reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Dzien dobry:) mi wczoraj gin powiedziala, ze wiekszy brzuch na tym etapie ciazy to nic innego niz wzdecia i zla praca jelit;( wg niej ciazowe powiekszenie jest widoczne dopiero kolo 20 tc.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Tez jestem tego zdania. Jak sie w dzien mega objem to wieczorem mam brzuch ala ciazowy wstane rano to juz jest plaski ;)

reklama
Czyli że spacery z dzieciaczkiem w foteliku? Przepraszam ale nie wyobrażam sobie tego. Rozumiem do sklepu na pol godzinki tak skoczyć, ale wyjsc na 2-3 godzinny spacer, gdzie maluszek zwykle spi, to wg mnie niezdrowe dla jego kręgosłupa, tyle w foteliku siedzieć.
To jeszcze zalezy od pory roku. Dziecko urodzone na jesien zime w samym foteliku nie jest chronione od wiatru deszczu czy zimna. W gondole je zapakujesz, pokrywe zapniesz i nie zmarznie

Tysia, ja tu o 3h nie pisałam ;) Ja mieszkam w domku jednorodzinnym i nie wyobrażam sobie całymi dniami w wózku dziecka trzymać. A o gondoli pisałam, że sporadycznie. Tym bardziej w lato urodzę, to leżaczki też są i zawsze można przykryć dzieciaka.

Jednak wizyta u lekarza musi dzisiaj być. M wróci z pracy i będziemy musieli teściowej dzieci zostawić i do lekarza. Najlepsze jest, to że mój przyjmuje do 12:00, a M samochód mój wziął i do drugiego jadę, który przyjmuje do 18-tej, ale w rejestracji jak zadzwoniłam babka powiedziała mi, że nie wiadomo czy przyjmą chyba, że nagły wypadek :/

część dziewczyny.chłopcy przechodzą chorobę bez goraczki, kaszel trochę ustąpił po nebulizacjach.jutro na kontrolę.zobaczymy co powie lekarz.

Tez jestem tego zdania. Jak sie w dzien mega objem to wieczorem mam brzuch ala ciazowy wstane rano to juz jest plaski ;)
A ja się nie zgodzę. Swędzi mnie skóra i czuję, że brzuszek zaczyna rosnąć. Jest malutki, ale jest. Tylko że ja normalnie jestem dość szczupła, więc maleństwu pewnie szybko ciasno.

Malusiolka do jakiego lekarza chodzisz?

U mnie tak samo;) poza tym jak pisalam nie cwicze teraz wcale, a kiedys bardzo duzo, wiec niestety na miesnie ma to tez negatywny wplyw i brzuch inaczej wyglada;(

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Malusiolka, ale wizyta z uwagi na skurcze czy przeziebienie? Jesli to pierwsze, to ja bym do szpitala poprostu jechala:(

ckai3e3kikq3p3qp.png

Do góry