reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Niestety nie każdemu to samo pasuje, jednemu pomoże, drugiemu nie, a trzeciemu zaszkodzi.
Ano właśnie dlatego trzeba sprawdzać co komu pasuje, choć wiadomo, że naturalne kosmetyki zawsze będa lepsze.
Ja też używam oleju kokosowego na krostki, które mi wyszły na ręce i strasznie swędziały, a po nim przeszły, bo ma działanie antybakteryjne i antygrzybiczne. I prawda śmierdzi strasznie, kiedyś go wachałam dla przyjemności, a teraz coś strasznego, no ale bywa :)

reklama
Ja nie mam zadyszek itd. Męczę się spacerowaniem dopiero po ok 3h. Choć w sumie jak do teściów idę na III piętro to mam zadyszkę, ale zwykle miałam, teraz może ciut więcej.

U mnie wystarczy, ze przejdę kilka schodów i juz mega zadyszka. A taką kondycję miałam ech. .. Dziewczynki a jecie dużo? Ja pochłaniam teraz jak słoń. Ciągle coś musze mieć w buzi. Pewnie wagi braknie dla mnie w tej ciąży.
Co z Marzen i HappyMum89 sie dzieje? Nic się nie odzywają ostatnio.

U mnie napady głodu się skończyły, więc sama muszę pamiętać by jeść. Waga ciągle ta sama, może do 1 kg więcej.

Ja na początku ciągle byłam głodna, a teraz mi przeszło, mało jem. Ledwie skubnę i już jestem pełna.

A nie pękają Wam kąciki ust? Mi popękały jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, paskudziły się przeokropnie, bolały, paliły i nic na to nie pomagało. Do tej pory jeden kącik mi się jeszcze goi :(

reklama
Witam moje Drogie :)

ja dopiero wróciłam niedawno. Wszystko w lokalu wysprzątane. Zostało już niewiele.

KasiaMarysia też mi się zdaje, że to jakiś błąd. Moje dziecko w 11t5d według OM miało 8,2 cm. I nam się termin przesunął z 1 września na 20 sierpnia. Wydaje mi się niemożliwe, że ciąża młodsza u Ciebie. Może się przejęzyczyła, a chciała powiedzieć starsza?? podała datę? Poza tym nawet jeśli okazałoby się, że ciąża o tydzień młodsza to to nie jest żadna tragedia. To są i tak umowne daty, bo mało która kobitka rodzi w terminie :) za bardzo się stresujesz, a Dzidzia razem z Tobą :* a co do tego, że Maluszek śpi ciągle to zwróć uwagę, że niemal każda z nas po badaniach mówi, że Bączek spał i trzeba było się nagimnastykować, żeby współpracował, więc tym też się nie martw :) widać lubi spać :D cieszyć się będziesz jak się urodzi i mu tak zostanie :D

Acgug ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić z całego serca krem Iwostin Hydratia z ceramidami. Dostępny w aptece. W niektórych aptekach nawet 40 zł, ale w innych można znaleźć już za 27zl. Ja miałam bardzo długo problemy z cerą. Aż do momentu kiedy zakupiłam ten krem. Okazało się, że powodem mojej strasznej cery było okropne przesuszenie, a wszystkie kremy przeciw trądzikowe tylko to pogłębiały. Odkąd używam tego kremu mam święty spokój z zaskórnikami, wypryskami i innymi niespodziankami, a cera nawilżona idealnie. Poczytaj sobie na wizażu :)

Martya na popękane kąciki ust i spierzchnięte usta rewelacyjny jest balsam do ust Tisane, również dostępny w prawie wszystkich aptekach. Nie drogi bo ok.7 zł. Można kupić w "słoiczku" i nakładać palcem, lub w bardziej higienicznej wersji w pomadce :) Polecam! :)

Do góry