reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Wiec mysle ze tym razem
Z dzidzia wszytko ok, bo w tej poprzedniej ciazy co sie nie rozwijala to nie bylo mi nic . Za tydzien wizyta wiec licze na same dobre wiesci :)
Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi w pierwszej ciazy do ok 8 tygodnia nie było nic poza bólem piersi i lekkim bólem brzucha. Mdłości rozkręcily sie właśnie gdzieś w 8-9 tygodniu. Teraz mam za to senność, ból piersi, nadmiar sliny, ból brzucha i zoladek z jelitami szwankuje.

reklama
Wiecie co, nie mogę się odzwyczaić od trzymania laptopa na brzuchu....co prawda między brzuchem a laptopem mam podłożone coś ale mimo wszystko się tak zastanawiam, czy to szkodzi Maleństwu?

Jak się złapię na tym to odkładam (mąż mi ciągle uwagę zwraca) :p , ale nie mogę się odzwyczaić :(

A mnie dzis boli gardlo:( narazie bede leczyc sie domowymi sposobami. Mam nadzieje ze przejdzie bo u mnie 90 % infekcji gardla konczy sie antybiotykiem

Kasia zawsze wszystko przeżywała filmy, sytuację ale to nie raj często i nigdy śmierć mu się nie śniła.
Kasia ja reż man triche mniejsze mdłości może znqlazlysmy jakiś sposób i same nie wiemy.

Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi w pierwszej ciazy do ok 8 tygodnia nie było nic poza bólem piersi i lekkim bólem brzucha. Mdłości rozkręcily sie właśnie gdzieś w 8-9 tygodniu. Teraz mam za to senność, ból piersi, nadmiar sliny, ból brzucha i zoladek z jelitami szwankuje.

To ja tak miałam do wczoraj, mdłości, senność, ale piersi bolą gdy dotykam...

Wiecie co, nie mogę się odzwyczaić od trzymania laptopa na brzuchu....co prawda między brzuchem a laptopem mam podłożone coś ale mimo wszystko się tak zastanawiam, czy to szkodzi Maleństwu?

Jak się złapię na tym to odkładam (mąż mi ciągle uwagę zwraca) :p , ale nie mogę się odzwyczaić :(
Czy to szkodzi nie wiem. Korzystam z telefonu q łóżku.
To ja tak miałam do wczoraj, mdłości, senność, ale piersi bolą gdy dotykam...
A teraz jak się czujesz? Doszły nowe objawy? Który tydzień?

A czemu robiłaś to badanie ANA2?

na pierwszej wizycie zobaczył na mojej twarzy rumień i dlatego dał mi na ANA 2 krwio coś tam i jeszcze trzecie (te dwa ostatnie wyszły ujemnie ale ten ANA2 wyszedł wynik graniczny).

Mi ostatnio chciała zrobić ale okazało się , że mam infekcje i globulki dostała.Mam podobnie, chociaż dziś już lepiej :)
Boję się że gdy zanikają dolegliwości np. mdłości to coś złego dzieje się z dzieckiem.

Mi dzisiaj mąż zrobił śniadanie do łóżka - zjadłam w łózku, wyszłam do ubikacji ubrać się do Kościoła ... i śniadanie wylądowało w muszli :( piłam herbatę z cytryną i widzę, że te sposoby na mnie nie działają :(

Co do snów to miałam dwa: Pierwszy taki, że wujek położył mi rękę na brzuchu, ten brzuch zaczął mnie wtedy bardzo boleć a na koniec powiedział: "Będzie dziewczynka" :) Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Drugi to tak jakby poroniłam ale od środka, tzn coś w brzuchu strzeliło a potem widziałam dwa strumienie krwi, które płynęły w nogach aż do kolan ... masakra!

Cytologii jeszcze nie miałam robionej a kartę ciąży pielęgniarka powiedziała, że założy 1 lutego przy kolejnej wizycie.

reklama
U mnie 7 tydz. Ze mną to różnie bywa. Oby te mdłości wróciły:(
Ja już miałam 1 usg, w 6 tyg, ale karty nie mam. Mam nadzieje , że zrobi mi usg ,bo się martwię bardzo...
Nie martw się na zapas. Co ma być to i tak będzie. Moja kuzynka w obu ciałach nie miała wcale mdłości. Dzieciaczki zdrowe.

Do góry