reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

hej ja siedzę przed TV. M usnął z Olą i chrapią sobie razem :-D
ja nawet jeszcze się bardzo nie męczę a co do jedzenia to jeść mi się bardziej chce rano a po południu nie mam ochoty.
Chyba muszę się przerzucić na ciążowe spodnie bo mnie już moje zaczynają cisnąć :-p

USG 3d i 4d najlepiej wychodzi ok 20 dlatego, że dziecko jest już w miarę duże ale ma jeszcze miejsce żeby się poruszać więc fajnie wszystko widać

reklama
Witam moje Drogie :)

ja dopiero wróciłam niedawno. Wszystko w lokalu wysprzątane. Zostało już niewiele.

KasiaMarysia też mi się zdaje, że to jakiś błąd. Moje dziecko w 11t5d według OM miało 8,2 cm. I nam się termin przesunął z 1 września na 20 sierpnia. Wydaje mi się niemożliwe, że ciąża młodsza u Ciebie. Może się przejęzyczyła, a chciała powiedzieć starsza?? podała datę? Poza tym nawet jeśli okazałoby się, że ciąża o tydzień młodsza to to nie jest żadna tragedia. To są i tak umowne daty, bo mało która kobitka rodzi w terminie :) za bardzo się stresujesz, a Dzidzia razem z Tobą :* a co do tego, że Maluszek śpi ciągle to zwróć uwagę, że niemal każda z nas po badaniach mówi, że Bączek spał i trzeba było się nagimnastykować, żeby współpracował, więc tym też się nie martw :) widać lubi spać :D cieszyć się będziesz jak się urodzi i mu tak zostanie :D

Acgug ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić z całego serca krem Iwostin Hydratia z ceramidami. Dostępny w aptece. W niektórych aptekach nawet 40 zł, ale w innych można znaleźć już za 27zl. Ja miałam bardzo długo problemy z cerą. Aż do momentu kiedy zakupiłam ten krem. Okazało się, że powodem mojej strasznej cery było okropne przesuszenie, a wszystkie kremy przeciw trądzikowe tylko to pogłębiały. Odkąd używam tego kremu mam święty spokój z zaskórnikami, wypryskami i innymi niespodziankami, a cera nawilżona idealnie. Poczytaj sobie na wizażu :)

Martya na popękane kąciki ust i spierzchnięte usta rewelacyjny jest balsam do ust Tisane, również dostępny w prawie wszystkich aptekach. Nie drogi bo ok.7 zł. Można kupić w "słoiczku" i nakładać palcem, lub w bardziej higienicznej wersji w pomadce :) Polecam! :)

Ja się z
Tisane nie rozstaje :) na spierzchnięte usta jest rewelacyjny ale niestety i tak mi kąciki popękały mimo ciągłego stosowania

Apropo jedzenia, zjadlam zapiekanke o 12 potem w domu trochę popcornu i jabłko. Nie dobrze mi od rana i mam rozwolnienie. Powstrzymuje się żeby nie wymiotować.

Molly to gratuluję, mało Cie ostatnio:'(
Niektóre dziewczyny mówią ze tak fikcja dzieci, że ciężko złapać ;-)

Nie jestem pewna ale na takie pęknięcia moja teściowa chyba bierze witaminę b.

Co do jedzenia to wcześniej pisałam, że prawie nic nie jem. Jedzenie mi nie idzie. Nawet mam kg mniej. Każdy w kółko mi powtarza żebym zaczęła jeść, bo anemii dostane. Ale nie potrafię się zmusić.

Dzień dobry Mamusie!
Ja jak zwykle wcześnie wstałam, zamiast korzystać z uroków spania :p no trudno, nie przybiję się gwoździami do łóżka. Piję teraz słabą kawkę bo ciśnienie dziś nie za ciekawe.

Jeżeli chodzi o suchą skórę to jestem wierna zwykłemu kremowi Nivea. Codziennie używam go na twarz, dekolt. Suchą skórę mam od zawsze :( ciąża mi tylko kilka syfów przyniosła, które chyba mnie pokochały bo nie chcą odejść :(

Za 2 godziny będzie u mnie mamusia i zaczynamy robić zapasy bigosu :p już mam ślinotok na samą myśl :D

Tymczasem życzę miłego i spokojnego dnia :)

Dzień Dobry! Ja jak zwykle nie mogłam w nocy spać, a i tak zerwałam się z rana. Przed ciążą to i 10 godzin snu było mi mało :D A teraz połowa tego mi starcza.

