reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Tysia witaj, gratulacje!

Annam - ja przed pierwsza ciążą ważyłam 49 kg, po 47....teraz 9 lat później, nie z mojej winy 60 kg hehe

reklama
Ja tez wlosow nie farbuje w ogole wiec nie mam tego problemu. Co do paznokci, to na dloniach tylko odzywka, a na stopach mam hybryde robiona jeszcze zanim wiedzialam ze jestem w ciazy. Teraz wypadaloby isc na pedicure w koncu i tez sie waham, malowac czy nie malowac.

Jesli chodzi o tycie, to ja tez schudlam kolo kilograma. To chyba jednak dosc typowe dla poczatku ciazy sadzac po naszych doswiadczeniach.

Molly, no to pech:( a do kiedy musisz zrobic badania?

Witaj Tysia!

ckai3e3kikq3p3qp.png

KasiaRo kończę 12 tydzień, więc przyszły był najlepszy. Ten lekarz wraca 3 marca, ale dzwoniłam do mojej prowadzącej gin i Ona mówi, że to może być za późno. Obdzwoniłam 5 lekarzy i wszyscy na urlopie, bo u nas ferie zimowe :(

Malusiolka trzymam kciuki za wizytę :) napewno czas Ci szybko zleci i zobaczysz Maluszka :)

KasiaMarysia ja też mam takie bóle, niby to jajnik, niby pachwina, ale nie takiebardzo przeszkadzające. Poprostu czuję, że coś tam się dzieje :D a dzieje :)

Jak nasze wszystkie podejrzenia się sprawdzą to będą same chłopaki we wrześniu :D
Ja też czuję Synka :)

Ja w nocy byłam głodna jak wilk. Już przed spaniem mi się chciało jeść, ale teraz jak już mdłości minęły, to nie będę na noc jadła. Dziewczyny, a kiedy kończy się I trymestr. Bo niby w 13 tygodniu minie 3 miesiące, ale gdzieniegdzie czytam, że do 14 tygodnia jest I trymestr. Jak to jest?[/QUOTE]

Jak to poszedł na urlop? co za nieodpowiedzialny facet.. Ja niestety nikogo nie znam stamtąd ;( A może w innym mieście?

kornelka trzymam kciuki :):)

!iz ja również mam śluz.

Hess ja też praktycznie nie mam objawów, nie ma się co nakręcać, Bóg czuwa nad naszymi maleństwami.

Malujecie paznokcie? Ja robiłam sobie hybrydę ale teraz się boję.

Ja ostanio malnęłam odżywką ale tak to nie maluję. Jakoś nie mam przekonania, tym bardziej że paznokcie zrobiły mi się piękne i twarde.

Hess na pewno wszystko jest ok:) każda z nas jest inna.

Ja przy pierwszej ciąży obawiałam się np malowania włosów czy paznokci. Pytałam mojego lekarza o to. Stwqierdził ze nie zaleca się tego rodzaju zabiegów bo nasilają mdłości . Ale jesli kobieta dobrze sie czuje, zapach jej nie przeszkadza to spokojnie można malować. Ważne żeby nie wdychać za dużo środków chemicznych bo one z zasady są niezdrowe. Wiec trzeba dobrze wietrzyc pomieszczenia.

Witaj wśród Nas :) jak znosisz ciążę ??

2nn3dqk3rvkfyikv.png

Hej Tysia123! Witaj na forum i gratuluję serdecznie:)
Ja na początku ciąży prawie nie mogłam jeść i patrzeć na słodycze, co u mnie jest bardzo dziwnym objawem, bo je uwielbiam, jadłam wtedy tylko śledzie, ogórki i inne ostre i kwaśne rzeczy, ale od dłuższego czasu jem już wszystko na zmianę. Nadal jednak jakoś ciągnie mnie cały czas do tych pikantnych i ostrych, ale mam nadzieję, że jednak będzie dziewczynka, bo obydwoje z mężem byśmy woleli córeczkę:), chociaż z chłopca też bardzo będziemy się cieszyć:) Mnie też od czasu do czasu pobolewa brzuch, albo kłuje, ale to raczej takie chwilowe odczucia, ale wtedy też odczuwam niepokój:(
Ja od wczoraj od popołudnia jakoś kiepsko się czuję, wczoraj wieczorem bardzo rozbolała mnie głowa, tak że musiałam się położyć i odpocząć. Dzisiaj też nie najlepiej się czuję, chociaż ból głowy trochę mniejszy:) Po południu spotykam się z koleżanką na herbatkę i mam nadzieję że samopoczucie mi się polepszy.
Rano byłam u stomatologa sprawdzić zęby, ale na szczęście wszystko ok.
Trzymam mocno kciuki za Wasze najbliższe wizyty.

