reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
hej laski
ja w sprawie zaparć niestety nie pomogę bo bardzo rzadko je mam a w ciąży zaobserwowałam, że nawet jeszcze lepiej z pracą jelit u mnie :happy2:

byłam dziś zrobić jeszcze raz betę :wink:

Molly nie dziwię się że się martwisz o wagę ale teraz o tym nie myśl. Po porodzie zgubisz. Ja doszłam do wagi sprzed ciąży choć budowa mi się lekko zmieniła. Miałam się na wiosnę brać za bieganie bo odpuściłam w zeszłym roku ale już nie zdążyłam :-) :) wezmę się porządnie za siebie za rok :-D:rofl2:

Dzień dobry kobitki ja już nie śpię. Piłam wodę z mięta i imbirem. Oby pomogło. Jeść nir bardzo mogę.
Kto ma dziś wizytę ti trzymam kciukasy ;)
Miłego

Anik spróbuję śliwek albo kupie po prostu aktivie :)

Annam w tym roku to też zamrożone wszystkiego po trochu. Moja mama miała cukinie ale nie przyszło mi do głowy żeby zamrozić. Na szczęście babcia i mama mają duży ogródek to im pomogę i przy okazji pozbieram cos dla siebie. Kopru to 2,pudełka zamroże :)

jane do 8 tygodnia miałam tak samo, co zjadłam to chwila i szłam do łazienki, aż byłam zdziwiona.
jane a ile ważylas??

Molly może ryżowe wafle?? Polecam bardzo ;)

Właśnie, a co się sprawdza żeby jednak zeszło? Wybaczcie że tak naokoło ale ogólnie co pomoże się załatwić?? Mnie także to dopadło :(

Ja też mam kłopoty z zaparciami, a w pierwszej ciąży to już w ogóle była tragedia. Ginekolog zalecił mi wtedy syrop lactulosum, brałam go co jakiś czas przez kilka dni pod rząd i pomagało. Jest bezpieczny w ciąży. Na mnie nigdy nie działały śliwki, kefiry i inne polecane sposoby :/ Czopki glicerynowe stosowałam kilka razy po porodzie.
Uregulować sprawę pomogła mi zupełna zmiana diety

Moja mama tez ma ogródek, super sprawa :) A zamrożony koperek już zjedliśmy, w przyszłym roku też więcej trzeba będzie zamrozić :D

jane gratuluję wyniku :D Widzę, ze mamy dzieci w podobnym wieku :)

KasiaMarysia tak to zależy chyba do rodzaju testu jakim jest robiona i różne są normy. Moja beta z doświadczenia wiem, że nie szybuje strasznie wysoko tylko jest właśnie bardziej w środkowych granicach.

Ile ważyłam w ciąży? Przed ciążą 60 tak jak teraz choć wieczorem u mnie na wadzę 1,5 kg więcej :blink: a w ciąży przytyłam ok 16 kg choć brzuch miałam raczej mały. Chyba dużo wody mi się zatrzymało.

reklama
Hej Dziewczyny!
Mnie też zaparcia dopadły. W pierwszej ciąży tak nie miałam. Do tego głowa mnie pobolewa. Ech kiedy to minie.....

Do góry