reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Moja córka była "chyba chłopcem" w 12 i 20 tygodniu, ale nikt nie powiedział że na 100%. Też się już nastawiłam a tu w 32 tyg powiedzieli mi że chyba dziewczynka [emoji23] i weź tu kompletuj wyprawkę [emoji16]
Dlatego ja po córce mam neutralne kolory ubranek w rozmiarze 56 i teraz też będę kupować takie, które i dla dziewczynki i dla chłopca będą pasować. Bo różne historie się słyszy. Moja koleżanka do 8 miesiąca myślała że będzie miała syna, a dopiero na koniec się dowiedziała że jednak będzie córka:)

reklama
Dziewczyny, w którym dokładnie TC i dniu macie prenetalne? U mnie miało być 12+5, ale wczoraj na USG okazało się, że dzidzia nadrobiła 6 dni, więc będzie to już 13+4. Zaczynam się stresować, że jeszcze coś tam sie poprzesuwa i okaze się, że jest za późno :(

Dziewczyny, w którym dokładnie TC i dniu macie prenetalne? U mnie miało być 12+5, ale wczoraj na USG okazało się, że dzidzia nadrobiła 6 dni, więc będzie to już 13+4. Zaczynam się stresować, że jeszcze coś tam sie poprzesuwa i okaze się, że jest za późno :([/QUOTMi lekarz powiedział że do 15tc robi się prenatalne pierwsze. Wydaje mi się że lekarz do usg prenatalnego bierze wynik z OM ale pewności nie mam ;);)

Dziewczyny, w którym dokładnie TC i dniu macie prenetalne? U mnie miało być 12+5, ale wczoraj na USG okazało się, że dzidzia nadrobiła 6 dni, więc będzie to już 13+4. Zaczynam się stresować, że jeszcze coś tam sie poprzesuwa i okaze się, że jest za późno :(
Wg om 12+1 wg usg wczoraj 13+0

Wiesz co ja według om byłam w 11t3d a z usg wyszło mi na prenatalnych 12t0d. Tylko zanim lekarz cokolwiek zaczął oglądać najpierw sprawdził CRL bo to jest głównie brane pod uwagę. U mnie jak zmierzył że jest 55mm to powiedział że wielkość jest ok i że robimy usg genetyczne. Z tego co kojarzę jak mi tłumaczył to chyba dzidzia musi być w przedziale 45-85mm żeby badanie było wiarygodne.

O jaaa gratulacje ile już się ujawniło chłopców i dwie dziewczynki?
A To nie jest tak ze lekarz po prostu jest bardziej pewny w przypadku chłopców stad ich przewaga?
Ja mam badania prenatalne jutro o 10 .. już dzisiaj w nocy obudziłam się cała mokra ze stresu .
Wszyscy mówią ze u mnie będzie córka i już się tak nastawilam (chociaż obiecałam sobie ze nie będę) ze już sobie innej opcji nie wyobrażam chociaż szczerze coś czuje ze będzie psikus i to będzie On
Tata chodzi i do brzucha mówi Marcelinka wiec będzie ciekawie
U mnie ginka powiedziała, że po prostu nic nie wisi [emoji23] No to tak sobie sama dopowiedzialam, że większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę... Może coś jeszcze wyrośnie, czyli dalej żyje sobie w niepewności :) teraz 4 marca mam iść do innego lekarza, który ma lepszy sprzęt- może to on mi powie coś więcej:)

Moja córka była "chyba chłopcem" w 12 i 20 tygodniu, ale nikt nie powiedział że na 100%. Też się już nastawiłam a tu w 32 tyg powiedzieli mi że chyba dziewczynka [emoji23] i weź tu kompletuj wyprawkę [emoji16]
Ja w pierwszej ciąży wiedziałam w 20tc, że będzie dziewczynka , a w drugiej w 16tc i też się potwierdziło przy porodzie [emoji39]

Wiesz co ja według om byłam w 11t3d a z usg wyszło mi na prenatalnych 12t0d. Tylko zanim lekarz cokolwiek zaczął oglądać najpierw sprawdził CRL bo to jest głównie brane pod uwagę. U mnie jak zmierzył że jest 55mm to powiedział że wielkość jest ok i że robimy usg genetyczne. Z tego co kojarzę jak mi tłumaczył to chyba dzidzia musi być w przedziale 45-85mm żeby badanie było wiarygodne.
Dokładnie, bardziej chodzi o wielkość dziecka niż tygodnie, aby badanie było wiarygodne CRL nie może mieć więcej niż 85 mm i mniej niż 45 mm.

Ja liczę na to, że prenatalne będę miała jutro, na ostatniej wizycie lekarz mówił, że zależy czy mały będzie już łapał się w przedziale, jeśli nie to umówimy się na inny termin

reklama
Do góry