reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny też macie wzdęte brzuszki???

Załączniki

• 1453646122148.jpg
    1453646122148.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 51
Wam się dziewczyny chociaż coś śni a mi się wydaje że ostatnio o niczym nie śnię albo tak szybko zapominam :confused2:
A który to tydzień ??
w piątek miałam 7 tydzień 1dzień:rofl2:

Dziewczyny , które mają kartę ciąży, mam takie pytanie. Jak gin Wam zakładał tą kartę, to pisał wymiary maluszka?
nie mam wpisanych wymiarów maluszka bo nie zrobił mi usg :baffled: mam wpisaną morfologię i badanie moczu (zleciła mi to jeszcze rodzinna jak byłam na wizycie 4.01 i w środę 20.01 poszłam w końcu te badania zrobić) dodatkowo wpisał mi grupę krwi (miałam ze sobą oznaczenie z poprzedniej ciąży) i datę cytologi no i ogóle dane ile porodów itp.
Na usg na nfz mam czekać do 29.02 :eek:

Ja na pierwszej ani drugiej wizycie nie miałam cytologii, bo moja gin jest zdania, że woli poczekać aż się kobieta oswoi z myślą o ciąży i dopiero wtedy robi cytologię, bo po cytologii często zdarzają się plamienia i może to zaniepokoić młodą mamę na początku. Mam mieć robioną cytologię 23 lutego, na następnej wizycie :)
Mój mnie uprzedził że mogą pojawić się plamienia po tym badaniu :sorry:

aluśka to w gabinecie nie ma usg ?
widziałam że sprzęt ma ale to była wizyta na NFZ i podobno ten lekarz nie jest skory do jego wykonywania...maksymalnie wykonuje je 3 razy w czasie całej ciąży:zawstydzona/y:
Z poprzednimi córkami chodziłam prywatnie do lekarza to mi na każdej wizycie robił usg.. a tego lekarza poleciła mi przyjaciółka:confused:

reklama
Do góry