reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
ja chętnie podpatrzę jakieś fajne przepisy :) tym bardziej, że większość z Was ma już Dzieciaczki i po porodzie bardzo mi się przydadzą rady Mam odnośnie żywienia Maluchów :)

Dziewczyny a czy u Was też występują duże wahania wagi w ciągu doby. Ja rano ważę 55kg a wieczorem nawet ponad 57 :/ dziwne to..

Kasia Marysia mój mąż też tylko by mięcho jadł :p

Właśnie odnośnie jedzenia dla maluchów także. :-)

Molly mnie to meczy, dziś sobie kawałki mięsa w gyrosie podsmazyl do jajecznicy... Przesada jak dla mnie. Ale On chodzi na siłownię wiec niech je

Moja waga waha się między 50 a 51. Mój mąż też uwielbia wszystko co mięsne. Dzisiaj dziewczynka w przedszkolu powiedziała że niedawno przechodziła różyczkę. Od razu mi się przypomniał mój wynik gdzie IgG wyszło ujemne. Mój mąż ma do mnie pretensje że nie zapytałam o ten wynik lekarza.

Mój też uwielbia mięso. Najbardziej steki ;) zupy nie wszystkie. Nie lubi ziemniaków wiec zawsze jakieś inne dodatki wymyślam - ryż, kasze, kluski śląskie, kopytka...

Ja mojemu mężowi odkąd zamieszkaliśmy razem 5 lat temu zmieniłam trochę menu :p i nauczył się jeść warzywka :) ale mięsko to Jego ulubione jedzonko, więc staram się je przyrządzać w zdrowy sposób. Najchętniej grillowane :)

Mój też uwielbia mięso. Najbardziej steki ;) zupy nie wszystkie. Nie lubi ziemniaków wiec zawsze jakieś inne dodatki wymyślam - ryż, kasze, kluski śląskie, kopytka...

To masz sporo roboty :-)

Molly a jak na przykład robisz mięsko??

Kasiu ja masz minus to możesz się zarazić?

Kasia2439 jak masz w wynikach na różyczkę "nieobecne" to znaczy, że nie przeszłaś tej choroby wcześniej, ani że nie byłaś szczepiona, a jak byłaś to szczepionka się nie przyjęła, tak mi to tłumaczyła moja gin. Może warto się zaszczepić, tym bardziej, że masz kontakt z dziećmi, a One często na nią chorują. Tylko nie wiem czy w ciąży można się szczepić.

reklama
Podobno tak jak mam minus to znaczy ze nie mam przeciwciał do obrony przed różyczką. Dziwne bo przechodziłam różyczkę i byłam szczepiona. A może w moich wynikach wystąpił błąd... właśnie często zastanawiam się czy ciężarna może szczepić się na różyczkę. Moj wynik wygladal tak 0,306 IgG

Do góry