reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja nic nie kupowałam bo mam dużo rzeczy po starszym synku. Tylko łóżeczko nam się rozpadło...
Wózek jest, nosidełko tez, kilka kartonów ubrań, pościel x2 (dokupie tylko powloczki, bo żeby nie było mało - dzieci potrafią załatwić pościel w momencie ;) ), bujaczek, huśtawka, nawet mam śpiwór zimowy.
Może pomyślę nad jakimś cienkim śpiworem ale to jeszcze nie wiem czy jest sens.

reklama
Hej dziewczyny :) Mam nadzieję, że do was dołączę :) Dzisiaj powinnam dostać okres, ale cisza. Robiłam rano test ale był negatywny. Na okres nie mam żadnych objawów, natomiast na ciążę juz tak :) Po pierwsze piersi. Przed okresem zawsze mnie trochę bolały, teraz bolą bardzo. Sutki swędzą, pieką. Boli mnie kręgosłup na dole. I nie mam apetytu, gdzie zawsze przed okresem jadłam na potęgę!! Wczoraj rano w autobusie facet miał kawę w kubku termicznym.. Lubię zapach kawy a wczoraj myślałam, że zwymiotuję :/ Mam już synka 5 lat i mam nadzieję, że jednak zobaczę dwie kreski na teście :)
Trzymam kciuki. Obys zobaczyla kreseczki. Ja dopiero test pozytywny mialam dzien po @ byl bladzioch :)
Dlugo sie staracie?

Moja starsza córka 4640g/60cm, młodsza 4390g/63cm. Ubranka, które kupiłam starszej w rozmiarze 56 już na starcie były za małe. Przy drugiej byłam już mądrzejsza i od razu spakowałam na 62 ;-)
No to duze dziewczyny. Tylko nie mow ze rodzilas sn bo ja moja 3800 rodzilam sn i nie wyobrazam sobie rodzic wieksze dziecko
:-) :):baffled::-D:wink:

też bym chciała tak do końca czerwca pracować. Ostatnio musiałam z dnia na dzień pójść na L4 i bardzo źle się z tym czułam :-( :( oby nie było powtórki. A gdzie pracujesz?

:-) :)/QUOTE]
Ja jestem kierownikiem sekretariatu w duzym holdingu edukacyjnym. Prowadzimy szkoly. Wiec praca w miare spokojna w ciepelku na tylku tylko 8 godz przy kompie. Czasami w weekendy chodzimy na 12h. Wiec mam nadzieje ze przygotuje wszystko w peacy przed odejsciem i pozamykam swoje sprawy ;)

No to duze dziewczyny. Tylko nie mow ze rodzilas sn bo ja moja 3800 rodzilam sn i nie wyobrazam sobie rodzic wieksze dziecko
Nie :-) Obie przyszły na świat przez cesarskie cięcie. Były wskazania - dysproporcja główkowo-miednicowa. Wiem już, że trzeci maluch też w ten sposób się urodzi.

czesc mamuśki !!
Witam nowe mamy :)
u mnie bez zmian czuje sie w miare dobrze nawet ciagle spanie - zmęczenie mi mineło ale 2kg od swiat przytyłam :(

Trzymam kciuki. Obys zobaczyla kreseczki. Ja dopiero test pozytywny mialam dzien po @ byl bladzioch :)
Dlugo sie staracie?
Właściwie to się mieliśmy dopiero zacząć starać na wiosnę no ale trafiła nam sie taka mała przygoda. Jak sie uda to lepiej, bo cały czas panicznie się bałam, że jak zaczniemy starania to się będziemy starać i starać i starać... Dzisiaj pójde po test i zrobię jutro rano, chociaż coś czuję, ze nie wytrzymam i jeszcze dzisiaj popołudniu zrobię :p

Kornelia38 duże dziewczyny :) Mój synek cała ciążę był o tydzień mniejszy niż powinien, a po 35 tygodniu jak wystrzelił to dobił do 3910 :p i też skończyło się cesarką...

Hej dziewczyny, pół nocy nie spalam bo miałam jakiegoś nerwa i co? Obudziłam się o 6 z bólem podbrzusza. Podczas pocierania brązowe plamienia. Cały czas mnie boli i leci... :no2::no2::no2: To okres? A może coś gorszego ?

Kornelia ja we wrześniu 38 lat . I tez miałam dwie cesarki.

Dziewczyny zrobiłam dziś trzeci test i wyszła blada druga kreska. Dla porownania test z niedzieli wieczor, poniedziałku rano i dzisiejszy.. W poniedziałek była ciemniejsza kreska.. O co chodzi? testy.jpg test.jpg

Załączniki

• testy.jpg
    testy.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 76
  • test.jpg
    test.jpg
    63,9 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, pół nocy nie spalam bo miałam jakiegoś nerwa i co? Obudziłam się o 6 z bólem podbrzusza. Podczas pocierania brązowe plamienia. Cały czas mnie boli i leci... :no2::no2::no2: To okres? A może coś gorszego ?

Kornelia ja we wrześniu 38 lat . I tez miałam dwie cesarki.
Spokojnie...mój ginekolog uprzedził mnie, że takie plamienia mogą się zdarzyć. Wtedy trzeba położyć się, odpocząć i ewentualnie następnego dnia sprawdzić czy sytuacja się powtórzy. Jeśli tak, to dopiero wtedy zgłosić się na wizytę.
Gdzieś, kiedyś słyszałam, że tylko krwistoczerwone plamienie źle wróży.
Rozumiem Twój strach ale podobno tak czasami bywa i nie musi od razu oznaczać nic złego, naprawdę :-)
Np moja mama miała taki niby okres do 3 m-ca ciąży ;-)
Jak mi jeszcze powiesz, że urodziny masz 2 - go września to nie uwierzę ;-)

reklama
Dziewczyny zrobiłam dziś trzeci test i wyszła blada druga kreska. Dla porownania test z niedzieli wieczor, poniedziałku rano i dzisiejszy.. W poniedziałek była ciemniejsza kreska.. O co chodzi? Zobacz załącznik 743152 Zobacz załącznik 743153
Żaden ze mnie ekspert ale ja bym się tak nie przywiązywała do faktu, czy i kiedy ta kreska jest jasna i ciemna.
Różne rodzaje testów i tyle.
Ale każdy z nich pokazał, że kreska jest i to jest najważniejsze bo oznacza, że maluszek jest w drodze :-)
Zrób beta HCG i będziesz miała jasność :-)

Ostatnia edycja:
Do góry