reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Ja tez-zreszta mam zespol jelita drażliwego a w ciazy juz calkiem musze uważać.

Z ta lewatywa to chodzi o to,ze nikt mi nie proponował nawet. Zreszta mi odeszly wody najpierw i jak mnie polozyli do na sekundę siku pozwoliła mi wstac a tak to mowila,ze musze leżeć jak odeszly wody. Nie wiem czemu tak.

reklama
A kiedy otwarcie lokalu? Mam nadzieję, że podzielisz się z nami fajnymi przepisami na greckie przysmaki?
Ja też mam jazdy z jelitami:zawstydzona/y:
No wlasnie tez mialam pytac o przepisy [emoji39]

ckai3e3kikq3p3qp.png

Ja miałam robioną lewatywe przed wywołaniem porodu. Załatwiłam się, wzięłam prysznic i heja na wenflon i oksytocyne:biggrin2: Chyba lepiej wziąć tą lewatywe niż podczas porodu się martwić. Takie jest moje zdanie oczywiscie:wink:
Z tego co tu piszecie chyba faktycznie lepiej miec lewatywe... Ja sie panicznie boje porodu:( dlatego wolalabym cc, ale na razie staram sie i tym nie myslec.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Ja tez-zreszta mam zespol jelita drażliwego a w ciazy juz calkiem musze uważać.

Z ta lewatywa to chodzi o to,ze nikt mi nie proponował nawet. Zreszta mi odeszly wody najpierw i jak mnie polozyli do na sekundę siku pozwoliła mi wstac a tak to mowila,ze musze leżeć jak odeszly wody. Nie wiem czemu tak.
Tego to nie wiem. Mi pęcherz przebił lekarz i pamiętam, że mogłam normalnie po tym chodzić. Myśleli, że jak wody przebija to może w końcu coś ruszy z rozwarciem.

Teraz podobno lewatywę robi się tylko na życzenie rodzącej, nie jest to już standardem jak kiedyś. Ja nie myślę jeszcze o porodzie, pewnie bliżej porodu zacznę.

Byłam dziś w pracy, zrobiłam pizze i wyprawiłam męża do pracy i teraz będę się nuuudzić

Z tego co tu piszecie chyba faktycznie lepiej miec lewatywe... Ja sie panicznie boje porodu:( dlatego wolalabym cc, ale na razie staram sie i tym nie myslec.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Wiesz mój próg bólu jest naprawdę bardzo niski i jak byłam w ciąży to okropnie się bałam, ze nie wytrzymam, ze nie dam rady urodzić, że coś się stanie w trakcie. Takie różne straszne myśli. Z drugiej strony tłumaczyłam sobie, że takie "cieniasy" jak ja dały rade urodzić. Moja gin mówiła, że każda kobieta dostaje taką porcję bólu jaką zdoła wytrzymać. Naprawdę teraz patrząc z perspektywy czasu nie było tak źle bo gdyby było to na pewno nie zaszlabym w ciążę więcej. A szczerze to cesarka jest super bo nie męczysz się w trakcie porodu ale później za to chodzisz w polzgieta 2 tygodnie.
Nie myśl o porodzie bo jeszcze czas.
Uff ale sie rozpisalam:biggrin2:

ckai3e3kikq3p3qp.png
Cos w tym jest. Szczerze mówiąc mi troche zeszlo z partymi bo miałam tez takie myśli,ze jak cos to splone ze wstydu,ale na szczęście nic nie bylo. Zreszta jak polozna powiedziała przyj z calej sily jak na stolec to odrazu wyszedł i pewnie bym odrazu urodził jakbym o tym nie myślała.

Lewatywy nigdy nie miałam, ale za to przed porodem dwa czopki u nas się dostaje.

Co do badania, to nie przy każdej wizycie mam.

KasiaMarysia, ja najbardziej bałam się drugiego porodu, bo przed oczami miałam pierwszy. Teraz na razie o porodzie nie myślę. Najważniejsze aby urodzić zdrowego malca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry