reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Jaspis a może masz niskie ciśnienie i stad te zawroty? Ja mam kłopoty z odcinkiem szyjnym kręgosłupa i borykam się z zawrotami głowy.

też o tym pomyślałam, ale nie mam w domu ciśnieniomierza żeby to kontrolować

Misslena witaj :)
Malusiolka witaj:) Mój termin z @ to 28.08, gin wyliczył mi na 01.09. Trzymam kciuki za nudną ciążę.

reklama
Jane u mnie jak był ksiądz to groził palcem że bez ślubu i tyle lat razem mieszkamy

my po ślubie więc spox choć do kościoła ostatnio nam nie po drodze....hahah a dziś jak usypiałam małą to akurat ksiądz przyszedł więc m sam go przyjął :szok: chyba tylko dlatego, żeby z chrzcinami nie było problemu :-p

Witam. Mogę dołączyć?
witaj trzymam kciuki żeby tym razem się udało !!!!!

oglądacie mecz???

Witam. Mogę dołączyć?

Od dawna wiemy o ciąży, ale dopiero lekarz dzisiaj podał mi termin porodu. Termin mam na 5.09. Z @ 25.08 było by ale lekarz mówi, że musiałam zajść w ciążę przed @, której już nie dostałam. To jest moja 6 ciąża w tym 3 poronienia 2013.12.28 i dwa pod koniec 2015. Mam już dwie córki. Starsza w maju skończy 6 lat, a młodsza w sierpniu skończy 4 lata. Teraz jestem pod stałą kontrolą lekarzy przez poronienia i przez nadciśnienie, bo choruje na nie. Ostatnio brałam dupathon 3 razy po 1 tabletce co 8h, a dzisiaj już kazał mi lekarz brać 3 razy po 2 co 8h i tabletki na nadciśnienie dopegyt 2 razy po 1 tabletce. Do tego mam jutro zadzwonić do Poradni Matczynno-Płodowej, bo dostałam skierowane przez poronienia i do 13tyg muszę się pojawić u nich. Na 25-27.02 muszę się zapisać. Kolejną wizytę u ginekologa mam za dwa tygodnie. Maluszek zdrowy i bardzo ruchliwy. Mam nadzieję, że w końcu doniosę ciążę.

Pozdrawiam.

Witaj!
Oby wszystko było ok :) Niech te 9 miesięcy będzie baaaardzo nudne ;)

Przyszłam się przywitać, dzisiaj potwierdziło się wszystko - będzie dzidzia, termin na 10-11 września :)
Moje mdłości rozwiązały się same, w sumie, wystarczy że jem regularnie co 2-3 godziny i jestem w stanie normalnie funkcjonować, niestety poza serkiem almette z ziołami przełykanie czegokolwiek kończy się mdłościami, no i dochodzi zgaga :(

Pytanie do mamuś co już mają mniej więcej 5-6 letnie pociechy - powiedziałyście już o rodzeństwie? Ja się waham, nie wiem czy to nie za wcześnie, czy poczekać, czy wręcz odwrotnie - już teraz uświadamiać córkę o tym, że będzie nowy dzidziuś w rodzinie.
Hej ja swoim po
Przyszłam się przywitać, dzisiaj potwierdziło się wszystko - będzie dzidzia, termin na 10-11 września :)
Moje mdłości rozwiązały się same, w sumie, wystarczy że jem regularnie co 2-3 godziny i jestem w stanie normalnie funkcjonować, niestety poza serkiem almette z ziołami przełykanie czegokolwiek kończy się mdłościami, no i dochodzi zgaga :(

Pytanie do mamuś co już mają mniej więcej 5-6 letnie pociechy - powiedziałyście już o rodzeństwie? Ja się waham, nie wiem czy to nie za wcześnie, czy poczekać, czy wręcz odwrotnie - już teraz uświadamiać córkę o tym, że będzie nowy dzidziuś w rodzinie.
ja juz swoim pociechom powiedziałam, ciagle się źle czuje to sie martwili,wiec juz wiedza:)

Witam i gratuluje ! Wydaje mi sie ze to zalezy od tego czy chcesz aby reszta swiata dowiedziala sie o ciazy. Dzieci w tym wieku wyklepia wszystko. Moj syn wlasnie z tego wzgledu jeszcze nie wie bo to narazie tajemnica.

Dzisiaj dopadla mnie zgaga! Wkoncu jakis objaw :)
No właśnie wiem, ale prędzej czy później to i tak wyjdzie, wiadomo ;p
Zgaga mnie męczy caaały czas, jezusiu, straszne, musiałam odstawić czekoladę a tak mnie do niej ciągnie, że aż boli :p

ja juz swoim pociechom powiedziałam, ciagle się źle czuje to sie martwili,wiec juz wiedza:)
Moja mała na szczęście jakoś nie zwraca uwagi na moje samopoczucie, mama się bawi, gotuje, sprząta = wszystko jest z nią ok ;D

Czesc dziewczyny.
Współczuje Wam tych mdłości ja nie mam żadnych jedyne sutki mnie bolą i jestem bardziej senna.
Jeżeli chodzi o poduszkę w ciąży to polecam tego sprzedawcy moja szwagierka właśnie kupiła taka i nie wyobraża sobie innej a znajoma kupiła od kogoś innego na Allegro i jest gorszej jakości jakaś taka sflaczala
ja tez sobie zamówiłam czekam na przesyłkę [emoji6]
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5616073168

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

my małej mówimy, że mama ma dzidzi w brzuszku ale ona raczej jeszcze nie zdaje sobie sprawy co to znaczy
Czesc dziewczyny.
Współczuje Wam tych mdłości ja nie mam żadnych jedyne sutki mnie bolą i jestem bardziej senna.
Jeżeli chodzi o poduszkę w ciąży to polecam tego sprzedawcy moja szwagierka właśnie kupiła taka i nie wyobraża sobie innej a znajoma kupiła od kogoś innego na Allegro i jest gorszej jakości jakaś taka sflaczala
ja tez sobie zamówiłam czekam na przesyłkę [emoji6]
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5616073168

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ja mam poduchę do karmienia z motherhood i szczerze jest taka średnio wygodna....może ta jest lepsza.

Witam. Mogę dołączyć?

Od dawna wiemy o ciąży, ale dopiero lekarz dzisiaj podał mi termin porodu. Termin mam na 5.09. Z @ 25.08 było by ale lekarz mówi, że musiałam zajść w ciążę przed @, której już nie dostałam. To jest moja 6 ciąża w tym 3 poronienia 2013.12.28 i dwa pod koniec 2015. Mam już dwie córki. Starsza w maju skończy 6 lat, a młodsza w sierpniu skończy 4 lata. Teraz jestem pod stałą kontrolą lekarzy przez poronienia i przez nadciśnienie, bo choruje na nie. Ostatnio brałam dupathon 3 razy po 1 tabletce co 8h, a dzisiaj już kazał mi lekarz brać 3 razy po 2 co 8h i tabletki na nadciśnienie dopegyt 2 razy po 1 tabletce. Do tego mam jutro zadzwonić do Poradni Matczynno-Płodowej, bo dostałam skierowane przez poronienia i do 13tyg muszę się pojawić u nich. Na 25-27.02 muszę się zapisać. Kolejną wizytę u ginekologa mam za dwa tygodnie. Maluszek zdrowy i bardzo ruchliwy. Mam nadzieję, że w końcu doniosę ciążę.

Pozdrawiam.

Witaj :) więc który tydzień ?? :)dobrze, że z maluszkiem ok:)
Również pozdrawiam:)

reklama
Do góry