reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Kasia ja czuję to samo źr wymioty czy mdłości są od żołądka ściska mnie i kasy masakra
Mnie neurolog kazał przyjść jak zaczną się bóle głowy bo do niedawna miałam kilka dno ciągle tabletki Noe działały. Powiedział że inaczej będziemy radzić

reklama
Ściągnęłam przed chwilą moje wyniki krwi i moczu, wszystko ok, cieszę się, bo miałam dziwne przeczucie, że będzie źle.
Kasia Marysia tak chyba będzie najlepiej z tym przyprawianiem :)

jane ja tez z tego samego względu wolałabym chłopca, bo wiem co i jak, no i wszystko mam dla chłopca :). Wydaje mi się, że w tym samym czasie co ty poznałam płeć dziecka. Jakaś skleroza ciążowa mnie dopada :/

Współczuje wam bólu głowy, dla mnie osobiście to chyba najtrudniejsza dolegliwość w ciąży, bo nie można normalnie funkcjonować. Też marzę żeby się wyspać i w ogóle odpocząć. W nocy nie mogę spać, mój syn wstaje codziennie po 5, w dzień nie ma szans na odpoczynek.... Ech...

Ja w pierwszej ciąży mogłam pić sok pomarańczowy litrami, innych zachcianek nie miałam.

Hej!

jaspis - ja teraz mam taką fazę na sok pomarańczowy, chyba wyciskarkę do cytrusów zamówię, bo się nie da ;) a tak przynajmniej będę wiedziała co piję :)

Nie mam siły zwlec się rano z łóżka, wybieram się do rodzinnego od zeszłego tygodnia i po prostu nie mogę :( masakra jakaś :( nie wiem, kiedy to przejdzie :p
Dzisiaj wstałam przed 11 dopiero, byłam na paznokciach, kawa z kuzynką, do przedszkola po synusia i teraz siedzę. I czuję, że wypiłabym jeszcze jedną kawę, ale trochę się boję. Niby ciśnienie w normie, ale jakoś nie jestem przekonana....
Synusia mi rano coś przegoniło, wczoraj wieczorem go brzuszek bolał. Coś się struł chyba... teraz leży i bajeczki ogląda, pewnie zaśnie. Może i ja wtedy oko przymknę ;)

jane haha nam w zasadzie wszystko jedno co będzie, ale odrobinkę bardziej wolelibyśmy chłopca i czuję, że to będzie chłopak, ale jeszcze trzeba trochę poczekać :)
Kurde, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży poznałam płeć :/

A co do soli to znowu zaczynam wszystko przesalać, jak w pierwszej ciąży. My w ogóle soli używamy bardzo mało, ale w ciąży mi jej chyba brakuje, tylko mąż i syn nie chcą jeść tego co przygotuję, ale ja tam w ogóle nie czuje że słone :p

Jaspis mam to samo domownicy mówią, że mam nie doprawiać niczego bo daje tyle soli ,że jeść się nie da a mi o dziwo smakuje ;)
Co do zachcianek to non stop jadłabym ziemniaki suche najlepiej ;D
Jutro pójdę na powtórne anty HCV , ide do innego laboratorium zobaczymy co tam mi wykaże..

Ja pamietam jak po calym miescie szukalam lodow kokosowych tak mi sie chcialo :)
Ja poznalam plec w 18 tyg a tym razem nie chce wiedziec niech bedzie niespodzianka. Dla mnie liczy sie tylko to aby urodzilo sie zdrowe
Dzis wizyta. Mam stresa jak przed matura !

Ja pamietam jak po calym miescie szukalam lodow kokosowych tak mi sie chcialo :)
Ja poznalam plec w 18 tyg a tym razem nie chce wiedziec niech bedzie niespodzianka. Dla mnie liczy sie tylko to aby urodzilo sie zdrowe

Ja już dzisiaj czekoladę kokosową kupiłam na zachciankę ;)

Jaspis mam to samo domownicy mówią, że mam nie doprawiać niczego bo daje tyle soli ,że jeść się nie da a mi o dziwo smakuje ;)
Co do zachcianek to non stop jadłabym ziemniaki suche najlepiej ;D
Jutro pójdę na powtórne anty HCV , ide do innego laboratorium zobaczymy co tam mi wykaże..

Ja znowu nie mogę przełknąć ziemniaków. Śmieszne są te preferencje jedzeniowe w ciąży :)

Ja bym chyba nie wytrzymała w niewiedzy:) Ale, masz rację, nie ma nic ważniejszego niż zdrowie Maluszków.
Ja też w tej ciąży stresuje się bardziej niż w pierwszej, a myślałam, że będzie mniej stresu.
Kciuki za wizytę i za inne wizytujące dzisiaj.

hej Laseczki :) temat zachcianek dla mnie pasuje dziś jak ulał. Wczoraj w nocy miałam taką mega ochotę na śledzia z cebulką, że mi się w nocy śnił. Rano mąż poszedł do sklepu i zjadłam wymarzonego, wyśnionego śledzika na śniadanko.....i to był błąd....siedzi mi od rana na żołądku i dziś dosłownie umieram z mdłości :( byłam w mieście pozałatwiać kilka spraw i na zakupach to opierałam się o półki żeby nie upaść z tych nudności....koszmar

Powodzenia na wizycie HappyMum :)

reklama
Ja też mam kłopoty z zaparciami, a w pierwszej ciąży to już w ogóle była tragedia. Ginekolog zalecił mi wtedy syrop lactulosum, brałam go co jakiś czas przez kilka dni pod rząd i pomagało. Jest bezpieczny w ciąży. Na mnie nigdy nie działały śliwki, kefiry i inne polecane sposoby :/ Czopki glicerynowe stosowałam kilka razy po porodzie.
Uregulować sprawę pomogła mi zupełna zmiana diety

Moja mama tez ma ogródek, super sprawa :) A zamrożony koperek już zjedliśmy, w przyszłym roku też więcej trzeba będzie zamrozić :D

jane gratuluję wyniku :D Widzę, ze mamy dzieci w podobnym wieku :)

ten syropek to na receptę?

Ostatnia edycja:
Do góry