reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Witam wszystkie przyszłe mamy! To mój pierwszy post u Was, trochę stron mam do nadrobienia! :) Wczoraj byłam na pierwszym USG i według OM powinien być u nas 7tydzień jednak podczas badania USG wyszło, że nasza fasolka ma tylko 2 mm,i to jest jakiś 5/6 tydzień..więc póki co nie mogę podać jeszcze dokładnej daty porodu, za 13 dni idziemy na kolejną wizytę, jeżeli dzidzia urośnie wszystko będzie dobrze. Teraz tylko czekać :) Czy któraś z Was też miała ciążę młodszą?
Witaj :)

Ja zaczynam miec meega apetyt. Ciagle jestem glodna:)

reklama
Witam!
Ale dziś mam apetyt. Zjadłam prawie połowę farszu do pierogów i przegryzalam czekoladkami. Jak się po tym nie pozygam to będzie dobrze.
Piszecie o cc planowanej. Tez mnie to czeka. Jak przypominam sobie pierwsza cc to mnie ciarki przechodzą.

Dziewczyny, a u mnie po usg wszystko ok. Maleństwo ma 1,9 cm, serce bije 175/min. Kolejne usg to dopiero prenatalne 23.02 i jeszcze 26.02, bo w lux medzie nie robią Pappa, więc idę gdzie indziej i usg też sobie machnęłam :D
To super wieści. Ja mam wizyte 1 lutego i nie mogę się doczekać.
A dlaczego robisz badania prenatalne?

Dlaczego zawsze jak mam bajzel, to ktoś wpada? o_O
Syncio się uspil a mnie trochę brzuch ćmi. W ogóle to wam powiem, że mam taki wewnętrzny strach zawsze jak idę do wc. Z pierwszej ciąży mi zostało - kiedy nagle na papierze zobaczyłam krew...
Ech :(

Anik ja też mam teraz taki strach przez właśnie taki uraz do krwi na papierze z początku ciąży..

Dziewczyny anty hcv wyszedł mi dodatni jestem przerażona ;<
Czekam na tą wizytę a dzień tak strasznie mi się dłuży,,

Acgug - no, w 12tc to i tak trzeba te badanie usg zrobić, a lekarz polecił bym zrobiła jeszcze Pappa, bo mam 33 lata. I tak chciałam zrobić, dla świętego spokoju.

Molly jak się trzymasz???

Takie dobre rzeczy macie do jedzenia. Jeny o czym nie pomyślę to mi się śnił. :( zalewajka, paczki, barszcz czerwony z uszkami...

Marzen nie stresuj się. Spokojnie. ;*

Anik będzie dobrze, nie myśl o takich rzeczach. A bałaganem się nie przejmuj.

Acgug ja także będę robiła prenatalne badania żeby wiedzieć czy z maluszkiem wszystko dobrze.

Hess gratuluję :):)

Anik ja też mam teraz taki strach przez właśnie taki uraz do krwi na papierze z początku ciąży..

Dziewczyny anty hcv wyszedł mi dodatni jestem przerażona ;<
Czekam na tą wizytę a dzień tak strasznie mi się dłuży,,

To jeszcze nie znaczy, że chorujesz na wirusowe zapalenie wątroby typu C. Obecność przeciwciał może świadczyć tylko o tym, że miałaś kontakt z wirusem i twój organizm samodzielnie go zwalczył. Ale oczywiście trzeba z lekarzem skonsultować. Chyba wtedy zleca jakieś dodatkowe badania.

reklama
Hess, KasiaMarysia23
Badania prenatalne to oczywiście tylko i wyłącznie Wasz wybór. Ja na pewno w tej ciąży nie pójdę na to badanie. Za dużo nerwów zjadłam prze to w poprzedniej ciąży.

Do góry