Nie poradze bo ja nie robilam nigdy takich badan. Czekam co zleci gin poza tymi ogolnymi jak krew mocz tsh i cukierKurcze a ja jeszcze nie mam objawow moze za wczesnie. W 1 ciazu nie mialam wogole mdlosci ale pamietam ze brzuch mnie potwornie bolal jak na @ i piersi tez bolaly.
W pt ide oddac krew na tsh i zastanawiam sie nad progesteronem aby zobaczyc czy jest ok bo to on jest odpowiedzialny za utrzymanie ciazy ? Myslicie ze warto ?
reklama
molly ja tez mam zaparcia i wzdęcia i do tego silny apetyt a jak nie zjem 3-4 godz to mi nie dobrze... w pierwszej ciązy schudłam w tych pierwszych tyg ... ja tez po pracy dałam rade i nawet spać mi się nie chce szok
mam dokładnie to samo,jak nie zjem do 3 godzinek czegokolwiek to jest mi potwornie niedobrze...najgorzej wieczorem przed spaniem, bo nie chcę jeść na noc :/ Judy166 w pierwszej ciązy też tak miałaś? To moja pierwsza ciąża i sie denerwuje bardzo jutro mam badania krwi na czczo więc od rana będzie mnie mdliło.
Ja od ginekologa dostałam skierowanie na ogolnie badanie krwi i moczu, tsh, glukoze, hiv, grupe krwi, toksplazmoze, hpv...i jakies tam jeszcze
Teraz IDE w Środę może już będzie serduszko więc za tydzień ,w Niemczech mamy mutterpass na 3,,2 razy więc mam wziasc że sobąKtory to tydxien wedlug lekarza ?
Zarodek jest widoczny na zdjęciu ta czarna plamka ale narazie serduszka w nim nie widać doktor mówi że za wcześnie ale już zrobił foto i posiew szyjki macicy ,zbadał piersi i to wszystko czekam do środy cierpliwieKinga28 to zarodka pewnie też jeszcze nie było widać nie , bo za wcześnie. Zresztą u mnie tak samo. Teraz z niecierpliwoscia czekam na 26 stycznia
A ja dziś niestety nie wytrzymalam wypiłam zimna herbatę i polecialam do klopa czuje się okropnie zimno mi ciągle ale wytrzymam i ta senność usnelam tak cyk i mnie nie było hihihi jestem nie do życia a jutro do pracy muszęWitam Piękne! Ja dzisiaj zobaczyłam moje Maleństwo po raz pierwszy lekarz mówi, że wszystko dobrze dostałam skierowanie na przeróżne badania, jutro na nie idę Dzieciątko moje mierzy 7,6 mm i to końcówka siódmego tygodnia
Kinga28 ja mam podobnie. Mdli mnie cały dzień. Masakra. Ratują mnie migdały i miętowe cukierki ale je chyba ograniczę bo coś chyba przesadzam.
Dziewczyny a czy Wam też już na etapie tak wczesnej ciąży dokuczają zaparcia lub wzdęcia? Ja mam na przemian okropne
Pozdrawiam Was serdecznie
anik.
Mama Krzysia :)
Ja dopiero teraz zjadłam odrobinę zupy...
HappyMum89 nie robilam progesteronu wiec nie bardzo pomogę
HappyMum89
Fanka BB :)
Mi od kilku dni jest potwornie zimno popoludniami. Moge siedziec pod kocem a i tak mnie trzesie. Jakbym miala za moment sie rozchorowac.Teraz IDE w Środę może już będzie serduszko więc za tydzień ,w Niemczech mamy mutterpass na 3,,2 razy więc mam wziasc że sobą
Zarodek jest widoczny na zdjęciu ta czarna plamka ale narazie serduszka w nim nie widać doktor mówi że za wcześnie ale już zrobił foto i posiew szyjki macicy ,zbadał piersi i to wszystko czekam do środy cierpliwie
A ja dziś niestety nie wytrzymalam wypiłam zimna herbatę i polecialam do klopa czuje się okropnie zimno mi ciągle ale wytrzymam i ta senność usnelam tak cyk i mnie nie było hihihi jestem nie do życia a jutro do pracy muszę
HappyMum89
Bo ten progesteron to raczej taka moja fanaberia. Ja sie panicznie boje ze cos moze pojsc nie takJa dopiero teraz zjadłam odrobinę zupy...
gosia2808
Mam to samo jak tylko wroce z pracy to jest masakraMi od kilku dni jest potwornie zimno popoludniami. Moge siedziec pod kocem a i tak mnie trzesie. Jakbym miala za moment sie rozchorowac.
gosia2808
Ja tez mieszkam w Niemczech , z jakiego miasto jestes ?Teraz IDE w Środę może już będzie serduszko więc za tydzień ,w Niemczech mamy mutterpass na 3,,2 razy więc mam wziasc że sobą
Zarodek jest widoczny na zdjęciu ta czarna plamka ale narazie serduszka w nim nie widać doktor mówi że za wcześnie ale już zrobił foto i posiew szyjki macicy ,zbadał piersi i to wszystko czekam do środy cierpliwie
A ja dziś niestety nie wytrzymalam wypiłam zimna herbatę i polecialam do klopa czuje się okropnie zimno mi ciągle ale wytrzymam i ta senność usnelam tak cyk i mnie nie było hihihi jestem nie do życia a jutro do pracy muszę
annam03
Nie możesz tak myśleć. Zresztą gdyby coś było nie tak to nic nie zrobisz teraz więc musisz być dobrej myśli. Wizualizuje że jest wszystko dobrze. Inaczej zwariujesz jak ja 2 lata temuBo ten progesteron to raczej taka moja fanaberia. Ja sie panicznie boje ze cos moze pojsc nie tak
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Bo ten progesteron to raczej taka moja fanaberia. Ja sie panicznie boje ze cos moze pojsc nie tak
Nie myśl o tym. Wszystko będzie dobrze na pewno nie nastawiaj się na złe wieści czy nieszczęście.
Ja tez popołudnia pod kocem spędzam i w ciepłych skarpetkach... wszyscy domownicy porozbierani a ja pod kaloryferem
U nas jest taki lód na ulicy, że koszmar. Mąż pojechał z małym do przedszkola bo w życiu iść się nie da...