reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

KasiaMarysia23 kumpela wspominała mi że dopiero usg miała w ok.12 tygodniu więc to u niego normalne:sorry2:
oby ten czas nam szybko zleciał :rofl2:

reklama
Cześć Dziewczyny ;)
KasiaMarysia uśmiałam się z Twojego snu ;)) ciekawy bardzo hahaha ;) ale też mam dziwne sny więc nie jesteś sama ;))
Co do cytologii to miałam robioną w czerwcu więc jak byłam na wizycie to mówił że nie trzeba no to mu wierzę , też mam nadżerkę i chyba przez to miałam plamienia ;) Ja jakoś specjalnie nie czuje się wzdęta może tydzień temu jeszcze towarzyszyło mi to uczucie. Dziś praktycznie cały dzień przespałam ciągle jestem senna

Cześć Dziewczyny ;)
KasiaMarysia uśmiałam się z Twojego snu ;)) ciekawy bardzo hahaha ;) ale też mam dziwne sny więc nie jesteś sama ;))
Co do cytologii to miałam robioną w czerwcu więc jak byłam na wizycie to mówił że nie trzeba no to mu wierzę , też mam nadżerkę i chyba przez to miałam plamienia ;) Ja jakoś specjalnie nie czuje się wzdęta może tydzień temu jeszcze towarzyszyło mi to uczucie. Dziś praktycznie cały dzień przespałam ciągle jestem senna
Oj i mnie też chcę się spać. Niestety jestem sama w domu z dzieckiem i nie da rady poleniuchowac.

Kochana na bóle głowy polecam Ci spacery albo sen jeśli jeszcze nie próbowała
U mnie te bóle to sprawa hormonów niestety. Z moim synkiem spacery zaliczamy codziennie, a zdrzemnąć się w dzień niestety nie mam szans :(
Czy wy też cierpicie już na bezsenność? Pamiętam, że w pierwszej ciąży bezsenność przytrafiła mi się w III trym, a teraz już nie mogę spać, a potem w dzień padam na twarz:/

na pierwszej wizycie zobaczył na mojej twarzy rumień i dlatego dał mi na ANA 2 krwio coś tam i jeszcze trzecie (te dwa ostatnie wyszły ujemnie ale ten ANA2 wyszedł wynik graniczny).
Poczytałam trochę w necie, nie brzmi ciekawie :( ale trzeba się trzymać tego, że mimo wszystko wynik w normie. Masz możliwość, to może zadzwoń do ginekologa jak bardzo się martwisz?
[/QUOTE]

Dziewczyny też macie wzdęte brzuszki???
moja droga to nie wzdęcie, a rosnący domek ;) Ja też już mam spory, nie mieszczę się w ciuchy.

U mnie te bóle to sprawa hormonów niestety. Z moim synkiem spacery zaliczamy codziennie, a zdrzemnąć się w dzień niestety nie mam szans :(
Czy wy też cierpicie już na bezsenność? Pamiętam, że w pierwszej ciąży bezsenność przytrafiła mi się w III trym, a teraz już nie mogę spać, a potem w dzień padam na twarz:/

Poczytałam trochę w necie, nie brzmi ciekawie :( ale trzeba się trzymać tego, że mimo wszystko wynik w normie. Masz możliwość, to może zadzwoń do ginekologa jak bardzo się martwisz?

moja droga to nie wzdęcie, a rosnący domek ;) Ja też już mam spory, nie mieszczę się w ciuchy.[/QUOTE]
A ktory u cb tc ?
Niemozliwe jest zeby to byl ciazowy brzuszek. Twoje dziecko ma okolo cm. Macica sie jeszcze na tyle nie powieksza. Ja uwazam ze do 12 tyg powiekszony brzuch ma inna przyczyne ( zatrzymanie sie wody, wzdecia itp) mi zaczal sie pojawiac dopiero po 21 tyg ciazy. Wiadomo ze kazdy jest inny no ale bez przesady ;)

A ja w dzień jestem okropnie senna ale przy małym dziecku niestety nie mogę pozwolić sobie na drzemkę natomiast w nocy zamiast spać ro przewraca się z boku na bok. Masakra

reklama
A ktory u cb tc ?
Niemozliwe jest zeby to byl ciazowy brzuszek. Twoje dziecko ma okolo cm. Macica sie jeszcze na tyle nie powieksza. Ja uwazam ze do 12 tyg powiekszony brzuch ma inna przyczyne ( zatrzymanie sie wody, wzdecia itp) mi zaczal sie pojawiac dopiero po 21 tyg ciazy. Wiadomo ze kazdy jest inny no ale bez przesady ;)

Zaczynam dziś 10 tc.
Ja teraz i w pierwszej ciąży miałam brzuszek szybko i na pewno nie było to wzdęcie, bo nawet wzdęta się nie czuję ;)
Tobie zaczął się pojawiać w 21 tc, a ja dokładnie w 21 tc miałam taki jak na załączonej fotce :)
Może to kwestia mojej szczupłej budowy ciała, bo moja waga wyjściowa to 46-47 kg, a może po prostu to, że każdy jest inny i nie widzę w tym przesady :)

Załączniki

• DSC05508.JPG
    DSC05508.JPG
    381 KB · Wyświetleń: 46
Do góry