reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

U mnie rosołek na obiad, który właśnie zjedliśmy, a około 15/16-tej kotlety ze sznycli usmażę do tego ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka. A na deser galaretka truskawkowa. Czekam aż przestygnie i do lodówki dam :)

reklama
U mnie dzisiaj pierogi jedne ruskie a drugie (te drugie to już moja teściowa robiła ) z bobem i soczewicą czy coś w tym stylu :unsure:
Wolę jak robi z fetą i szpinakiem ale takie były tydzień temu:sorry2:
Współczuję porannych mdłości i wymiotów...to samo przeżywałam w poprzednich ciążach...tak byłam wyczulona na zapachy że z rana nie mogłam w ogóle do kuchni wejść tylko siedziałam w ubikacji i żółcią zwracałam ewentualnie herbatą o ile dałam z rana radę ją wypić...teraz na szczęście nie jest źle wręcz jest świetnie zero wymiotów...jakieś mdłości są ale nie utrudniają mi funkcjonowania i mogę w spokoju zjeść śniadanie....jakoś tydzień albo dwa temu miałam odruchy wymiotne ale na szczęście to się już nie powtórzyło i co jest dla mnie też plusem nie drażnią mnie żadne zapachy:tak:

Powodzenia na wizytach :cool2:

Agattkak to dobrze teraz tylko odpoczywaj i wszystko będzie dobrze ;)
Syneczki3 Ja też wiem o czym mówisz bo czasem jak krzyczę na mojego chłopa i mówię mu takie rzeczy że jak sobie później przemyśle to mi póżniej głupio...

Hess mi ginekolog jeszcze nie badał piersi dziś się zapytam o to bo generalnie powinien to chyba zrobić ?
Ja właśnie dziś się zastanawiałam nad tym czy u nas nie występuje konflikt dlatego dzwoniłam do teściowej pytać o jego krew ma mi oddzwonic dziś..
Annam03 Gratulacje !!! ;)
Mi się dziś śnił barszcz czerwony z krokietami i właśnie go zajadam , miałam zaplanowany żurek ale od samego rana chodził za mną i go zrobiliśmy;)
Idę zaraz odebrać powtórne badanie anty HCV tak jakoś się obawiam o ten zasrany wynik...;<
Dziś o 19.00 mam wizytę , już od rana się oczywiście nie umiem doczekać ;))

Witam wszystkie przyszłe mamy! To mój pierwszy post u Was, trochę stron mam do nadrobienia! :) Wczoraj byłam na pierwszym USG i według OM powinien być u nas 7tydzień jednak podczas badania USG wyszło, że nasza fasolka ma tylko 2 mm,i to jest jakiś 5/6 tydzień..więc póki co nie mogę podać jeszcze dokładnej daty porodu, za 13 dni idziemy na kolejną wizytę, jeżeli dzidzia urośnie wszystko będzie dobrze. Teraz tylko czekać :) Czy któraś z Was też miała ciążę młodszą?

Witam wszystkie przyszłe mamy! To mój pierwszy post u Was, trochę stron mam do nadrobienia! :) Wczoraj byłam na pierwszym USG i według OM powinien być u nas 7tydzień jednak podczas badania USG wyszło, że nasza fasolka ma tylko 2 mm,i to jest jakiś 5/6 tydzień..więc póki co nie mogę podać jeszcze dokładnej daty porodu, za 13 dni idziemy na kolejną wizytę, jeżeli dzidzia urośnie wszystko będzie dobrze. Teraz tylko czekać :) Czy któraś z Was też miała ciążę młodszą?

witaj :-) :) ja tak mam. Teoretycznie jestem w 8 tygodniu ale fasolka co najmniej o tydzień młodsza.
Kiedy miałaś ostatnią @ a kiedy owulację bo to ma znaczenie.

Pola, cc Ciebie czeka? Ja się zastanawiam czy nie będę mieć cc przez moje naciśniete. Ostatnio miałam iść do rodzinnej aby mi napisała czy zdrowa jestem. W karcie napisała że nadal leczę się przez ciśnienie.

reklama
Pola, cc Ciebie czeka? Ja się zastanawiam czy nie będę mieć cc przez moje naciśniete. Ostatnio miałam iść do rodzinnej aby mi napisała czy zdrowa jestem. W karcie napisała że nadal leczę się przez ciśnienie.
Tak , ja estem po dwoch cieciach i moja Gin uswiadomila mnie ze musi byc trzecie bo moze dojscdo powiklan przy naturalnym , zwlaszcza ze w poprzednich ciazaacch nie bylo postepu porodu , obie ciaze przenoszone 2 tyg,i trzeba bylo robic cesarke , Teraz dochodzi ryzyko rozejscia sie blizny podczas wysylku wiec zapewne kolejne Ciecie

Do góry