reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

hej dziewczyny! Ja też widzę,że mam większy brzuch, ale na pewno nie jest to spowodowane samym Maluszkiem, bo rano jak wstaje mam mniejszy niż wieczorem. U mnie jest on wynikiem wzdęć i strasznych zaparć :( Jem też więcej niż przed ciążą z racji nudności więc to pewnie też tłuszczyk :( Na wadze póki co 1,5 kg więcej.

Co do rozstępów to ja zamierzam w tym tygodniu zakupić ten specyfik. Ma bardzo dużo pozytywnych opinii na wizażu. Drogi, ale ponoć wydajny i skuteczny. Spróbuję :)

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36767

A moja Mama po czterech ciążach nie ma ani jednego rozstępu ani celulitu. Poradziła mi, abym przy każdym prysznicu robiła masaż brzuszka, bioder, biustu i ud okrężnymi ruchami za pomocą twardej gąbki kąpielowej. Moja bratowa też urodziła czworo dzieci, posłuchała rad mojej Mamy odnośnie tego masażu i też zero rozstępów :) Ja też zamierzam Jej posłuchać :p

reklama
Molly to faktycznie blisko :tak: a co do rozstępów to często genetyka. Ja używałam co prawda kremu na rozstępy i nie mam ani jednego ale wydaje mi się że jakbym używała zwykłego balsamu jak zresztą codziennie bo inaczej mam strasznie suchą skórę to efekt byłby taki sam :-) :) ale może to też kwestia tego że nie miałam jakiegoś ogromnego brzucha...a co do rosnącego brzuszka właśnie to dziewczyny to jest bardzo indywidualna sprawa. Jednej będzie widać już teraz a innej dopiero za kilka tygodni i to jest całkiem normalne. Ja póki co nie widzę żeby urósł...no chyba, że się objem :-D choć ja akurat uwielbiam ciążowy brzuszek i czekam na niego.

Molly - słyszałam o tym kremie, podobno super. Choć moim zdaniem najważniejsze jest nawilżanie, najlepiej 2x dziennie. Teraz kupiłam balsam Nacomi z masłem shea właśnie, naturalny, bez parabenów (których warto jednak unikać w ciąży)... Nie skusiłam sie na Elancyl bo nie jestem pewna składu. No a do tego oliwka Hipp, też naturalna... więc chyba do szczęścia mi więcej nie potrzeba - mam nadzieję :)

Anik moja szwagierka jest w 6 mcy w trzeciej ciaxy i brzuch ma ogromny. Więc tak czym więcej razy jesteś w ciąży tym brzuch jest większy i szybciej.

Syneczki3 ta mas co mówiłam na te zmiany to moja znajoma dostała z Hydrocortizonem robiona specjalnie. I ona jest z małą ilością sterydów.

Czyli mamy we 3 wizyty 28 o której macie? Tz mówimy o styczniu? No któraś pisała też już o lutym.

Ja mam masę rozstępów na tyłku od jakiś 10-15 lat. Moja mama smakowała się oliwka i też malowana mię ma ani jednego. Więc też tak będę robić.
Miłego dnia życzę ;)

Witam sie z rana niewyspana. Najpierw nie moglam zasnac a pozniej przewracalam sie z boku na bok. Snila mi sie kolejka do lekarza chyba zaczynam stresowac sie jutrzejsza wizyta. Milego dnia

Dzień dobry.
Zbieram chlopakow do przedszkola. Tez się średnio wyspałam bo synuś o 4 nad ranem się rozplakal, przyszedł do nas a potem wiercił tak okrutnie, że się nie dało. Bałam się, żeby mnie nie kopnął.

reklama
to muszę poczytać o składzie :)

Dziewczyny, czy Wy miałyście w poprzednich ciążach badania w kierunku trombofilii?

ja nie miałam

Anik moja szwagierka jest w 6 mcy w trzeciej ciaxy i brzuch ma ogromny. Więc tak czym więcej razy jesteś w ciąży tym brzuch jest większy i szybciej.

Syneczki3 ta mas co mówiłam na te zmiany to moja znajoma dostała z Hydrocortizonem robiona specjalnie. I ona jest z małą ilością sterydów.

Czyli mamy we 3 wizyty 28 o której macie? Tz mówimy o styczniu? No któraś pisała też już o lutym.

Ja mam masę rozstępów na tyłku od jakiś 10-15 lat. Moja mama smakowała się oliwka i też malowana mię ma ani jednego. Więc też tak będę robić.
Miłego dnia życzę ;)

ja mam 28 w czwartek o 18 :-) :) już się doczekać nie mogę

Witam sie z rana niewyspana. Najpierw nie moglam zasnac a pozniej przewracalam sie z boku na bok. Snila mi sie kolejka do lekarza chyba zaczynam stresowac sie jutrzejsza wizyta. Milego dnia

ja się nawet wyspałam mimo mojego wiercipiętka w łóżku. Chyba się już przyzwyczaiłam do mniejszej ilości snu.

miłego tygodnia laski

Do góry