reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

A ja znów mam w głowie historię koleżanki której USG wyszło super a pappa podała spore ryzyko ZD. Cała ciążę miała stres a później okazało się że dziecko urodziło się zupełnie zdrowe. Dlatego ja do tej pappy zupełnie nieprzekonana jestem.

W takim przypadku można zrobić dalsza diagnostykę, nie trzeba do końca ciąży się stresować.

reklama
Pytanie do Was zmagających się z mdłościami, u mnie 10+6 kilka dni było spokoju i wraca ze zdwojona siłą:/ martwię się tym że nie skończę nawet posiłku a już go zwracam a co z witaminą? Dziś poszła razem ze śniadaniem 😓

Pocieszę Cię że nasz przestał po 3 miesiącu robić w domu, dość szybko załapał o co chodzi z wytrzymywaniem, ale moze to też dlatego ze od poczatku nawet co godzinę się z nim wychodizlo (w nocy co ok 2 godziny), i jakoś się naucyzł. Tylko to taki mały żebrak, jak cokolwiek sie szykuje w kuchni, to od razu na dwie łapy i żebra tymi pięknymi oczkami niczym kot ze Shreka [emoji23]
Ja wlasnie dlatego mojemu od początku nie dawałam nic z ręki czy ze stołu. I nie sępi. Bo wcześniej mialam yorka przez którego obiadu się zjeść w spokoju nie dalo i na dłuższą metę było to strasznie męczace. 🤣

A ja znów mam w głowie historię koleżanki której USG wyszło super a pappa podała spore ryzyko ZD. Cała ciążę miała stres a później okazało się że dziecko urodziło się zupełnie zdrowe. Dlatego ja do tej pappy zupełnie nieprzekonana jestem.
U mnie w rodzinie była podobna sytuacja u kuzynki. Test papa wyszedł źle , USG super . Mała urodziła się zdrowa..
Powiem Wam, że ja mimo wszystko mam zamiar zrobić test papa [emoji846]Tak zalecił mój lekarz, mam do niego pełne zaufanie

Hej! Ja właśnie wyszłam od ginekologa. Nadrobię Was później. Zaczęłam 11 tyg, dzieciątko się ładnie rozwija, słyszałam serduszko - coś niesamowitego. Napoczatku marca prenatalne - wtedy może zluzuje trochę. Chociaż czy jest jakikolwiek moment w ciąży kiedy przestaniemy się martwić? 🙉 Trzymam kciuki za wszystko wizytujące dziś dziewczyny!

Dziewczyny, a ja mam taką zagwozdkę: 24.02 mam usg prenatalne u innego ginekologa po południu i w ten sam dzień rano mam swojego ginekolog, bo tak zaleciła wizytę (4 tyg od ostatniej). Czy myślicie, ze 2 wizyty w ten sam dzień to dobry pomysł? Czy lepiej moja ginekolog przenieść na późniejszy termin już po usg?🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Dziewczyny, a ja mam taką zagwozdkę: 24.02 mam usg prenatalne u innego ginekologa po południu i w ten sam dzień rano mam swojego ginekolog, bo tak zaleciła wizytę (4 tyg od ostatniej). Czy myślicie, ze 2 wizyty w ten sam dzień to dobry pomysł? Czy lepiej moja ginekolog przenieść na późniejszy termin już po usg?🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
ja mam to samo, jutro dzwonie o przyspieszenie swojej wizyty u gina, na tydzien przed :)
wtedy bedzie 3 tyg od ostatniej wizyty, i potem za tydz. prenatalne

reklama
Do góry