reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

oj dziewczyny ale musiałam Was nadrobić. Tak po kolei to co omawiałyście teraz:
- becikowe: kuzynka, która musi wypełnić wniosek o to 1000zł jednorazowe ma na wniosku napisane o tym, że dochód na jednego nie może przekroczyć 1922zł (tu mam pytanie czy do tego dochodu liczymy narodzone dziecko?). Co do becikowego 1000zł przez rok to będzie mi się należało jeżeli Pani dyrektor nie przedłuży mi umowy we wrześniu.
Pisałyście o jakimś innym becikowym 1000zł jednorazowym bez względu na dochody, o którym nic nie wiem.
Oczywiście na to 500zł się nie załapiemy bo przekraczamy dochód.
My z mężem jesteśmy ubezpieczeni w Ergo Hestia i tam na urodzenie dziecka jest 1650zł.
Co do stażu to z mężem jestem 10 lat i 3 miesiące będzie a w małżeństwie jesteśmy 1 rok i 5 miesięcy :)
Mdłości dokuczają mi dalej niemiłosiernie przez cały dzień, od wymiotów ratuje mnie ułożenie się na kucaka i głębokie oddychanie.
Badania prenatalne mam już w sobotę :) a jutro idę z wynikami badań.

reklama
Maniek, super że u Waszego maluszka w porządku :)

Ja z moim po ślubie w styczniu minęło 6 lat, a w maju 7 lat jak razem jesteśmy. Wiem, że krótko byliśmy razem przed ślubem, ale jestem szczęśliwa :)

Kasia, becikowe jednorazowe jeżeli nie masz becikowego 12 msc 1000zł, i zawsze liczy się narodzone dziecko.

Wy tu o stażach w związku to i ja napiszę. Z mężem po ślubie jesteśmy prawie 8 lat, a w ogóle razem prawie 13,5 roku. :)

Oo to widze, że poważne staże tu sa :) my jestesmy razem dopiero 5 lat razem a 3 po ślubie :)
Ja obecnie jestem na takim etapie, że do każdego napotkanego dziecka sie szczerze i pokochałabym każde. Już sie każdy ze mnie nabija jak ja reaguje na dzieci :p no nic niedlugo bede miec swoje, to może mi przejdzie :)

Gabeee ja jak dowiedziałam sie o tej ciąży to plakalam, jak dam rade kochać 2 dzieci :) a jestesmy razem 5 lat, 3 po slubie

reklama
Nigdy;) zawsze mniej wiecej rowiesnikow. I tez mnie kiedys takie zwiazki dziwily, ale zycie to skutecznie zweryfikowalo. Wiadomo, ze ludzie sa rozni, ale dojrzalszy facet ma sporo zalet. Nikt mi nigdy nie dal takiej pewnosci, ze jestem dla niego najwazniejsza na swiecie i ze zniesie wszystkie moje fochy ze spokojem;)

ckai3e3kikq3p3qp.png
Wg mnie metryka nie ma znaczenia. Najważniejsze żeby kochać i być kochanym.☺

Do góry