reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Anik ja na szczęście obie karty z poprzednich ciąż mam w domu:sorry2:
a grupę krwi jak pisałam wyżej i tak musiałam powtarzać:confused:

Skończyłam dzisiaj czytać książkę swojej ulubionej pisarki więc głównym moim planem na jutro będzie zaliczenie biblioteki:cool2: a nie może najpierw odprowadzę córkę do szkoły ;-) ;)

Mnie nie oddali :/ gdybym wiedziała zrobilabym xero wczesniej. Moj lekarz mówi, że wystarczy mu badanie z poprzedniej ciąży wiec najlepiej chyba zrobić xero właśnie. A nie to musze badać od nowa

reklama
Niestety ksero nie wystarczy. Musi być oryginał. I z numerem pesel. Od 2014 roku przepisy się zmieniły. Miałam cc w 2012, potem histeroskopie pod koniec 2014 i musiałam grupę krwi znów robić bo właśnie peselu nie było.
Dokument z grupą krwi jest dokumentem pacjentki i nikt nie ma prawa go zatrzymać dla siebie. Tak samo jak z kartą ciąży. Co najwyżej szpital może sobie ksero zrobić. Ty anik musisz mieć oryginał z peselem.

Molly - a dawno masz te jakby krostki? Lekarz widział? To moja pierwsza ciąża, więc się znam, może to normalne?

Ja mam kartę ciąży na swoją własność i mam z nią przychodzić na każdą wizytę. Tam wpisują wszystkie pomiary, grupę krwi itd.
Położna założyła mi ją już w 6t2d.

lekarz nie widział tych krostek, dla mnie to też pierwsza ciąża, Gdzieś czytałam, że to jakieś gruczoły i że to normalne. Pytałam mamy, Ona też mówi, że to normalne. Wizytę u gin mam dopiero za niecały miesiąc i wtedy zapytam :)

Hej dziewuszki , Ja zrobilam
Sie strasznie senna , juz nie wyrabiam
W pracy i zasypiam
Na siedząco o wczesnej porze , za kilka dni pierwsze usg , juz nie mogę sie doczekać ...:)
Miłej nocy wszystkim !!!

Anik ja na szczęście obie karty z poprzednich ciąż mam w domu:sorry2:
a grupę krwi jak pisałam wyżej i tak musiałam powtarzać:confused:

Skończyłam dzisiaj czytać książkę swojej ulubionej pisarki więc głównym moim planem na jutro będzie zaliczenie biblioteki:cool2: a nie może najpierw odprowadzę córkę do szkoły ;-) ;)

ja też mam kartę ciąży w domu. Oddali mi w szpitalu.
a jaka to książka? ja właśnie skończyłam ostatnio i szukam czegoś nowego do czytania :-) :)
a tak wogóle to hej a piątek :-D:-) :)
ja dziś zaprowadziłam córcie do żłobka na pierwszy bal karnawałowy :biggrin2:

Cześć.

KasiaMarysia, jak nie masz jeszcze karty/książeczki ciążowej w domu to się nie ma co martwić. Jak chodziłam do innego ginekologa to u nich dopiero 9/10 tygodniu zakładali aby mieć pewność, że wszystko jest ok.

Ja te wszystkie badania co robiliście miałam robione na początku ciąży jak pęcherzyk tylko był i na razie jest ok. A badania piersi nie miałam. Tylko na pierwszej wizycie cytologię. I jak przychodzę na wizytę do ginekologa tow rejestracji mam ważenie i sprawdzanie ciśnienia. Grupę krwi mam ARh- a mąż 0Rh- i jest dobrze.

Annam, a u nas jak na zabieg idziesz bez badania krwi nie wpuszczą. Ja musiałam zrobić przed pójściem do szpitala, ale na szczęście okazało się, że jednak organizm sam się oczyścił. A w szpitalu stwierdzili, że sobie ciążę uroiłam, bo czysto było:\ Miałam wyniki bety hcg i usg od ginekologa, ale i tak uważali mnie za wariatkę.

reklama
Dzień dobry :)

Ja od rana znów wymioty. Poranki są najgorsze. Ale wieczory już coraz lepsze :)

za wszystkie dziewczyny, które mają dziś wizytę trzymam mocno kciuki :)

Do góry