reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

"Molly_88, post: 13757647, member: 162163"]Ufffff.....ale się rozpisałyście :D miałam 11 stron do nadrobienia od południa :D

Daria a próbowałaś migdały? Mi pomagały... może narazie przestaw się na rzadkie zupki...najważniejsze, żebyś nię nie odwodniła...biedna Ty :( mnie strasznie męczyły mdłości, ale wymiotowałam tylko rankami przez 1,5 tygodnia. Teraz już mam spokój. Czuję się dobrze. Tylko się zasiedziałam i teraz szybko się męczę.

A co do mojej dzisiejszej wizyty to jesteśmy baaaardzo zadowoleni :) serduszko pięknie szybciutko bije :) dzidzia śliczna. Duża jak na 12 tydzień. Ten lekarz obstawia sierpień. Co do płci to momentami mówił, że może chłopiec, potem,że chyba nie...w końcu powiedział, że 50 na 50 :) jak na dzisiejsze badania to dzieciątko jest zdrowe, pięknie widać kość nosową, przezierność karkowa też dobrze, 2 marca jak wróci z urlopu to będę mieć płytkę z opisem badania. Co do tego testu PAPPA, nie musi być w tym samym dniu co usg, ale jak najszybciej. Ja idę w poniedziałek.Koszt u mnie 150 zł. Nie jest konieczne, ale ja idę, żeby już być całkiem spokojną :) lekarz mi wszystko dobrze wytłumaczył. Bardzo kompetentny gość. Całe badanie trwało godzinę, bo wszystko chciał sprawdzić dokładnie. Serduszko już ładnie ukształtowane, mózg ładnie się rozwija. Aorta, nerki, żołądek, wszystko ładnie :) Maleństwo ma już 8,2 cm :) Za te badania anatomiczne i genetyczne dzisiaj zapłąciłam tylko 100 zł :D plus 150 będzie za test PAPPA :)[/QUOTE]
Sup
Daria

Odwodnienie – objawy
Początkowo pojawiają się:

• wzmożone pragnienie
  • rzadsze oddawanie moczu (a jeśli już go oddajemy, to jest w kolorze ciemnożółtym)
  • suchość śluzówek jamy ustnej i języka
  • wzdęty brzuch
  • brak apetytu
  • senność, choć czasami pobudzenie

Link do: Odwodnienie organizmu – objawy i leczenie. Co pić przy odwodnieniu organizmu?
Dzie

reklama
Ufffff.....ale się rozpisałyście :D miałam 11 stron do nadrobienia od południa :D

Daria a próbowałaś migdały? Mi pomagały... może narazie przestaw się na rzadkie zupki...najważniejsze, żebyś nię nie odwodniła...biedna Ty :( mnie strasznie męczyły mdłości, ale wymiotowałam tylko rankami przez 1,5 tygodnia. Teraz już mam spokój. Czuję się dobrze. Tylko się zasiedziałam i teraz szybko się męczę.

A co do mojej dzisiejszej wizyty to jesteśmy baaaardzo zadowoleni :) serduszko pięknie szybciutko bije :) dzidzia śliczna. Duża jak na 12 tydzień. Ten lekarz obstawia sierpień. Co do płci to momentami mówił, że może chłopiec, potem,że chyba nie...w końcu powiedział, że 50 na 50 :) jak na dzisiejsze badania to dzieciątko jest zdrowe, pięknie widać kość nosową, przezierność karkowa też dobrze, 2 marca jak wróci z urlopu to będę mieć płytkę z opisem badania. Co do tego testu PAPPA, nie musi być w tym samym dniu co usg, ale jak najszybciej. Ja idę w poniedziałek.Koszt u mnie 150 zł. Nie jest konieczne, ale ja idę, żeby już być całkiem spokojną :) lekarz mi wszystko dobrze wytłumaczył. Bardzo kompetentny gość. Całe badanie trwało godzinę, bo wszystko chciał sprawdzić dokładnie. Serduszko już ładnie ukształtowane, mózg ładnie się rozwija. Aorta, nerki, żołądek, wszystko ładnie :) Maleństwo ma już 8,2 cm :) Za te badania anatomiczne i genetyczne dzisiaj zapłąciłam tylko 100 zł :D plus 150 będzie za test PAPPA :)
To ja też chcę do tego lekarza :) a.przez brzuszek robione usg?

najpierw przez brzuszek, ale Dzidzia była odwrócona dupką, a musiał zbadać nosek to pomerdał ją tą sondą dopochwową, to się obudziła i odwróciła :D to zbadał przy okazji resztę tą sondą, bo lepiej było widać, ale potem znowu przez brzuch :)

Ufffff.....ale się rozpisałyście :D miałam 11 stron do nadrobienia od południa :D

A co do mojej dzisiejszej wizyty to jesteśmy baaaardzo zadowoleni :) serduszko pięknie szybciutko bije :) dzidzia śliczna. Duża jak na 12 tydzień. Ten lekarz obstawia sierpień. Co do płci to momentami mówił, że może chłopiec, potem,że chyba nie...w końcu powiedział, że 50 na 50 :) jak na dzisiejsze badania to dzieciątko jest zdrowe, pięknie widać kość nosową, przezierność karkowa też dobrze, 2 marca jak wróci z urlopu to będę mieć płytkę z opisem badania. Co do tego testu PAPPA, nie musi być w tym samym dniu co usg, ale jak najszybciej. Ja idę w poniedziałek.Koszt u mnie 150 zł. Nie jest konieczne, ale ja idę, żeby już być całkiem spokojną :) lekarz mi wszystko dobrze wytłumaczył. Bardzo kompetentny gość. Całe badanie trwało godzinę, bo wszystko chciał sprawdzić dokładnie. Serduszko już ładnie ukształtowane, mózg ładnie się rozwija. Aorta, nerki, żołądek, wszystko ładnie :) Maleństwo ma już 8,2 cm :) Za te badania anatomiczne i genetyczne dzisiaj zapłąciłam tylko 100 zł :D plus 150 będzie za test PAPPA :)

Super, cieszę się że wszystko wyszło w porządku. Ale strasznie długo trwało jak godzinę. Zobaczę jak to będzi e u mnie. Szkoda, że z tą płcią to narazie 50:50 ale na następnym badaniu już pewnie się dowiesz.

A ja dzisiaj wstałam o 6 (jest sobota.. zamiast się wyspać po tygodniu to oczy szeroko otwarte i nie mogłam już leżeć) jem już nawet śniadanie i miałam ochotę na kakao, mam takie gorące mniam :)

Daria jak tam dziś się czujesz?
Molly super ja na następnej wizycie dopiero sobie cudka tak poogladam.
A co do wątku jedzeniowego to mam dziś obiecanego ulubionego chinczyka w kraku :p drugi jest w Sączu ale mąż coś aż tak bardzo nie chce się poświęcić :cool:

reklama
Dzień dobry laseczki :)
Życzę wam miłego dnia.

Ja dziś krótko spalam 4h. O 2 zgaga mnie złapala, masakra. Bolał mnie brzuch kolo żołądka, a później kulo w dole brzucha.
Dziewczyny macie czasami wrażenie jakbyście miały kamień w brzuchu? Wczoraj pierwszy raz miałam takie uczucie szczególnie jak położyłam się na boku.

Do góry