reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Rosie zobacz sobie jaki termin wyszedł ci na pierwszym usg z pomiarów dzieciątka.Lekarze zwykle patrzą na pierwsze usg no i na om ale zwykle te terminy się nie pokrywają.U mnie była różnica 4 dni ale to różnie bywa moze byc wieksza różnica.

Hej dziewczyny :). U mnie były straszne cyrki. Z terminem tez mam problem bo według miesiączki wyszedł na 14.09, a z pierwszego usg na 13.09. Z usg pomiarowego (35 tc) dopiero na 29.09. Ogólnie mam dwóch lekarzy, jeden nie wysyłał mnie na żadne badania typu toksoplazmoza itp, nie odpowiadał na żadne pytania i nie mówił co dzieje się z dzieckiem ani ze mną. Drugi lekarz na pierwszej wizycie powiedział ze od początku ciąży powinnam leżeć i nic nie robić bo ciąża zagrożona, w 30 tc powiedział ze mogę urodzić w każdej chwili i żebym była przyszykowana, od 32 drugiego tygodnia mam bardzo silne skurcze, bóle podbrzusza i kręgosłupa, codziennie myślę że to już. Jak miałam plamienia ok 3 tygodnie temu to powiedział ze daje mi góra 2 tygodnie bo rozwarcie tez na 1 palec. Minęły 3 tygodnie, nic się nie dzieje (wręcz wszystko ustaje). Leci mi 39 tc, nie miałam ani jednego ktg, badań gbs, dosłownie nic. Nie wiem co o tym myśleć. Chciałabym juz przytulic swoja Mała. Mówili że urodze duzo szybciej, a zapewne urodze po terminie...

reklama
laski wlasnie wypadl mi balonik po godzinie. zrobil rozwarcie na 3cm. teraz ide na oxy. Odezwe sie po calej akcji z malym na rekach. paaaaa
powodzenia 3mam kciuki
ja dziewczyny jeszcze naszykowałam pieluszkę tetrową aby buźkę zasłonić i taki polarowy pajacyk jakby było zimno żeby mąż nie musiał sie męczyć z szukaniem rzeczy

Do góry