reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

A do ginekologa chodzę na Szrajbera do Żukowskiego. Jest lekarzem w szpitalu miejskim :)

emi_ka, a na którą godz masz?
Miałam na 9:30, ale lekarz się rozchorował i nie dotarł. Tylko mu się zapomniało zadzwonić i poinformować. Dlatego jutro mam przyjść do innego lekarza tylko po skierowanie pilne od razu do poradni onkologicznej 'bo i tak by po usg pani dał', a ten, który się pochorował, to jedyny lekarz w tej przychodni, który robi usg piersi. Wrrr.
Mama mnie uspokaja, że może i lepiej, bo onkolog lepiej rozpozna, co to. A mnie to trochę przeraża.

reklama
Emi-ka oby nic groznego. Nie stresuj sie na.zapas.

Praca w przedszkolu w ciazy nie nalezy do najbezpieczniejszych-troche strach przed rozyczkami,ospa,bostonkami,ale mamy majace male dzieci w domu tez sa narazone czy np kobiety pracujace w sluzbie zdrowia. Ja sie boje tych zakaznych w ciazy. Mi gin zalecil odroczenie szczepienia synka mmr bo zawiera zywe wirusy,odry,swinki i rozyczki. Kazsl odczekac do konca I trymestru idopiero wtedy zaszczepie.

Tysia, ja tu o 3h nie pisałam ;) Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i nie wyobrażam sobie całymi dniami w wózku dziecka trzymać. A o gondoli pisałam, że sporadycznie. Tym bardziej w lato urodzę, to leżaczki też są i zawsze można przykryć dzieciaka.
:/

Oj nie dogadałyśmy się ;) ja bez gondoli sobie nie wyobrażam, bo z córcia duuuuzo uzywałam wychodząc na dwór. Zawsze mi było szkoda tych dzieciaczków wcisnietych w fotelik.... i jeszcze twarde kółka w wózku i jedzie taka mama wózkiem po chodniku a dzieckiem aż telepie od nierówności.... Nieważne.

Zdrówka. Tez walczyłam z kaszlem. Pomaga najlepiej płukanie gardła wodą z solą albo Septosanem jak nie dasz rady wodą z solą.

Emi_ka - może lepiej że od razu specjalista się obejrzy. Będzie dobrze. Mocno trzymam kciuki.

Dzień dobry!
U mnie oczywiście rzyganko na powitanie dnia musiało być. Teraz juz ok.
Za oknem zachmurzenie niebo ale 10 st na plusie. Czuć wiosnę w powietrzu.
Dziewczyny są juz wiosenne ciuchy dla dzieci w sklepach? Córa powyrastala z wszystkiego i trzeba ją ubrać.
Emi_ka nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze.
Malusiolka kuruj się.
Miłego dnia.

Emi_ka, pewnie ze lepiej od razu do specjalisty.

Anik, trzymam kciuki zeby badania nie wykryly nic zlego!

A propos zakupow, pytanie do dziewczyn, ktore maja juz dzieci;) w ile kompletow ubranek trzeba sie zaopatrzyc na pierwsze tygodnie/miesiace?

ckai3e3kikq3p3qp.png

Hej.
Trzymam za was wszystkie kciuki i za wasze maleństwa również. Zaglądam czasami przejrzeć kilka postów. Ciesze się, że wszystko w porządku i z wami i maluszkami.

U mnie nic nowego. Wróciłam do codzienności - pranie, sprzątanie, gotowanie. Krzyś wylądował na inhalacjach, za chwilę musze lecieć do apteki po lek dla niego bo wczoraj nie było. Czekam tez na wyniki ze szpitala. Za tydzień mam dzwonić bo powinny być. Boje się co wyjdzie ale staram się być dobrej myśli. Zabieram się też za ćwiczenia - muszę się czymś zajmować żeby nie rozpamietywac.

Buziaki dla Was.

Współczuję małemu... Biedny :-( A wyniki przyjdą do Ciebie czy pojedziesz po nie?

Kasiu, ja po 6 pajaców, 6 bodów na długi, na krótki 6/8, 6 śpiochów, 2/3 szt półśpiochów, jakieś bluzeczki :) Dzisiaj przeglądałam ubranka i trochę mi brakuje ubranek. Nie mam bodów na krótki tych najmniejszych.

emi_ka, będzie dobrze :*

Dziękuję dziewczyny. Ja rzadko cjoruje, ale jak już to długo.

Acgug, można kupić.

KasiaRo ja mialam na poczatek jakos po 10 bodziakow na krotki,10 kaftanikow, calosciowe pajace,mialam kilka par spodni,skarpetek, rekawiczek na raczki, opaske, 3-4 cieniutkie czapeczki. Trzeba sie liczyc z tym,ze maluch czesto ulewa i juz do przebrania:) ale i rosnie szybko wiec nie warto pol szafy ubranek w jednym rozmiarze kupowac. A zapomnialam moj urodzil sie w lipcu i mial tez kilka par rampersow na krotki rekaw i krotkie nogawki:)

No wlasnie. Dzieci z jednej strony szybko rosna, a z drugiej trzeba je czesto przebierac;) i tak sie zastanawiam ile tego trzeba, zeby bylo rozsadnie.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Do góry