reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Witam wszystkie przyszłe mamy! To mój pierwszy post u Was, trochę stron mam do nadrobienia! :) Wczoraj byłam na pierwszym USG i według OM powinien być u nas 7tydzień jednak podczas badania USG wyszło, że nasza fasolka ma tylko 2 mm,i to jest jakiś 5/6 tydzień..więc póki co nie mogę podać jeszcze dokładnej daty porodu, za 13 dni idziemy na kolejną wizytę, jeżeli dzidzia urośnie wszystko będzie dobrze. Teraz tylko czekać :) Czy któraś z Was też miała ciążę młodszą?
Witaj :)

Ja zaczynam miec meega apetyt. Ciagle jestem glodna:)

reklama
Witam!
Ale dziś mam apetyt. Zjadłam prawie połowę farszu do pierogów i przegryzalam czekoladkami. Jak się po tym nie pozygam to będzie dobrze.
Piszecie o cc planowanej. Tez mnie to czeka. Jak przypominam sobie pierwsza cc to mnie ciarki przechodzą.

Dziewczyny, a u mnie po usg wszystko ok. Maleństwo ma 1,9 cm, serce bije 175/min. Kolejne usg to dopiero prenatalne 23.02 i jeszcze 26.02, bo w lux medzie nie robią Pappa, więc idę gdzie indziej i usg też sobie machnęłam :D
To super wieści. Ja mam wizyte 1 lutego i nie mogę się doczekać.
A dlaczego robisz badania prenatalne?

Dlaczego zawsze jak mam bajzel, to ktoś wpada? o_O
Syncio się uspil a mnie trochę brzuch ćmi. W ogóle to wam powiem, że mam taki wewnętrzny strach zawsze jak idę do wc. Z pierwszej ciąży mi zostało - kiedy nagle na papierze zobaczyłam krew...
Ech :(

Anik ja też mam teraz taki strach przez właśnie taki uraz do krwi na papierze z początku ciąży..

Dziewczyny anty hcv wyszedł mi dodatni jestem przerażona ;<
Czekam na tą wizytę a dzień tak strasznie mi się dłuży,,

Acgug - no, w 12tc to i tak trzeba te badanie usg zrobić, a lekarz polecił bym zrobiła jeszcze Pappa, bo mam 33 lata. I tak chciałam zrobić, dla świętego spokoju.

Molly jak się trzymasz???

Takie dobre rzeczy macie do jedzenia. Jeny o czym nie pomyślę to mi się śnił. :( zalewajka, paczki, barszcz czerwony z uszkami...

Marzen nie stresuj się. Spokojnie. ;*

Anik będzie dobrze, nie myśl o takich rzeczach. A bałaganem się nie przejmuj.

Acgug ja także będę robiła prenatalne badania żeby wiedzieć czy z maluszkiem wszystko dobrze.

Hess gratuluję :):)

Anik ja też mam teraz taki strach przez właśnie taki uraz do krwi na papierze z początku ciąży..

Dziewczyny anty hcv wyszedł mi dodatni jestem przerażona ;<
Czekam na tą wizytę a dzień tak strasznie mi się dłuży,,

To jeszcze nie znaczy, że chorujesz na wirusowe zapalenie wątroby typu C. Obecność przeciwciał może świadczyć tylko o tym, że miałaś kontakt z wirusem i twój organizm samodzielnie go zwalczył. Ale oczywiście trzeba z lekarzem skonsultować. Chyba wtedy zleca jakieś dodatkowe badania.

reklama
Hess, KasiaMarysia23
Badania prenatalne to oczywiście tylko i wyłącznie Wasz wybór. Ja na pewno w tej ciąży nie pójdę na to badanie. Za dużo nerwów zjadłam prze to w poprzedniej ciąży.

Do góry