Moja skóra należy niestety do tłustych. Bardzo ciężko ją opanować. Dodatkowo bardzo przesusza mi się w okolicy ust, nosa i policzków, mam takie nieprzyjemne uczucie przesuszenia i ciągnięcia.

witam z pracy
u mnie dziś pogoda beznadzieja.
Pierwszy raz ubrałam spodnie ciążowe. Co prawda trochę są luźna ale moje mnie już cisną jak w nich cały dzień siedzę.

Dzień dobry Mamusie!
Ja jak zwykle wcześnie wstałam, zamiast korzystać z uroków spania :p no trudno, nie przybiję się gwoździami do łóżka. Piję teraz słabą kawkę bo ciśnienie dziś nie za ciekawe.

Jeżeli chodzi o suchą skórę to jestem wierna zwykłemu kremowi Nivea. Codziennie używam go na twarz, dekolt. Suchą skórę mam od zawsze :( ciąża mi tylko kilka syfów przyniosła, które chyba mnie pokochały bo nie chcą odejść :(

Za 2 godziny będzie u mnie mamusia i zaczynamy robić zapasy bigosu :p już mam ślinotok na samą myśl :D

Tymczasem życzę miłego i spokojnego dnia :)

mniam też mam ochotę na bigos...chyba sobie w weekend zrobię :tak:

miłego piąteczku

O matko a mi sie chce jeszcze spac. Taka pogoda,ze przespalabym calutki dzien

Tez lubie bigos,ale brzuch mnie boli po kapuscie wiec w ciazy sobie daruje. Zaraz trzeba isc kupic dorsza -fuuj,ale trzeba:)

Hej mamusie trochę mnie nie było staram się nadrabiać wasze wpisy. Ja we wtorek wg usg byłam w 12,6 tc wg om 13,3 tc crl 64,2mm Hc 68 mm pmp 59g NT 1,71 mm termin z usg na 07.09 z om 03.09 ale dzidzia jest mniejsza od początku o tydzień na każdym usg.Dziewczyny jak ustawić suwaczek bo nie mogę nigdzie znaleźć w ustawieniach.. Moja córcia ma obiecane że na następne usg idzie ze mną ma 4,5 roku lekarz się zgodził.. Dziewczyny z lublina gdzie macie zamiar rodzic? Może spotkamy się na tym samym oddziale :-) mam nadzieję że teraz już dopiero przed porodem tam wyląduje bo po ostatnim pobycie i ciągłym lezeniu od początku chyba już z 5 kg przytyłam i jestem załamana.. Wiem że to w większości woda bo w poprzedniej ciąży też mi się strasznie zatrzymywała ale i tak już w nic się nie mieszcze :'( miłego dnia mamusie :-)

reklama
Hej mamusie trochę mnie nie było staram się nadrabiać wasze wpisy. Ja we wtorek wg usg byłam w 12,6 tc wg om 13,3 tc crl 64,2mm Hc 68 mm pmp 59g NT 1,71 mm termin z usg na 07.09 z om 03.09 ale dzidzia jest mniejsza od początku o tydzień na każdym usg.Dziewczyny jak ustawić suwaczek bo nie mogę nigdzie znaleźć w ustawieniach.. Moja córcia ma obiecane że na następne usg idzie ze mną ma 4,5 roku lekarz się zgodził.. Dziewczyny z lublina gdzie macie zamiar rodzic? Może spotkamy się na tym samym oddziale :-) mam nadzieję że teraz już dopiero przed porodem tam wyląduje bo po ostatnim pobycie i ciągłym lezeniu od początku chyba już z 5 kg przytyłam i jestem załamana.. Wiem że to w większości woda bo w poprzedniej ciąży też mi się strasznie zatrzymywała ale i tak już w nic się nie mieszcze :'( miłego dnia mamusie :-)

Hej :) miałam ten sam problem z suwaczkiem... :) wejdź na Link do: Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com i stwórz swój i potem link wklejasz w Sygnaturę (musisz wejść w te wszystkie ustawienia i tam będzie Sygnatura)

Do góry