Cukszyk..mama
Fanka BB :)
Witajcie wszystkie przyszłe mamusie mój termin to 09.09.2019. : D już nie możemy się doczekać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na razie jestem dobrej myśli, a odstawienie słodyczy na pewno też wyjdzie mi na dobre [emoji4]Wydaje mi się, że nie ma co panikować... w razie czego lekarz skieruje Cię do diabetologa i będziesz sobie kontrolowała cukier kilka razy dziennie.
; ) przynajmniej nikt nie powie, ze mam gruby brzuch tylko ciazowy ;pTeż już ładnie widać [emoji4][emoji4][emoji4]
; ) przynajmniej nikt nie powie, ze mam gruby brzuch tylko ciazowy ;p
U mnie widac gruby brzuch niestety jeszcze Wlasnie zarejestrowalam sie na to forum i dodalam wątek, ze jestem w 19 tygodniu i nie czuje ruchow. A jak u Ciebie?Myślę, że gruby brzuch wygląda zupełnie inaczej niż ciążowy i że nie ma się czym przejmować [emoji4] a jak z ruchami dziecka, czujesz już regularnie? [emoji846]
Ja mam już skończony 20 tydzień, leci 21 i od kilku dni regularnie czuję dopiero. Wcześniej pojedynczo raz na 2-3 dni czułam jakieś muśnięcie lekkie. Teraz kilka razy dziennie, zazwyczaj po posiłku, choć nadal delikatnie.U mnie widac gruby brzuch niestety jeszcze Wlasnie zarejestrowalam sie na to forum i dodalam wątek, ze jestem w 19 tygodniu i nie czuje ruchow. A jak u Ciebie?
Super .. niedługo bedziesz miec regularne kopniaki zazdroszcze troszke ; pJa mam już skończony 20 tydzień, leci 21 i od kilku dni regularnie czuję dopiero. Wcześniej pojedynczo raz na 2-3 dni czułam jakieś muśnięcie lekkie. Teraz kilka razy dziennie, zazwyczaj po posiłku, choć nadal delikatnie.
Super .. niedługo bedziesz miec regularne kopniaki zazdroszcze troszke ; p
Ha ha : DNiedługo później zaczniesz czuć. Jak rozpoznasz pierwsze ruchy, to uświadomisz sobie, że już były wcześniej, tylko brałaś je za ruchy jelit [emoji16] bo na początku są naprawdę bardzo podobne i myślałam, że po posiłku mi tak jeździ z brzuchu, a potem połapałam się, że to jednak nie jelita [emoji16]
Zaczynałaś z dobrą wagą, więc masz ten spokój ducha, że nie musisz się martwić [emoji16] mój brzuch szybko rośnie, ale waga spada, no ale ja mam z czego zrzucać z innych partii [emoji16][emoji16][emoji16] jest to po prostu kwestia zdrowszego odżywiania niż przed ciążą, gdzie żyłam w ciągłym biegu i nie zwracałam większej uwagi na to, co jem. Oby te zdrowe nawyki zostały mi również po ciąży, to będzie nadzieja, że w końcu wrócę do prawidłowej wagi [emoji4]Ja mam 19 tydzień mała ma 10 cm a ja przytyłam 6 kg. Z 58 kg. Brzucha prawie ze nie widać jeszcze.? Ida za to najpoerw cycki później ja. Haha