reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Sreberko - no proszę, nie wiedziałam o tym. Ja parę ładnych lat temu miałam ból głowy niemal codziennie, trwał albo 24h albo 48h. Oczy mi z orbit wyciskalo. Przeciwbólowe proszki nie działały, więc w końcu w ogóle nie brałam bo i po co. W końcu poszłam do neurologa, starsza lekarka. Po przeprowadzeniu wywiadu przepisała mi tabletki na 3 miesiące (stwierdziła migreny) . Brałam przez miesiąc i na 6 lat miałam totalny spokój. Ani razu mnie głowa nie bolała. A od roku znowu zaczęła mnie pobolewać , ale rzadko. Akurat teraz trafiły się trzy dni pod rząd. A ja w Warszawie nie znam żadnego dobrego masażysty, poza tym, w ciąży wolno?

Dzień dobry :-)
Właśnie kładę się spać.

Ja miałam bóle głowy przy wysokiej prolaktynie .
Molly tylko nie szalej za bardzo, nie przemeczaj się.

O wkładkach się nie wypowiem niestety.

Fuj górki kiszone mi tak strasznie śmierdzą. Okropnie!

Dziewczyny ciesze się, że wizyty macie udane i z maluszkami wszystko dobrze.
Któraś dziewczyna pisała ze jej ciąża jest młodsza niż według suwaka. Ja ustawialam według ostatniej @, a owu jest około 14 dni po okresie, wszystko zależy od zagniezdzenia się :-)

Malusiolka ok 7 tyg miałam koszmarny. Bardzo martwilam się o malucha i ciężko mi się zasypialo.
Dziś śniło mi się że gdy patrzyłam na brzuszek to widać było jak się unosi według pracy serca małego :-)

Kasia2439. To super ze dziś lepiej oby tak było codziennie.

Anik jak Twój Krzyś? Popieram żeby od razu,gdy lekarz pozwoli zacząć się starać.

Daria zaglądaj częściej!

Jaspis tez się nie odzywa i agulka :(

Annam03 żyjesz?? Jak się czujesz?!

Happy dobrze ze wzięłas to l4 za wczasu :-)

Wybaczcie za mojego chaotyczego posta.

Miłego dnia Kochane! :-*

Hej, no wreszcie zadzwoniła dzisiaj do mnie pani z przychodni i pierwsza wizytę z położna mam 25 lutego a pierwszy skan 14 marca. Mam dzisiaj taka migrene, że modlę się, żeby mi przysłali list z potwierdzeniem bo już nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam, ach ten angielski :D choć przyznaje, że pani mówiła wolno i wyraźnie mam nadzieję, że wiedza co to baby brain :D

Widzicie jak człowiek nie wie to sie truje prochami, a tu prosze przyjemny masaż i po sprawie. Też bym tak chciała.

KasiaMarysia czuję się lepiej, może w piątek wyjdę. Zawroty głowy są nadal.
W pon mam wizytę u swojego gina.
Wszystkie robicie badania a ja tylko morfologia. Hyh
O prenatalnych nie myślę zobaczymy co zleci lekarz. Nie płacę bo mam dodatkowy pakiet medyczny z pracy.
Ciągle bym spała no ale ciągle leżę ledwo idę do toalety.

KasiaMarysia23 Krzyś kaszle. Teraz ma kaszel mokry. W piątek może pójdę z nim do kontroli choć wydaje mi się, że jest już lepiej. Nie ma temperatury, ładnie się bawi no i ma apetyt.

anik oby Krzyś szybko wyzdrowiał :)

KasiaMarysia
z tego co wiem to Jaspis jest na sierpniówkach :) ma starszą ciążę :)

annam03 biedna Ty. Oby już było tylko lepiej, a reszta ciąży minęła spokojnie :)

Ja mam już mdłości dużo, dużo mniejsze, ale jedzenie mi się wydaje straaaaasznie słone. Wszystko jest przesolone, nawet suchy chleb :p No i zawsze przeszkadzał mi smród papierosów, a teraz to już szczególnie, mój mąż pali (oczywiście nie przy mnie), ale jak wychodzi z garażu to mnie, aż rzuca tak cuchnie...

Anik to dobrze, że je i nie ma temperaturę. Nie odwodni się :) zdrówka

Annam03 powinni Ci zrobić nadania kurcze.

Molly ja tak mam od początku, sól i sól, sól bleee. Już myślałam że jestem przeraźlwiona :) kilka razy zwróciłem tacie uwagę, że za słone. Papierosy tez mi przeszkadzają, duszą.

Jeśli Jaspis jest na sierpniowych to dobrze :):)

Juz wiec co mi tak śmierdzi wymiotami....płyn do płukania Silan fioletowy.

reklama
Anik szybkiego powrotu do zdrówka Krzysiowi życzę a Tobie dużo siły :confused:
KasiaMarysia niezłą reklamę Silanowi zrobiłaś;-) ;):laugh2::-p
annam03 ja prenatalnych też nie robię :unsure:

Do góry