reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

My teraz też będziemy się budować w maju....jak dobrze pójdzie, tzn czekamy teraz już na decyzję ostateczną z banku [emoji16] mam nadzieję, że nie będzie inna od wstępnej :)

reklama
My też teraz jestesmy w trakcie kupowania mieszkania, ale troche na leniwca bo akurat trafilo mam sie juz wyremontowane i umeblowane, wiec na poczatek super. Ale Wy to jak mowicie domy, czy nawet mieszkania to pewnie spore. U nas skromniusio, 2 pokoje :)
jak wprowadzaliśmy się 11 lat temu do obecnego dwupokojowego mieszkania z roczną córką to była ogromna ilość miejsca , teraz dzieci wyrosły, mają swoje pasje , zapraszaja znajomych , doszły dwa koty, pomimo tego ze staram się minimalizować ilość rzeczy to jest ciasno . Chcielismy 4 pokoje , ale jak doliczylismy dwa miejsca parkingowe, czynsz itp to wyszło, ze za niewiele więcej kupimy dom ( bliżniak z garazem i ogródkiem ) . Mieszkanie chcemy wynajać , bedzie się spłacać .

U mnie juz rosół się gotuje, zaraz wstawiam do piekarnika sernik z jogurtow greckich . Po południu jade na paznokcie i odwiedzic koleżanki w pracy.

Ostatnia edycja:
@Mamawrzesniowa od dewelopera pod Warszawa :D narazie aranżacja wyglada tak, bez pokoju dziecka bo to wyjdzie w praniu 10C8C870-A120-46EF-A004-C7FC01C37E61.jpeg10C8C870-A120-46EF-A004-C7FC01C37E61.jpeg

U nas właśnie w planach tylko jedno dziecko, wiec jak na to ze dotychczas żyliśmy 1 jednym pokoju to tez nam sie wydaje super. Chociaz wiadomo, ze zycie lubi zaskakiwać. Narazie nawet nie bylo nas stać na coś większego. Ale jak na nasz wiek to i tak myśle ze super sytuacja.
jak wprowadzaliśmy się 11 lat temu do obecnego dwupokojowego mieszkania z roczną córką to była ogromna ilość miejsca , teraz dzieci wyrosły, mają swoje pasje , zapraszaja znajomych , doszły dwa koty, pomimo tego ze staram się minimalizować ilość rzeczy to jest ciasno . Chcielismy 4 pokoje , ale jak doliczylismy dwa miejsca parkingowe, czynsz itp to wyszło, ze za niewiele więcej kupimy dom ( bliżniak z garazem i ogródkiem ) . Mieszkanie chcemy wynajać , bedzie się spłacać .

U mnie juz rosół się gotuje, zaraz wstawiam do piekarnika sernik z jogurtow greckich . Po południu jade na paznokcie i odwiedzic koleżanki w pracy.

@jurkovska , super, spore mieszkanie. Ja tesknię za sypialnią ,już mam łóżko wybrane . Dzieci bedą miały osobne pokoje (teraz mają 8 mkw) , a maluch na razie z nami, za jakis czas wykończymy antresolę to starszą córkę tam przeniesiemy.
@Klaudia278 , my tez pierwszy kredyt bralismy jak byłam juz w ciąży z Olą . Mieliśmy bardzo małe zarobki i z dzieckiem to już nie mielibyśmy chyba zdolnosci kredytowej. Do tego mąż nie miał załatwionego wojska ( takie były czasy ;) ) Ciezko było- przy dochodach 2200zł razem , płacislimy 1200zł raty i jeszcze studiowalismy zaocznie .
U tesciow mielismy jeden pokój, ciemna kuchnia , brak balkonu , ogródka . Mieszkanie w starej kamienicy , a za scianą bar, w którym często Cyganie urzadzali imprezy ...

Ojejku, to rzeczywiście ciężka sytuacja. Ale wydaje mi się ze ogólnie teraz w tych czasach jakos tak duzo łatwiej jak kiedyś:)
@jurkovska , super, spore mieszkanie. Ja tesknię za sypialnią ,już mam łóżko wybrane . Dzieci bedą miały osobne pokoje (teraz mają 8 mkw) , a maluch na razie z nami, za jakis czas wykończymy antresolę to starszz córkę tam przeniesiemy.
@Klaudia278 , my tez pierwszy kredyt bralismy jak byłam juz w ciąży z Olą . Mieliśmy bardzo małe zarobki i z dzieckiem to już nie mielibyśmy chyba zdolnosci kredytowej. Do tego mąż nie miał zalatwionego wojska ( takie były czasy ;) ) Ciezko było- przy dochodach 2200zł razem , płacislimy 1200zł raty i jeszcze studiowalismy zaocznie .

reklama
My tez nie chcemy rezygnować z wakacji :D ale na pewno będą gdzieś koło maja, czerwca i raczej w celach rekreacyjnych. Normalnie w domu nie potrafimy usiedzieć, zwłaszcza ze nasza praca powiązana jest z wyjazdami wiec tryb podróżowania mamy we krwi ;)
@jurkovska bardzo ładna aranżacja! :)
My mieszkamy „na prowincji”, niby super, cisza, spokój, latem można w ziemi podłubać ale zima nie ma nawet gdzie pójść na spacer bo nawet nie ma chodnika, nie wspomnę o poboczu. Także z synkiem spacerowałam od domu do garażu i z powrotem, haha! :D

Do góry