reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Molly to bez kitu szok,ze uchowalas sie tyle bez gina i cytologii. Ja juz z 5 razy mialam robiona.:)
Nic nie boli wiec sie nie stresuj.

Jane a ile ma Twoja Ola?
Juz doczytalam,ze 2 lata. Ja zaszczepie w marcu pewnie,jak wejde w 2 trymestr. Bo potem tez nie kazal odwlekac jak bedzie noworodek w domu.

reklama
No no-spa dziala rozkurczowo,ale jak to zoladek to chyba nie pomoze. Ale sprobuj tabletka no-spy nie zaszkodzi ci. Mozesz wypic miete na zoladek lub gorzka herbate.

Molly masz dopiero 27 lat więc spokojnie z tą cytologia. Lekarz powiedział że pierwszy raz robi od ok 25 roku życia. :)

Źle się czuje, chyba pojadę jutro do lekarza. Żołądek mnie już nie boli, ale jest twardy. Obudziła mnie biegunka rano. Ból był ostry, potem zaczęło mnie uciskac. Nospa trochę pomogła. :(

Witajcie
KasiaMarysia23 jak się czujesz?
U nas w nocy śnieg się zsypał i jest bialutko ☺
Ja od dziś bez auta uzależniona od męża :confused: mój samochodzik jedzie na "obdukcję" przez ferie stał na parkingu i sąsiadka w niego wjechała :eek::(

Cześć dziewczyny. Cała noc nie moja. Kaszel, katar, ból głowy, ból brzucha i gorączka :/ Najgorszy jest ból głowy. Do tego wszystkiego dzieci z katarem i kaszlem się obudziły. Po prostu już nie mam siły. Dobrze, że M zaoferował się, że po pracy zajmie się dziećmi.

Aluśka, wątpię w to. Od kiedy ziołowy lek na gorączkę? Zobaczymy później, góra do jutra. Nie przejdzie znowu jadę do lekarza, bo idzie się wykończyć.

Ostatnia edycja:
Malusiolka - zdrowia. Przede wszystkim zbijaj gorączkę. To najnniebezpieczniejsze w ciąży. Na mnie rewelacyjne działała prysznic niezbyt gorący i oklady na czolo i wewnętrzne strony rąk.

Dzin dobry wszystkim ;)

Jane no tak się złożyło, że nie miałam nigdy tej cytologi. W ogóle wstyd się przyznać ale do gina poszłam pierwszy raz w życiu 1,5 roku temu :/ nigdy mi nic nie dolegało, nie miałam żadnych infekcji, tabletek antykoncepcyjnych nie łykałam i tak odkładałam to w czasie. Długo mi zajęło podjęcie decyzji o wizycie w gabinecie ginekologicznym. Ale dzięki Bogu mam więcej szczęścia niż rozumu i wszystko jest ok. Zobaczymy co tam cytologia wykaże :)

Buziaki

to się uchowałaś :-p ja też nie miałam problemów ale u gina pierwszy raz jeszcze w liceum byłam. A cytologię robię sobie co rok już na pewno od 10 lat.

Molly masz dopiero 27 lat więc spokojnie z tą cytologia. Lekarz powiedział że pierwszy raz robi od ok 25 roku życia. :)

Źle się czuje, chyba pojadę jutro do lekarza. Żołądek mnie już nie boli, ale jest twardy. Obudziła mnie biegunka rano. Ból był ostry, potem zaczęło mnie uciskac. Nospa trochę pomogła. :(

widzę, że nikogo nie oszczędzają choroby, zdrówka

Cześć dziewczyny. Cała noc nie moja. Kaszel, katar, ból głowy, ból brzucha i gorączka :/ Najgorszy jest ból głowy. Do tego wszystkiego dzieci z katarem i kaszlem się obudziły. Po prostu już nie mam siły. Dobrze, że M zaoferował się, że po pracy zajmie się dziećmi.

Aluśka, wątpię w to. Od kiedy ziołowy lek na gorączkę? Zobaczymy później, góra do jutra. Nie przejdzie znowu jadę do lekarza, bo idzie się wykończyć.

ale biedna jesteś...ja miałam kilka dni katar i myślałam, że mnie trafi!!!! Takie to dziadostwo.

Oli na szczęście katar odpuścił :tak:
Ja w pracy się rozkręcam. Robimy jeszcze Oli urodziny w sobotę dla znajomych i muszę tort na sobotę zamówić i obmyślić menu...nie mam weny:sorry2:

miłego dnia :-) :)

reklama
Cześć Dziewczyny ;)
aluśka ;) - dzięki , dużo zdrowia życzę ;)) a co do gina to jakiś dziwny , ciężko w niektórych pracach zmienić stanowisko na lżejsze , no cóż chyba nie wie jak to w rzeczywistości wygląda w niektórych zakładach pracy.. gin nr 3 ? a co było temu twojemu nr 1 ? chory ?
malusiolka Tobie też zdrowia , te gardło to chyba jakaś inwazja teraz...
annam03 A luteinę miałaś pod język czy dopochwowo ?. No to widzę , że Ciebie też czeka dużo wizyt u lekarzy. Fajnie ze masz te prenatalne za darmo ;) szybkiego powrotu do zdrowia ;)
Jane -no w sumie nie wiem czy mój internista dmucha na zimne i mnie chce zbadać na wszelkie możliwe sposoby czy rzeczywiście jestem w tak kiepskim stanie ,
Molly88 - dokładnie badanie nic nie boli , ale skoro nie czułaś potrzeby to powinno być wszystko ok , ja z racji występowania raka szyjki macicy w rodzinie , wolałam wcześniej iść sprawdzić czy wszystko gra ;) a tak pewnie też bym jakos szybko doo ginekologa nie zawitała ;)
KasiaMarysia23 - może coś zjadłaś nie dobrego , stąd ta biegunka?
sreberko - u mnie trochę popadało śniegu , ale powoli topnieje ;) dobrze ,że sąsiadka się przyznała , no chyba że miała świadków bo teraz to różnie bywa z tymi ludzmi..

Ja dziś obudziłam się z myślą o kapuśniaku i takim sposobem musze ruszyć tyłeczek i iść na zakupy bo koniecznie go muszę dziś zjeść ;) wieczorem wizyta u kardio , w sumie czytałam że czasem serce wariuje jak się ma stresy no ja w zeszłym roku ich miałam mnóstwo więc może przez to ,to dziwne bicie ;) Dobra trzeba wstawać z łóżka , posprzątać i ugotować - w końcu mi siły wróciły ;)

Do góry