reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Chcialabym zmienic, ale to jakos jedyny ktory po uslyszeniu ze jest ciaza zagrozona i powiklana nie zbywal mnie, tylko wypisal skierowania, dokladnie zbadal, wzial wywiad ogolny, ale faktem jest ze jest chamski i strasznie nie mily...

Chyba to normalne że kompetentni lekarze do najmilszych nie należą. U nas najlepszy jest podobno ordynator, ale miałam z nim do czynienia na patologii, a potem rodziłam z nim córkę i też kawał chama. Ale dzięki zdrowemu podejściu i temu że potrafił mnie zmotywować córcia urodziła się żywa. Takze czasem dobrze zacisnąć zęby i wytrzymać gburowate zachowanie, a w zamian mięc profesjonalną ocene sytuacji.
Na wizyty chodze za to do lekarza który jest tez bardzo dobry, zwłaszcza w prowadzeniu ciąży i ginekologii operacyjnej, a do tego mega miły. Jakbym miała co miesiąc do gbura chodzic i jeszcze za to płacic to bym nie wytrzymała....

ponoc jak beta hcg wychodzi mala to na chlopca sie zapowiada :)

chyba niekoniecznie .... Jestem tez na forum nasz-bocian. Tam piszę z ciężarówkami o IUI i IVF wiec praktycznie każda robi beta HCG i sprawdza przyrosty i nie ma zasady. Czasem chłopak przy przyrostach HCG rzędzu 300% a czasem chłopak przy przyrostacj ledwo mieszczących się w normie

Ja musze miec dziewczynke inaczej chlopiec przez cale dzieciece zycie bedzie chodzil w rozowych ciuszkach... ;)

Hehehehe,,,,, moja córcia tak w niebieskim chodzila, bo miała byc chłopcem. Teraz bede kupowac uniwersalne a na koniec jak płeć pewna będzie to dokupie cos typowo dla danej płci.

Ja mam dwie komody pajacykow, bodziakow, kaftanikow itd. dla dziewczynki ;)

Wow., Ale to tak juz kupowałaś ? Czy masz młodsze dziecko? Kurcze... ja caly czas boje sie jeszcze cokolwiek kupic.

reklama
Dzien dobry:)

U mnie tez szaro, buro, mokro i ponuro:( a niestety bede musiala dzis przynajmniej po zakupy wyjsc.

KasiaMarysia, super ze ex podpisal bez pajacowania.

Snilo mi sie dzis usg na ktore ide w czwartek. Gabinet byl urzadzony w szkole, a lekarz nie mogl zrobic badania bo gdzies sie spieszyl i musislam wrocic nastepnego dnia [emoji46]

Poza tym jesli dzis jest 1 marca, to ja oficjalnie zaczynam 4 kalendarzowy miesiac [emoji846]

ckai3e3kikq3p3qp.png
Mi sie dzisiaj snilo ze w szkole spalam :)

Witam :-D czy mogę się do was przyłączyć? Termin porodu z własnych obliczeń wypada mi na 28 września. Kartę ciąży będę miała założona dopiero 18 marca. Pierwszą wizytę mam już za sobą (19 luty) i wszystko wporzadku. Wasz wątek śledzę od samego początku "wrześnioweczek". Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymam kciuki za dobre wyniki :-D

Witaj :)

Dzień dobry Dziewczynki!
U nas paskudna pogoda. Jest ponuro i leje ciągle.
Z rana oczywiście rzyganko. Juz zła na to jestem. Jak długo jeszcze:crazy:
A mnie się śniła krowa, która piła mleko z miski. Dziwny sen. A i jeszcze Murzyn mi się śnił. Co to był za sen:szok:
Miłego dnia życzę:biggrin2:

Cześć dziewczyny! Od wczoraj miałam ok 20 stron do nadrobienia, ale dałam radę :)
- Witam wszystkie nowe Mamuśki :)
- Bardzo się cieszę, że Mamusie po usg są zadowolone :)
- KasiaMarysia23 życzę Ci wytrwałości w tym wszystkim, ale bądź dobrze nastawiona :)

Ja dziś się trochę gorzej czuję, jakoś mnie mdliło od rana i tak dalej, ale już nie narzekam. Biorę się w garść. Muszę przejrzeć bluzki i wybrać te najwygodniejsze aż do września :D bluzek ciążowych nie zamierzam kupować bo mam dużo luźnych więc brzusio się zmieści :)
W piątek jedziemy zobaczyć malutką córeczkę naszych znajomych - urodziła się w zeszłym tygodniu :)

reklama
Martya, niunius, aguś, ja wizytę mam na 15:30.

Aluśka, super że wizyta udana :)

KasiaMarysia, Kochana ale się ciesze :* Teraz spokojniejsza będziesz.

Czechow, ja mam też dwie córki. Starsza w maju 6, młodsza w sierpniu 4 latka skończy.
Co do soku z cytryny, to na samą myśl buzie mi wykrzywia :p

KasiaMarysia, kciuki za szkołę. Czasami pozory mylą. Uważaj na ex aby nie próbował Ciebie omotać. Skoro nie był w porządku do Ciebie, to teraz może tylko grać.

Acgug, pola, ale sny. Mi się dzisiaj śniło, że plamień dostałam. Wczoraj przed snem mieliśmy z M ochotę na przytulanie. Było bardzo miło, a później strach, bo około 10tc po stosunku plamiłam. Ale mam nadżerkę i ponoć dlatego plamienia były. A teraz po przytulaniu jest ok :)

Dzisiaj wyjątkowo głowa mnie nie boli. Dziewczynki dały mi pospać. Starsza wstała przed 9-tą, a młodsza po 9-tej. Gdyby nie Oliwcia, to Roksanka pospałaby pewnie do 10-tej.

Pozdrawiam.

Do góry