Kasiulka dużo odpoczywaj jeśli tak się męczysz. Aaaa i plotki dobrze robią :) wiem z doświadczenia ( tylko z odpowiednią osobą oczywiście)

Witam Dziewczyny. Mam do Was pytanie. Czy którejś wychodzi duża różnica między wiekiem ciąży obliczonym z OM a usg? usg miałam robione wedlug OM w 8 tyg +4 dni a USG wykazało 7 tyg +1 dzień, CRL 1,1 cm. Czynność serca uwidoczniona. Jak dla mnie to za mało jak na ten tydzień ciąży. Idę do innego lekarza, ale dopiero w poniedziałek na 11, do tego czasu chyba oszaleje.

Moim zdaniem wszystko zależy od owulki. Nie stresuj się , bo szkodzisz maluchowi.

Malusiolka i HappyMum nigdzie Was nie puszczamy :*

annam03 nie przejmuj się, w ciąży nie powinnaś tak chudnąć. Maluch jest najważniejszy a nie kilogramy.

Dziewczyny wybaczcie , że takie długie posty ale na komputerze lepiej mi się piszę. A właśnie jem ogórkową mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Ogórki kiszone w zupie smakują mi, a tak to śmierdzą kokosem . Zauważyłam, że jak rano wstanę i jestem głodna to powinnam zjeść od razu, a ja zawsze biorę prysznic, a później mam nudności. Wczoraj wieczorem zjadłam sporo ogóreczków w chilii i oczywiście zginęły w czeluściach wc-tu :(.

Malusiolka kciuki zaciśnięte :) Będzie dobrze. Zdaj relację po wizycie.

KasiaMarysia23 mnie brzuch pobolewa, czasem lekko kłuje - nie jakoś mocno no ale jednak. Mówiłam mojemu gin - mówił, że to normalne więc mam się nie przejmować. Chyba, że byłby to naprawdę duży ból - wtedy mam dzwonić.

pola06 - a ja czuję, że będę miała dziewczynkę. Zobaczymy czy się sprawdzi. W poprzedniej ciazy czułam, że będę miała chłopaka - i się sprawdziło. Mimo, że lekarz w 20 tyg ciąży powiedział mi, że to dziewczynka to jakoś ciężko mi było w to uwierzyć. No i w 24 tyg. gin stwierdził, że drugi raz w swojej karierze się pomylił i jednak widzi siusiaka :) hehe. Powiem wam szczerze, że teraz jakoś ciężko będzie mi tak na 100 % uwierzyć jak lekarz powie mi płeć dziecka.

Odnośnie zachcianek to u mnie na śniadanie królują chleb z serem białym na przemian z chlebem z pasztetem :) A wczoraj jadłam mamine gołąbki w sosie pomidorowym - mniam! Chodziły za mną od początku ciąży jednak mi samej nie chciało się ich robić. Zresztą unikam ostatnio kuchni jak ognia. Zapach lodówki mnie odstrasza :)

Miłego Dnia!

Miałaś piękny brzuszek i duży jak na 10 tc. :) ja białego sera nie przełknę... feeee brr ale ostatnio narobiłyście mi ochoty na pasztet i tatuś dziś mi kupił. Dżem i pasztet mogę jeść razem :)

KasiaMarysia23 - czuje się bardzo dobrze. Zero dolegliwości od samego początku. Z córcią było to samo więc mnie to nie dziwi. W pierwszej ciąży miałam fazę na jedzenie cytrusów - głównie grejfrutów, oraz frytek z duuuuuzą iloscią keczupu. Teraz króluje kiwi i kanapki z paprykarzem szczecińskim i pomidorem.

reklama
KasiaMarysia23 - czuje się bardzo dobrze. Zero dolegliwości od samego początku. Z córcią było to samo więc mnie to nie dziwi. W pierwszej ciąży miałam fazę na jedzenie cytrusów - głównie grejfrutów, oraz frytek z duuuuuzą iloscią keczupu. Teraz króluje kiwi i kanapki z paprykarzem szczecińskim i pomidorem.

O tak kiwi mniaaam aż mi ślinka cieknie, a tata nie kupił jak był na zakupach :( frytki też smakują tylko z pomidorem się nie bardzo lubimy za to z rzodkiewką bardzo . A robiłaś już badania?? Wpisałaś się do postu z terminem porodu ?

Hess widzisz Tysia też nie ma dolegliwości , także proszę się nie martwić!

Do góry