reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Acgug - ja mam suchą cerę i używam kremu Ziaja do suchej skóry. Mnie bardzo pomaga (krem na dzień i na noc z olejkiem arganowym).

Malusiolka - wydaje mi się, że na takie usg możesz iść w każdym momencie, tylko chyba najlepsze efekty są, gdy dziecko jest już większe, lepiej widać każdy szczegół :)

reklama
Hess mam z ziaji krem kozie mleko i nic nie pomaga. Jeszcze najlepiej jest po zwykłym Nivea ale wtedy strasznie się świecę.

Acgug - no to widać, że nie dla każdego dobra jest Ziaja. Ja używam kremu z olejkiem arganowym i dla mnie akurat jest ok. Natomiast po Nivea też się świecę i generalnie czuję taki film po tym kremie. Używałam też kremu Garnier do bardzo suchej cery, ale zapach mnie dobijał, miałam po nim migreny i odstawiłam, a działał tak średnio.

Może ma któraś z Was suchą cerę? Czym smarować taką skórę? Ja zawsze mialam raczej normalną, a teraz jest sucha i się łuszczyca na policzkach i szczypie po myciu. Czym nawilzac?

Jeśli jest bardzo źle (suche placki / szczypie / jest czerwona) spróbuj czegoś z dermokosmetyków - Emolium albo Alantan

Nie powiem Ci dokładnie bo szczerze to nie wiem w którym miesiącu była wtedy szwagierka. Ale wspomnieć lekarzowi nie zaszkodzi.
Nie no powiem. W sumie mam tood jakichs 2-3 tyg juz. I niby pisze,ze zaczyna sie od swiadu stop,rak,twarxy,szyji.
Zapytam go. Nie wiem czy Aluska nie mowila,ze miala to i teraz juz powtarzala aspat,aslat. W sobote mam badania krwi to moze i to sobie cykne-12 zl chyba to badanie

Mi na przesuszenia pomaga krem z apteki Mediderm. Można go używać do twarzy i ciała. Tuba 100g kosztuje ok 6zł.

Mój mąż zabrał mnie na spacer i tortillę, pychota! Ale zasapałam się niemiłosiernie. Też tak macie, że szybko się męczycie?

reklama
Do góry