reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Aguś możesz latać. Najbezpieczniejszy jest trymestr drugi choc w każdym można. Pod koniec nie wszystkie linie lotnicze się zgadzają na przelot z powodu ryzyka porodu. Ale musisz doczytać bo kazda linia ma swoje ustalenia. Ja w poprzedniej ciąży latałam w 5 mc i nic się nie działo. Teraz będę lecieć początkiem maja i to będzie ok 23 tyg. Nie pamiętam. Oczywiście mowie to mojemu lekarzowi bo czasem są przeciwskazania.
Najbardziej się boje tego ze to do Dani a tam juz podobno jest ktoś z tym wirusem

reklama
Acgug majonez się robi z surowego jaja. Ile prawdy w tym jest to nie wiem.

Anik co masz dobrego?? od kilku dni u mnie króluje kiwi i gruszka oczywiście na zmianę z pomarańczem i jabłkiem.
Jabłka, gruszki, banany, mandarynki, grejpfruty, granata i kiwi :) kupilam sobie też truskawki - były pyszne - zjadłam dwie resztę synek zjadł ;)
Hej ja was poczytałam ale nie poodpisuje za bardzo bo nie pamiętam co komu
Niestety wylądowałam w szpitalu z moja Ola. Tak się odwodniła przez noc ze nie było wyjścia. Broniłam się przed tym szpitalem bardzo ale ona nawet po dwóch łyżeczkach wody wymiotowała. Juz nawet o swoich silach stać nie mogla dali jej kroplówkę i od razu lepiej. Dzis prawie cały dzień śpi. Nabiera sił. Mam nadzieje ze nic gorszego nie złapiemy i szybko wyjdziemy do domu.

Fajny pomysł z wątkiem kulinarnym mi też się przydadzą inspiracje.

Molly a ja nie byłabym taka przeciwna temu imieniu. Zawsze możecie mu dać na drugie po polsku i w PL używać polskiego. Z jednej strony może być to krzywdzące ale z drugiej będzie taki jedyny. Niepowtarzalny zastanów się.

Zdrówka dla córci!

Kurcze wszędzie te wirusy, planujemy pod koniec marca poleciec, o ile bede sie dobrze czuła i chce gdziekolwiek gdzie bedzie 20 stopni i bedzie bezpiecznie. A mam jeszcze pytanie, sa w polsce jakies szczepienia dla mam? Bo tu ponoć nawet na grype chca szczepic cieżarne

Kurcze wszędzie te wirusy, planujemy pod koniec marca poleciec, o ile bede sie dobrze czuła i chce gdziekolwiek gdzie bedzie 20 stopni i bedzie bezpiecznie. A mam jeszcze pytanie, sa w polsce jakies szczepienia dla mam? Bo tu ponoć nawet na grype chca szczepic cieżarne
Ja w ciazy nie szczepilabym się na nic. I u nas raczej nie proponują.

Mnie od mięty odrzuca... fee

Anik to na zdrówko :D

Dziewczynki mam pytanie. Badania prenatalne od którego tygodnia się robi ?? bo u mnie to 9 według OM ale według USG to nie wiem. I jeszcze chciałam zapytać od którego tyg robią usg przez brzuchala ?

Badania prenatalne robi się między 12-13 tygodniem (tak sobie przypominam) i pamiętam, że było wtedy usg przez powłoki brzuszne.

Badania prenatalne robi się między 12-13 tygodniem (tak sobie przypominam) i pamiętam, że było wtedy usg przez powłoki brzuszne.

Czyli 11 lutego to już będzie mój 10 tydzień, więc pod koniec marca śmiało mogę iść.
Ta pielęgniarka jest niepoważna , 28 byłam na wizycie i miała mnie zapisać za 3 tyg to według mnie na 18 tak ?? Na 11 mam ustaloną wizytę, albooo byłam tak podniecona widokiem malucha , że zapomniałam daty a oczywiście nie zapisałam sobie ...

Strasznie mnie pamięć zawodzi, roztargniona chodzę , też tak macie ?

Czyli 11 lutego to już będzie mój 10 tydzień, więc pod koniec marca śmiało mogę iść.
Ta pielęgniarka jest niepoważna , 28 byłam na wizycie i miała mnie zapisać za 3 tyg to według mnie na 18 tak ?? Na 11 mam ustaloną wizytę, albooo byłam tak podniecona widokiem malucha , że zapomniałam daty a oczywiście nie zapisałam sobie ...

Strasznie mnie pamięć zawodzi, roztargniona chodzę , też tak macie ?
Jak za 3 tyg to 18 wizyta. A nie zapisała Ci terminu? Może zadzwoń i się upewnij na kiedy.
Ja robiłam w 12 tyg prenatalne i lekarz mówił, że to doby moment na to badanie.

Acgug głupio mi zadzwonić. bo chciała mi zapisać ale się uparłam że nie , bo mam kalendarz ... Miałam w torebce ale nie miałam długopisu. Jeszcze jak wychodziłam to mówiłam : 11 na 11 ?, a ona 11 na 8.30 . Ale tak jak mówię głowy uciąć sobie nie dam. Mamuśkę namówię, żeby zadzwoniła i się dopytała :tak:

reklama
Do góry