60cm, młodsza 4390g/63cm. Ubranka, które kupiłam starszej w rozmiarze 56 już na starcie były za małe. Przy drugiej byłam już mądrzejsza i od razu spakowałam na 62 ;-)

Dzis odebralam wynik bety.
Piatkowa 182
Poniedzialkowa 787
Myslicie ze to dobry przyrost ?

mi się wydaje, że ładny przyrost są kalkulatory na necie. Ja w czwartek miałam 41 a dziś 550 :-) :)

Mój pierwszy i najśmieszniejszy objaw - mruganie powieki. ;-) Chyba mi zaczęło na potęgę magnez wyciągać. Do wczoraj byłam głodna jak wilk. Od wczoraj wieczorem ciężko mi się patrzy na jedzenie.
A poza tym bolą mnie sutki. Za to nareszcie przestał mnie boleć brzuch jak na okres. Dzisiaj znowu powtórzyłam test i praktycznie od razu piękna, nareszcie ciemna krecha, więc fasolka się zadomawia. :laugh2:
oj ja też musiałam łykać magnez przez skurcze nóg ....

U mnie dzis dziewczyny tez zawrotu glowy, mdli mnie, nawet troszke wymiotowalam ...
współczuję :baffled:

Pozwoliłam sobie przejrzeć liste wrześniówek i jestem z was najstarsza, heheheh:errr:
ale za to jaka doświadczona :-D:wink:

cześć ja byłam wczoraj u gina.5 tydz.fasolka ma 6mm.na serduszko za wczesnie, dał mi na badania i za 3 tyg na wizyte.termin wyliczyłna 21 września.a ogólnie dziewczyny jak się czujecie.bo ja jednego dnia ok a drugiego masakra, mdłości, ciagle chodze śpiąca.
ja czekam właśnie na tą fazę senności... pewnie niedługo będę mieć to samo.

Czesc Dziewczyny Chyba jestem tutaj jedynym facetem
Dzisiaj mielismy z zona termin u Gina i po dlugim oczekiwaniu na ten termin i dzisiaj wszystko zostalo potwierdzone.
Zona jest w 7 tygodniu i 6 dzien.
Mam takie pytanie do was, jak macie mdlosci to co jecie albo pijecie zeby wam przeszlo albo troszke przeszlo?
Dzieki za pomoc

gratulacje

Czekam na wizyte u gin bo jeszcze nie bylam. Zakupy zaczne pewnie dopiero na l4 a pasuje mi pracowac do konca czeewca jak sie uda.

też bym chciała tak do końca czerwca pracować. Ostatnio musiałam z dnia na dzień pójść na L4 i bardzo źle się z tym czułam :-( :( oby nie było powtórki. A gdzie pracujesz?

Hej dziewczyny :) Mam nadzieję, że do was dołączę :) Dzisiaj powinnam dostać okres, ale cisza. Robiłam rano test ale był negatywny. Na okres nie mam żadnych objawów, natomiast na ciążę juz tak :) Po pierwsze piersi. Przed okresem zawsze mnie trochę bolały, teraz bolą bardzo. Sutki swędzą, pieką. Boli mnie kręgosłup na dole. I nie mam apetytu, gdzie zawsze przed okresem jadłam na potęgę!! Wczoraj rano w autobusie facet miał kawę w kubku termicznym.. Lubię zapach kawy a wczoraj myślałam, że zwymiotuję :/ Mam już synka 5 lat i mam nadzieję, że jednak zobaczę dwie kreski na teście :)
trzymam kciuki &&&&&&&

Moja starsza córka 4640g/60cm, młodsza 4390g/63cm. Ubranka, które kupiłam starszej w rozmiarze 56 już na starcie były za małe. Przy drugiej byłam już mądrzejsza i od razu spakowałam na 62 ;-)

oj to wielgaśne dziewuszki :-) :)

ja prasowanie ogarnęłam i oglądam mecz

reklama
kochana tu nikt nie jest upierdliwy,po to jest ta grupa żeby sobie nawzajem pomagać i się wspierać.:)

Miłe słowa, jednak nie na każdym wątku są tak fajne dziewczyny jak tutaj :-) pamiętam gdy próbowałam wbić się w hermetycznie zamknięta grupę dziewczyn staraczek 2011 - dramat, jakbym nie istniał zresztą nie tylko ja, kazda nowa dziewczyna która próbowała nawiązać dialog została delikatnie mówiąc olana.

Do góry