reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

No to lepiej sprawdzic i ewentualnie zamienic na cos innego

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Dzwonilam do niego,kazal mi wykupić Nystatyne i brać bo pewnie cos mi się przyplatalo. Mowil,ze po luteinie nie powinno nic piec. Miałam mu powiedziec jeszcze o tym rozciaglowym śluzie,ale wzywali go na blok operacyjny.

Kornela123 - prawdopodobnie masz uczulenie na Luteine. Idź do lekarza, niech Ci zmieni lek. Np Duphaston lub Lutinus (choć ten ostatni strasznie drogi).
Piec może, dużo moich koleżanek miało uczulenie na Luteine i po zmianie leku im przechodziło.

Witaj Tosia :-)

W pierwszej ciąży brałam luteine, ale nie kojarzę niedogodności.

Teraz nic nie biorę, bo mam krótsza szyjke i pięknie trzyma :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Tyle,ze ja luteine brałam cala poprzednia ciąże.
Kupiłam ta Nystatyne-zobaczymy czy pomoże.
Dobrze,ze bez recepty sprzedala mu jakas kobieta w aptece i ze przeczytałam,ze trzeba trzymać w lodowce bo tego juz nie dodala.

Kornelia, ja na początku ciąży brałam 2 razy 2 luteinę dopochwowo i też podrażniona byłam. Ale na szczęście później dostawałam duphaton doustnie, a teraz luteinę, ale też dopochwowo.

Dziewczyny, ja po wizycie. Dzidzia tak jak miała 6,5cm to i ma no i o 4 dni młodsza ciąża. Dzisia mam 12t 6d. Z tego co lekarz mówi dzieciaczek zdrowy i raczej zespołu dawna nie będzie. Zanim sprawdził do końca to minęło 1,5h. Dzieciak nie chciał w ogóle współpracować. Rękę na głowę założył maluszek i nawet jak lekarz próbował na brzuchu, czy dopochwowo podokuczać to dzieciak olał. Śmiałam się , że dwa dni temu bawił się rączkami, a dzisiaj obrażony :p M był razem ze mną i bardzo szczęśliwy :) A poza tym 7.03 nie muszę iść do poradni, bo dzisiaj mi badania lekarz zrobił i mam przyjść na wizytę 14.03. Wtedy płeć będziemy sprawdzać.

Pozdrawiam.

Malusiolka cieszę się,ze wszystko w porządku po wizycie. 1,5 h usg robił? Mi to chyba 10 min w poprzedniej ciazy nie robił.
Obsrawial plec?

Jak mi nie pomoże ta Nystatyna to powiem,ze chce Duphaston. Chociaż luteina to naturalny progesteron a nie syntetyczny wiec chyba lepszy.

Tyle,ze ja luteine brałam cala poprzednia ciąże.
Kupiłam ta Nystatyne-zobaczymy czy pomoże.
Dobrze,ze bez recepty sprzedala mu jakas kobieta w aptece i ze przeczytałam,ze trzeba trzymać w lodowce bo tego juz nie dodala.
od tego roku nystatyna jest bez recepty ale za to podnieśli cenę. Zawsze kosztowała ok 11 zł a teraz ok 30 zł. Masakra!

reklama
Malusiolka raczej to znaczy?? test PAPA robisz??? Super tak dzieciaka zobaczyć. Jak teraz się obraża to co to będzie jak się urodzi:):)

Molly ja nie mam problemu z załatwianiem się, czasem nawet dwa razy dziennie.

Dziś rano przeczytam o waszym jedzeniu i wymiotowalam. Powiem Wam ze cieszę, się że tak jest. Jestem spokojniejsza o malucha, o to że się nic złego nie dzieje.

Do góry