reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja tez-zreszta mam zespol jelita drażliwego a w ciazy juz calkiem musze uważać.

Z ta lewatywa to chodzi o to,ze nikt mi nie proponował nawet. Zreszta mi odeszly wody najpierw i jak mnie polozyli do na sekundę siku pozwoliła mi wstac a tak to mowila,ze musze leżeć jak odeszly wody. Nie wiem czemu tak.

reklama
A kiedy otwarcie lokalu? Mam nadzieję, że podzielisz się z nami fajnymi przepisami na greckie przysmaki?
Ja też mam jazdy z jelitami:zawstydzona/y:
No wlasnie tez mialam pytac o przepisy [emoji39]

ckai3e3kikq3p3qp.png

Ja miałam robioną lewatywe przed wywołaniem porodu. Załatwiłam się, wzięłam prysznic i heja na wenflon i oksytocyne:biggrin2: Chyba lepiej wziąć tą lewatywe niż podczas porodu się martwić. Takie jest moje zdanie oczywiscie:wink:
Z tego co tu piszecie chyba faktycznie lepiej miec lewatywe... Ja sie panicznie boje porodu:( dlatego wolalabym cc, ale na razie staram sie i tym nie myslec.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Ja tez-zreszta mam zespol jelita drażliwego a w ciazy juz calkiem musze uważać.

Z ta lewatywa to chodzi o to,ze nikt mi nie proponował nawet. Zreszta mi odeszly wody najpierw i jak mnie polozyli do na sekundę siku pozwoliła mi wstac a tak to mowila,ze musze leżeć jak odeszly wody. Nie wiem czemu tak.
Tego to nie wiem. Mi pęcherz przebił lekarz i pamiętam, że mogłam normalnie po tym chodzić. Myśleli, że jak wody przebija to może w końcu coś ruszy z rozwarciem.

Teraz podobno lewatywę robi się tylko na życzenie rodzącej, nie jest to już standardem jak kiedyś. Ja nie myślę jeszcze o porodzie, pewnie bliżej porodu zacznę.

Byłam dziś w pracy, zrobiłam pizze i wyprawiłam męża do pracy i teraz będę się nuuudzić

Z tego co tu piszecie chyba faktycznie lepiej miec lewatywe... Ja sie panicznie boje porodu:( dlatego wolalabym cc, ale na razie staram sie i tym nie myslec.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Wiesz mój próg bólu jest naprawdę bardzo niski i jak byłam w ciąży to okropnie się bałam, ze nie wytrzymam, ze nie dam rady urodzić, że coś się stanie w trakcie. Takie różne straszne myśli. Z drugiej strony tłumaczyłam sobie, że takie "cieniasy" jak ja dały rade urodzić. Moja gin mówiła, że każda kobieta dostaje taką porcję bólu jaką zdoła wytrzymać. Naprawdę teraz patrząc z perspektywy czasu nie było tak źle bo gdyby było to na pewno nie zaszlabym w ciążę więcej. A szczerze to cesarka jest super bo nie męczysz się w trakcie porodu ale później za to chodzisz w polzgieta 2 tygodnie.
Nie myśl o porodzie bo jeszcze czas.
Uff ale sie rozpisalam:biggrin2:

ckai3e3kikq3p3qp.png
Cos w tym jest. Szczerze mówiąc mi troche zeszlo z partymi bo miałam tez takie myśli,ze jak cos to splone ze wstydu,ale na szczęście nic nie bylo. Zreszta jak polozna powiedziała przyj z calej sily jak na stolec to odrazu wyszedł i pewnie bym odrazu urodził jakbym o tym nie myślała.

Lewatywy nigdy nie miałam, ale za to przed porodem dwa czopki u nas się dostaje.

Co do badania, to nie przy każdej wizycie mam.

KasiaMarysia, ja najbardziej bałam się drugiego porodu, bo przed oczami miałam pierwszy. Teraz na razie o porodzie nie myślę. Najważniejsze aby urodzić zdrowego malca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry