reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Moje piersi w tej ciąży wyjątkowo drażliwe ;)
Mąż niezadowolony :D
Muszę przyznać, że ta ciąża jest inna od pierwszej wiem, że 8 lat różnicy ale nie spodziewałam się aż takiej różnicy. W tej zdecydowanie szybciej się męczę w poprzedniej dzialalam szybciej sprawniej ...

reklama
Sreberko, ja jak byłam w ciąży z dziewczynkami co tydzień meble przestawiałam i to od początku ciąży, bo coś mi nie pasowało. A teraz mogłabym cały czas spać. Dziewczynki są dzisiaj w domu, to o spaniu mogę zapomieć.

Ja pamiętam jak pod koniec pierwszej ciąży maleńkie ciuszki potrafilam składać 5x dziennie. W ogóle miałam więcej energii i jakoś tak cieszyłam się inaczej niż teraz.
Ale chyba to bierze się z tego, że wiem co mnie czeka bo dziecko to oczywiście wielkie szczęście ale też wiele nieprzespanych nocy, wyrzeczenia itd. Tak sobie to tłumaczę.

Ja tez jestem mega senna w tej ciazy. O 21-22 padam juz i śpię do 8-9. A i tak jestem niewyspana. W poprzedniej chodziłam spac miedzy 1-2 i wstawalam o 6-7. Czasem wcale nie spalam tylko oglądałam filmy.

Ktora pisala,ze tak wcina pizzerki? No narobila mi takiego smaka,ze jakbylam sklepie z pieczywem to nie mogłam sie powstrzymać:) pyszności:)

Dolaczam do tych, ktorych nie bola piersi. Bolaly wczesniej, a teraz sa tylko troche wieksze i tyle.
Dolaczam tez do tych, co maja ochote na lody. Wczoraj mnie naszlo, ale tych konkretnych co chcialam nie bylo, wiec obeszlam sie smakiem;(
Dzis ide na 14:30 do lekarza, moze po drodze jakies lody uda mi sie zjesc;)

ckai3e3kikq3p3qp.png

Kasia, kciuki za wizytę :) Ja też poproszę lody :p

Dziewczyny, mam pytanie.. czy jestem materialistką skoro męża dobry kolega z żoną zaproponowali nam na pożyczenie łóżeczko i wózek 3w1. Miałam około sierpnia odkupić od siostry wózek, ale skoro mogę mieć za darmo to korzystam. Wiadomo pożyczają, a my chcemy coś dla ich córki w prezencie kupić za pożyczenie. Nie wiem czy przez to moja siostra nie jest zła na mnie :/ Owszem mam kasę i jakby trzeba było to wózek nowy kupiłabym, ale dzięki temu mogę coś innego kupić. Co wy o tym myślicie? Znajoma też parę lat nie odzywała się, a teraz dowiedziała się o ciąży to od razu chce mi ciuszki sprzedać. Z M rozmawialiśmy i oboje doszliśmy do wniosku, że skoro mam kasę dać komuś za używanę, to lepiej nowe kupić.

Przykro mi się zrobiło :/

reklama
Kasia, kciuki za wizytę :) Ja też poproszę lody :p

Dziewczyny, mam pytanie.. czy jestem materialistką skoro męża dobry kolega z żoną zaproponowali nam na pożyczenie łóżeczko i wózek 3w1. Miałam około sierpnia odkupić od siostry wózek, ale skoro mogę mieć za darmo to korzystam. Wiadomo pożyczają, a my chcemy coś dla ich córki w prezencie kupić za pożyczenie. Nie wiem czy przez to moja siostra nie jest zła na mnie :/ Owszem mam kasę i jakby trzeba było to wózek nowy kupiłabym, ale dzięki temu mogę coś innego kupić. Co wy o tym myślicie? Znajoma też parę lat nie odzywała się, a teraz dowiedziała się o ciąży to od razu chce mi ciuszki sprzedać. Z M rozmawialiśmy i oboje doszliśmy do wniosku, że skoro mam kasę dać komuś za używanę, to lepiej nowe kupić.

Przykro mi się zrobiło :/
Nie powinnaś tak o sobie myśleć. Każdy ma prawo do wyboru. Mnie koleżanka też proponowała łóżecxko, ale jest tak brzydkie, że sie nie zgodziłam, chce miec wiecej dzieci, a to nie znaczy że mam kupować od znajomych rzeczy, które mi sie nie podobaja i których nie chce. Zreszta ciaża generuje tyle kosztów, że fajnie jak można sobie na czymś zaoszczedzić. I nie ma w tym nic złego. Także nie przejmuj się i glowa do góry :)

Do góry