reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

oczywiście, że podzielę się z Wami przepisami :) zasiądę i napisze Wam kilka w niedzielę:)

KasiaRo mój mąż też nie mówi dobrze po polsku. Uczy się, ale przy porodzie będzie na pewno :) On sobie bardzo dobrze radzi, na zakupy sam chodzi i wszędzie się dogaduje pomimo tego, że zasób słownictwa ma niewielki. Teraz się uczy pilnie, żeby do porodu już mówić , a potem razem z dzieckiem będzie się uczył mówić więcej :p

reklama
oczywiście, że podzielę się z Wami przepisami :) zasiądę i napisze Wam kilka w niedzielę:)

KasiaRo mój mąż też nie mówi dobrze po polsku. Uczy się, ale przy porodzie będzie na pewno :) On sobie bardzo dobrze radzi, na zakupy sam chodzi i wszędzie się dogaduje pomimo tego, że zasób słownictwa ma niewielki. Teraz się uczy pilnie, żeby do porodu już mówić , a potem razem z dzieckiem będzie się uczył mówić więcej :p
Moj mi kiedys obiecal, ze bedzie sie uczyl, nawet na kurs chodzil, ale za duzo sie nie nauczyl;) i watpie zeby przez pol roku zrobil jakies wieksze postepy [emoji849]

ckai3e3kikq3p3qp.png

Wróciłam od lekarza, zbadal mnie ręcznie, przylozyl takie ale urządzenie do brzucha, tętna nie znalazł ale mowil ze się rusza. Powiedzial tez ze niemozliwe żebym ruchy czula ;) kg przytylam, aspargin 3x2, ciśnienie podwyższone (jak zawsze u niego gabiniecie) mam sobie mierzyc, zlecil badania i te na przeciwciała. 30.03 nastepna wizyta
A w poprzedniej ciąży miałaś problemy z ciśnieniem? Ja też mierze w domu ale jak n razie nie jest wysokie. Jak jestem u gina i mi mierzy to zawsze podwyzszone. Chyba cierpię na syndrom białego fartucha hehe.

KasiaRo najlepiej jest się uczyć przebywając w towarzystwie osób, które w żadnym innym języku nie mówią lub mówią niewiele. Wtedy nie ma jak tłumaczyć :p Jak np. mój tata...po angielsku zna minimum z minimum...więc mój mąż który zna angielski i minimum polskiego jakoś się dogadywali od początku, ale siłą rzeczy przy moim tacie mąż się nauczył najwięcej. Ze mną nie jest w stanie się tyle nauczyć, bo wie, że zawsze mogę mu przetłumaczyć na grecki lub angielski :p teraz po dwóch miesiącach wspólnego remontu, śmiało mogę powiedzieć, że obaj zrobili postępy i to duże...tata z angielskim a mąż z polskim :D

Molly, wiem ze to najlepsza metoda;) sama go rozleniwilam, a okazji do przebywania z ludzmi, ktorzy mowia tylko po polsku bardzo malo.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Cos w tym jest. Szczerze mówiąc mi troche zeszlo z partymi bo miałam tez takie myśli,ze jak cos to splone ze wstydu,ale na szczęście nic nie bylo. Zreszta jak polozna powiedziała przyj z calej sily jak na stolec to odrazu wyszedł i pewnie bym odrazu urodził jakbym o tym nie myślała.
Kornela, mi też tak mówiły :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

No 8 serio:)

Mi tez uciskaly na brzuch ale na górze i byl to lekarz. A i tak nic to nie dalo. Nie powinny juz tego wcale praktykowac.

Zi,ale konska dawka asparginu. To na co to u Ciebie? Tez mam od kardio,ale 2 razy po 1.

No 8 serio:)

Mi tez uciskaly na brzuch ale na górze i byl to lekarz. A i tak nic to nie dalo. Nie powinny juz tego wcale praktykowac.

Zi,ale konska dawka asparginu. To na co to u Ciebie? Tez mam od kardio,ale 2 razy po 1.

Na prawdę końska dawka, może masz niedobór potasu albo magnezu? Mój mąż po wypadku bierze Aspargin ale 2 tabletki dziennie

reklama
Powiedziałam ze mi nieraz brzuch twardnial, szczególnie jak syna chwile ponosilam. Powiedzial ze mam tyle brać aby się to nie powtarzalo, takie skurcze są niebezpieczne.

Do góry