Cukszyk..mama
Fanka BB :)
Witajcie wszystkie przyszłe mamusie mój termin to 09.09.2019. : D już nie możemy się doczekać 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na razie jestem dobrej myśli, a odstawienie słodyczy na pewno też wyjdzie mi na dobre [emoji4]Wydaje mi się, że nie ma co panikować... w razie czego lekarz skieruje Cię do diabetologa i będziesz sobie kontrolowała cukier kilka razy dziennie.
Wszystko głównie zależy od wagi, z jaką się startuje ciążę [emoji846] ja ważę ponad 90kg przy wzroście 172. Na początku ciąży trochę schudłam, teraz wyrównałam z wagą z przed ciąży, ale mam taki zapas tłuszczyku, że organizm nie musi dodatkowo odkładać już [emoji4] więc jest to bardzo indywidualne2 kg?! zazdroszczę ja mam termin na 26 września i 7 kg na plusie szok
Dobre 10kg po ciąży samo zejdzie, więc nie ma co tam się teraz tym przejmować [emoji846] a jak się ogólnie czujesz? Jak ze zmęczeniem u Ciebie?ja przed zajściem 72 kg też przy wzroście 170 cm ,powiem szczerze że po odchudzaniu bo przed warzyłam 82 kg schudłam i zaszłam , ale 3 kg i wrócę do wagi z przed odchudzania![]()
Ja Palmers nie mogę stosować, strasznie mnie po nich mdli (chyba za słodki zapach). Ja stosuję balsam nivea baby ten dla dzieci i się smarujęA może w takim razie Palmers z serii dla kobiet w ciąży? Palmersy wszystkie dobrze uelastyczniają skórę i przy tym bajkowo pachną
Czuję się bardzo dobrze ,czasem dopada mnie senność łapie mnie tylko po obiedzieDobre 10kg po ciąży samo zejdzie, więc nie ma co tam się teraz tym przejmować [emoji846] a jak się ogólnie czujesz? Jak ze zmęczeniem u Ciebie?
U mnie ze zmęczeniem róznie... nie raz super, nie raz ręką ruszyć nie mogę...Dobre 10kg po ciąży samo zejdzie, więc nie ma co tam się teraz tym przejmować [emoji846] a jak się ogólnie czujesz? Jak ze zmęczeniem u Ciebie?
Witaj ma mam termin na 9 wrzesnia i 5 kilo na plusie dzsiaiaj ginekolog doradzil mi zrezygnowac calkiem z slodyczy slodkich napojow lodow .2 kg?! zazdroszczę ja mam termin na 26 września i 7 kg na plusie szok
Właśnie też myślę żeby słodycze ograniczyć do minimumWitaj ma mam termin na 9 wrzesnia i 5 kilo na plusie dzsiaiaj ginekolog doradzil mi zrezygnowac calkiem z slodyczy slodkich napojow lodow .
Ja odebrałam tydzień temu wynik krzywej cukrowej i zmartwił mnie wynik po 2 godzinach, więc sama też odstawiłam słodycze. W ostatnim czasie moją główną słabością stały się lody, ktore jadłam niemal codziennie. Wizytę mam w środę, więc zobaczymy, co mój lekarz powie na ten wynik. Znalazłam gdzieś w necie, że granica po 2 godzinach jest do 140, a mój wynik to 142. Natomiast na czczo blisko górnej granicy, ale jeszcze w normie, po godzinie również w normie. Masz może jakieś większe doświadczenie w tym temacie?Witaj ma mam termin na 9 wrzesnia i 5 kilo na plusie dzsiaiaj ginekolog doradzil mi zrezygnowac calkiem z slodyczy slodkich napojow lodow .