reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Co do bólu głowy to ja juz się nawet nie wypowiadam ... Bo to mnie rozkłada , szczególnie wieczorami , są takie bóle ze aż do mdłości doprowadzają

reklama
jaspis a faktycznie mam w podobnym wieku. A teraz wolisz dziewczynkę czy chłopczyka bo my z m wolimy drugą dziewczynkę ;-) ;) dlatego się śmiejemy, że pewnie będzie chłopak :rofl2::-D
Hej Dziewczyny!
Mnie też zaparcia dopadły. W pierwszej ciąży tak nie miałam. Do tego głowa mnie pobolewa. Ech kiedy to minie.....

pij dużo wody to pomaga i możesz też dodać odrobinę soli...o ile to przełkniesz...

Dla mnie wszystko jest za słone, dosłownie... Zupy to sama sól ostatnio nawet makaron był za słony.
Mnie na szczęście bóle głowy nie meczą, ale za to kac ;D i wiecznie mam wrażenie że mam chory żołądek. Czuje trochę uścisk.

jane haha nam w zasadzie wszystko jedno co będzie, ale odrobinkę bardziej wolelibyśmy chłopca i czuję, że to będzie chłopak, ale jeszcze trzeba trochę poczekać :)
Kurde, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży poznałam płeć :/

A co do soli to znowu zaczynam wszystko przesalać, jak w pierwszej ciąży. My w ogóle soli używamy bardzo mało, ale w ciąży mi jej chyba brakuje, tylko mąż i syn nie chcą jeść tego co przygotuję, ale ja tam w ogóle nie czuje że słone :p

Ja ciągle nie wyspana jestem , budze się wykończona jakbym po nocce była zrobię coś i padam na twarz ... Tragedia jakbym nie była sobą 2 poprzednie ciążę biegalam jak wariatka ,pracowałam zero zmęczenia a teraz szok

Pola06 tak to jest właśnie. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to ból głowy, a teraz? Masakra.
A macie już jakies zachcianki?
Pamiętam jak moją Aneczke miałam w brzuchu to wcinałam non stop truskawki i lody. Ciekawe co będzie tym razem

Jaspis może lepiej niech sobie każdy doprawi na talerzu?
Dziś ma wpaść do mnie koleżanka i chce zrobić danie chińskie no i chyba nie posole ryżu.

Pola a w dzień spisz?

Acgug ja to jem oczami. Kamil zabrał mnie na pizze bo chciałam i zjadłam 1,5 kawałka i juz byłam pełna. On się tylko śmiał i kręcił głową.
Na śniadanie tez 5 małych pierozkow do barszczu. Ale za to nie mam wymiotow wiec się nie marnuje :D

reklama
jane haha nam w zasadzie wszystko jedno co będzie, ale odrobinkę bardziej wolelibyśmy chłopca i czuję, że to będzie chłopak, ale jeszcze trzeba trochę poczekać :)
Kurde, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży poznałam płeć :/

A co do soli to znowu zaczynam wszystko przesalać, jak w pierwszej ciąży. My w ogóle soli używamy bardzo mało, ale w ciąży mi jej chyba brakuje, tylko mąż i syn nie chcą jeść tego co przygotuję, ale ja tam w ogóle nie czuje że słone :p

na w zasadzie też wszystko jedno ale już dziewczynkę mamy obcykaną że tak powiem :-) :)
ale jak będzie chłopak to też będzie super. Najważniejsze żeby zdrowy.
Nasz gin podejrzewał, że córka od ok 17 tygodnia ale dopiero na połówkowym w 20 tygodniu się potwierdziło na 100%.

Ja ciągle nie wyspana jestem , budze się wykończona jakbym po nocce była zrobię coś i padam na twarz ... Tragedia jakbym nie była sobą 2 poprzednie ciążę biegalam jak wariatka ,pracowałam zero zmęczenia a teraz szok

a to jest masakra jak się nastawiasz, że będzie git a tu zonk i się męczysz...ja też się zastanawiam czy będzie tak jak w poprzedniej ciąży....samopoczucie miałam cały czas super ale niestety szyjka mi się skracała i boję się że teraz też tak będzie...a jak tu przy dziecku leżeć??

Pola06 tak to jest właśnie. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to ból głowy, a teraz? Masakra.
A macie już jakies zachcianki?
Pamiętam jak moją Aneczke miałam w brzuchu to wcinałam non stop truskawki i lody. Ciekawe co będzie tym razem

ja nie mam póki co a w tamtej ciąży miałam fazę na pomidory :rofl2: dzień bez pomidora był dniem straconym :-) :)

Do góry