reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

KasiaMarysia23: ja dopiero wstałam... tak mnie zmuliło, że wzięłam kocyk i poszłam do podusi.

Dzisiaj przez aurę nawet nie raczyłam wychodzić z domu. A właśnie, jak myślicie, skoro mam zwolnienie lekarskie do następnęj wizyty, tj 9 marca, to lekarz raczej przedłuży mi czy będzie kazał wracać do pracy?

reklama
KasiaMarysia23: ja dopiero wstałam... tak mnie zmuliło, że wzięłam kocyk i poszłam do podusi.

Dzisiaj przez aurę nawet nie raczyłam wychodzić z domu. A właśnie, jak myślicie, skoro mam zwolnienie lekarskie do następnęj wizyty, tj 9 marca, to lekarz raczej przedłuży mi czy będzie kazał wracać do pracy?

Zależy jakie będziesz miała wyniki i jak się będziesz czuła.

Lepiej mi w domu oczywiście. Zero stresów. Teraz jestem na L4, bo na początku ciąży miałam plamienia i byłam w szpitalu nawet i mój lekarz zaproponował mi zwolnienie, żebym odpoczywała.

Nie wiem jaki jest twój lekarz, najpewniej jak poprosisz o L4 to dostaniesz. Nie wiem też jaka jest twoja praca, i jak ma się Twoja ciąża. Mogę powiedzieć tylko tyle że ja w dwóch ciążach chodziłam do pracy do kiedy dobrze się czułam.

KasiaMarysia - powodzenia w sobotę

Nie wiem jaki jest twój lekarz, najpewniej jak poprosisz o L4 to dostaniesz. Nie wiem też jaka jest twoja praca, i jak ma się Twoja ciąża. Mogę powiedzieć tylko tyle że ja w dwóch ciążach chodziłam do pracy do kiedy dobrze się czułam.

KasiaMarysia - powodzenia w sobotę

Ja też myślałam, że takie plamienia przejdą i będzie ok, a tu zwolnienie. A jak się teraz czujesz w trzeciej ciąży?

Poza mdłościami (od czasu do czasu), bezsennością (którą mam w każdej ciąży) i chcenia się nie wiadomoczego to świetnie
Przy plamieniu lepiej nie przeciązać organizmu, wiadomo było dlaczego plamisz?

Poza mdłościami (od czasu do czasu), bezsennością (którą mam w każdej ciąży) i chcenia się nie wiadomoczego to świetnie
Przy plamieniu lepiej nie przeciązać organizmu, wiadomo było dlaczego plamisz?

Nie :( w szpitalu jak mnie badali to powiedzieli, że to "poronienie zagrażające". Oczywiście mało co zawału nie dostałam zanim przeczytałam co to jest. Potem już było ok, ale z wypisem poszłam do mojego na wizytę i zaproponował zwolnienie. A teraz mam podobnie jak Ty, ale spać akurat mogę :)

Niecierpie bezsenności, bo zmęczona jestem jak cholera pod wieczór a budzę się o 3-4 i nie mogę spać.

Zrób świeże badania, dobrze by było mieć usg przed wizytą, i rozmawiaj szczerze z lekarzem. Nic na siłę. Jeśli masz spokojną, siedzącą pracę, nikt cię nie goni, i np. możesz pracować na pół etatu to spróbuj na tydzień dwa.

Niecierpie bezsenności, bo zmęczona jestem jak cholera pod wieczór a budzę się o 3-4 i nie mogę spać.

Zrób świeże badania, dobrze by było mieć usg przed wizytą, i rozmawiaj szczerze z lekarzem. Nic na siłę. Jeśli masz spokojną, siedzącą pracę, nikt cię nie goni, i np. możesz pracować na pół etatu to spróbuj na tydzień dwa.

Dzięki :) usg będę miała na wizycie i w końcu dzidzię zobaczę :)
pracuje w firmie transportowej i nie ma szans na pracę bez stresu.

reklama
Chyba zalezy duzo jakie lekarz ma podejscie. Mnie gin do ktorego w 5tc poszlam potwierdzic ciaze juz wtedy chcial wyslac na zwolnienie, o ktore ani nie prosilam ani nie pytalam. Trzy dni pozniej i tak wyladowalam na l4, ale wtedy juz byly ku temu powody;)

ckai3e3kikq3p3qp.png

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry