reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Pilaga93 faktycznie nie zaciekawie już byś mogła urodzić
Ja przy drugim synu dostałam skurczów słabych w 40 tygodniu i 1 dniu i poleciałam do szpitala a tam wsio ustalo ale ze byłam już po terminie zostawili mnie do rozwiązania byłam taka zła bo mój najstarszy został z babcia a ja zdrowa w szpitalu zamiast opiekować się dzieckiem to tak jak u CIEBIE tak się zawzielam ze cala noc od 23 do 4 skakałam po schodach i pojawiły się skurcze potem zrobili mi lewatywe a potem znowu ucichlo ale lekarz przebił mi worek i odeszły wody i się zaczelo

reklama
Dziewczyny kupowalyscie już coś z apteki dla naszych pociech ? Jakieś maści czy coś może położna już wam mówiły Co kupić ? Mi położna kazała kupić octanisept . Sól fizjologiczna . Bephanten baby i herbatka koperkowa oraz rumiankowa

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kupowalyscie już coś z apteki dla naszych pociech ? Jakieś maści czy coś może położna już wam mówiły Co kupić ? Mi położna kazała kupić octanisept . Sól fizjologiczna . Bephanten baby i herbatka koperkowa oraz rumiankowa

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kupiłam octanisept,sól fizjologiczną,kilka gazików nasączonych,alantan i linomag maść na pupe,herbatke koperkową dokupiłam dzisiaj.Mam jeszcze mały sudocrem i lano-maść na brodawki.

Moja siostra rodziła w czerwcu w tym roku i w szpitalu były jej tylko te rzeczy potrzebne dla malej: bepanthen, chusteczki nawilżane, pampersy 1 ( mała paczka), pielucha tetrowa i kocyk i ciuszki tylko na wyjście (w szpitalu zawijaja w kocyk). Na wszelki wypadek wzięła tez smoczek. Wiadomo, co szpital to inna wyprawka, ale wydaje mi się ze tyle wystarczy :). Dla siebie wzięła tylko chemię ( szampon, żel pod prysznic, żel do higieny intymnej, pastę i szczoteczkę do zębów i tantum rosę do przemywania rany), ręczniki, dwie koszule i dwa biustonosze do karmienia, podkłady poporodowe i majtki siatkowe, wkładki laktacyjne i to chyba tyle :). Mówiła ze tyle w zupełności jej wystarczyło, a jak czegoś zabraknie to zawsze ktoś doniesie. Niektóre dziewczyny brały po dwie torby rzeczy dla samej siebie i ciuszki dla maleństwa na każdy dzień i było tego zbyt dużo i praktycznie wszystko niepotrzebne.

reklama
Do góry