reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Anik ja na szczęście obie karty z poprzednich ciąż mam w domu:sorry2:
a grupę krwi jak pisałam wyżej i tak musiałam powtarzać:confused:

Skończyłam dzisiaj czytać książkę swojej ulubionej pisarki więc głównym moim planem na jutro będzie zaliczenie biblioteki:cool2: a nie może najpierw odprowadzę córkę do szkoły ;-) ;)

Mnie nie oddali :/ gdybym wiedziała zrobilabym xero wczesniej. Moj lekarz mówi, że wystarczy mu badanie z poprzedniej ciąży wiec najlepiej chyba zrobić xero właśnie. A nie to musze badać od nowa

reklama
Niestety ksero nie wystarczy. Musi być oryginał. I z numerem pesel. Od 2014 roku przepisy się zmieniły. Miałam cc w 2012, potem histeroskopie pod koniec 2014 i musiałam grupę krwi znów robić bo właśnie peselu nie było.
Dokument z grupą krwi jest dokumentem pacjentki i nikt nie ma prawa go zatrzymać dla siebie. Tak samo jak z kartą ciąży. Co najwyżej szpital może sobie ksero zrobić. Ty anik musisz mieć oryginał z peselem.

Molly - a dawno masz te jakby krostki? Lekarz widział? To moja pierwsza ciąża, więc się znam, może to normalne?

Ja mam kartę ciąży na swoją własność i mam z nią przychodzić na każdą wizytę. Tam wpisują wszystkie pomiary, grupę krwi itd.
Położna założyła mi ją już w 6t2d.

lekarz nie widział tych krostek, dla mnie to też pierwsza ciąża, Gdzieś czytałam, że to jakieś gruczoły i że to normalne. Pytałam mamy, Ona też mówi, że to normalne. Wizytę u gin mam dopiero za niecały miesiąc i wtedy zapytam :)

Hej dziewuszki , Ja zrobilam
Sie strasznie senna , juz nie wyrabiam
W pracy i zasypiam
Na siedząco o wczesnej porze , za kilka dni pierwsze usg , juz nie mogę sie doczekać ...:)
Miłej nocy wszystkim !!!

Anik ja na szczęście obie karty z poprzednich ciąż mam w domu:sorry2:
a grupę krwi jak pisałam wyżej i tak musiałam powtarzać:confused:

Skończyłam dzisiaj czytać książkę swojej ulubionej pisarki więc głównym moim planem na jutro będzie zaliczenie biblioteki:cool2: a nie może najpierw odprowadzę córkę do szkoły ;-) ;)

ja też mam kartę ciąży w domu. Oddali mi w szpitalu.
a jaka to książka? ja właśnie skończyłam ostatnio i szukam czegoś nowego do czytania :-) :)
a tak wogóle to hej a piątek :-D:-) :)
ja dziś zaprowadziłam córcie do żłobka na pierwszy bal karnawałowy :biggrin2:

Cześć.

KasiaMarysia, jak nie masz jeszcze karty/książeczki ciążowej w domu to się nie ma co martwić. Jak chodziłam do innego ginekologa to u nich dopiero 9/10 tygodniu zakładali aby mieć pewność, że wszystko jest ok.

Ja te wszystkie badania co robiliście miałam robione na początku ciąży jak pęcherzyk tylko był i na razie jest ok. A badania piersi nie miałam. Tylko na pierwszej wizycie cytologię. I jak przychodzę na wizytę do ginekologa tow rejestracji mam ważenie i sprawdzanie ciśnienia. Grupę krwi mam ARh- a mąż 0Rh- i jest dobrze.

Annam, a u nas jak na zabieg idziesz bez badania krwi nie wpuszczą. Ja musiałam zrobić przed pójściem do szpitala, ale na szczęście okazało się, że jednak organizm sam się oczyścił. A w szpitalu stwierdzili, że sobie ciążę uroiłam, bo czysto było:\ Miałam wyniki bety hcg i usg od ginekologa, ale i tak uważali mnie za wariatkę.

reklama
Dzień dobry :)

Ja od rana znów wymioty. Poranki są najgorsze. Ale wieczory już coraz lepsze :)

za wszystkie dziewczyny, które mają dziś wizytę trzymam mocno kciuki :)

Do góry