reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
w czerwcu skończę 30-tkę a to jest moje 3 dzieciątko:rolleyes:

Kornela
co za lekarz gada że na TSH się nie patrzy w ciąży :eek: przecież jak są duże nieprawidłowości mogą zagrażać życiu i zdrowiu maleństwa :no2:
Dobrze że Ci wyniki wychodzą w normie:confused:
dariaorzechowska fajnie że już słyszałaś serduszko maleństwa :rolleyes:
zamiast chleba na śniadanie może płatki owsiane na mleku:rofl2:

Ja w kwietniu tego roku będę miała 30 lat i to moje pierwsze dziecko :-)
Co do kg to faktycznie chyba przyjdzie czas na zastanawianie się jak i kiedy zrzucić, teraz najważniejsze, żeby dobrze się odżywiać i żeby nasze dzieciaczki były zdrowe :-)
Ja do chudzinek nie należę i startuje z wagą 76, przy wzroście 177 cm. Nic nie schudłam, bo od początku ciąży nie mam zupełnie żadnych mdłości.

dziewczyny, a znacie jakąś bezpieczną formę ćwiczeń w ciąży?? może rowerek stacjonarny? Ja przed ciążą ćwiczyłam callanetics, ale tam jest dużo ćwiczeń na mięśnie brzucha, a tych podobno nie wolno....chciałabym się rozruszać trochę...

Aluska chodzilo mu o to,ze tsh wariuje w ciazy. Widac to po moich wynikach. Obiektywniejsze sa ft3 i ft4 i głównie na nich sie opiera.

Ciaza to nie czas na diety,odchudzanie-zgadzam sie,ale trzeba pamiętać,ze je sie dla dwojga a nie za dwoje. Mi lekarz powtarza,ze mam jesc zdrowo 5,6 malych porcji.

reklama
Aluska chodzilo mu o to,ze tsh wariuje w ciazy. Widac to po moich wynikach. Obiektywniejsze sa ft3 i ft4 i głównie na nich sie opiera.

Ciaza to nie czas na diety,odchudzanie-zgadzam sie,ale trzeba pamiętać,ze je sie dla dwojga a nie za dwoje. Mi lekarz powtarza,ze mam jesc zdrowo 5,6 malych porcji.
Jak najbardziej się zgadzam, żeby jeść dla dwojga, a nie za dwoje - złota zasada :-)
Pisząc, żeby dobrze się teraz odżywiać miałam na myśli właśnie zdrowo, racjonalnie ;-)

Do góry