reklama
Mamawrzesniowa
Fanka BB :)
jak wprowadzaliśmy się 11 lat temu do obecnego dwupokojowego mieszkania z roczną córką to była ogromna ilość miejsca , teraz dzieci wyrosły, mają swoje pasje , zapraszaja znajomych , doszły dwa koty, pomimo tego ze staram się minimalizować ilość rzeczy to jest ciasno . Chcielismy 4 pokoje , ale jak doliczylismy dwa miejsca parkingowe, czynsz itp to wyszło, ze za niewiele więcej kupimy dom ( bliżniak z garazem i ogródkiem ) . Mieszkanie chcemy wynajać , bedzie się spłacać .My też teraz jestesmy w trakcie kupowania mieszkania, ale troche na leniwca bo akurat trafilo mam sie juz wyremontowane i umeblowane, wiec na poczatek super. Ale Wy to jak mowicie domy, czy nawet mieszkania to pewnie spore. U nas skromniusio, 2 pokoje
U mnie juz rosół się gotuje, zaraz wstawiam do piekarnika sernik z jogurtow greckich . Po południu jade na paznokcie i odwiedzic koleżanki w pracy.
Ostatnia edycja:
Wiktorka88 O
Dziewczyny bardzo Was przpraszam coś mi tel ześwirował i zacząl cytować w różnych watkach.
jurkovska
@Mamawrzesniowa od dewelopera pod Warszawa narazie aranżacja wyglada tak, bez pokoju dziecka bo to wyjdzie w praniu
U
użytkownik188836
Gość
U nas właśnie w planach tylko jedno dziecko, wiec jak na to ze dotychczas żyliśmy 1 jednym pokoju to tez nam sie wydaje super. Chociaz wiadomo, ze zycie lubi zaskakiwać. Narazie nawet nie bylo nas stać na coś większego. Ale jak na nasz wiek to i tak myśle ze super sytuacja.
jak wprowadzaliśmy się 11 lat temu do obecnego dwupokojowego mieszkania z roczną córką to była ogromna ilość miejsca , teraz dzieci wyrosły, mają swoje pasje , zapraszaja znajomych , doszły dwa koty, pomimo tego ze staram się minimalizować ilość rzeczy to jest ciasno . Chcielismy 4 pokoje , ale jak doliczylismy dwa miejsca parkingowe, czynsz itp to wyszło, ze za niewiele więcej kupimy dom ( bliżniak z garazem i ogródkiem ) . Mieszkanie chcemy wynajać , bedzie się spłacać .
U mnie juz rosół się gotuje, zaraz wstawiam do piekarnika sernik z jogurtow greckich . Po południu jade na paznokcie i odwiedzic koleżanki w pracy.
Mamawrzesniowa
@jurkovska , super, spore mieszkanie. Ja tesknię za sypialnią ,już mam łóżko wybrane . Dzieci bedą miały osobne pokoje (teraz mają 8 mkw) , a maluch na razie z nami, za jakis czas wykończymy antresolę to starszą córkę tam przeniesiemy.
@Klaudia278 , my tez pierwszy kredyt bralismy jak byłam juz w ciąży z Olą . Mieliśmy bardzo małe zarobki i z dzieckiem to już nie mielibyśmy chyba zdolnosci kredytowej. Do tego mąż nie miał załatwionego wojska ( takie były czasy ) Ciezko było- przy dochodach 2200zł razem , płacislimy 1200zł raty i jeszcze studiowalismy zaocznie .
U tesciow mielismy jeden pokój, ciemna kuchnia , brak balkonu , ogródka . Mieszkanie w starej kamienicy , a za scianą bar, w którym często Cyganie urzadzali imprezy ...
@Klaudia278 , my tez pierwszy kredyt bralismy jak byłam juz w ciąży z Olą . Mieliśmy bardzo małe zarobki i z dzieckiem to już nie mielibyśmy chyba zdolnosci kredytowej. Do tego mąż nie miał załatwionego wojska ( takie były czasy ) Ciezko było- przy dochodach 2200zł razem , płacislimy 1200zł raty i jeszcze studiowalismy zaocznie .
U tesciow mielismy jeden pokój, ciemna kuchnia , brak balkonu , ogródka . Mieszkanie w starej kamienicy , a za scianą bar, w którym często Cyganie urzadzali imprezy ...
U
użytkownik188836
Gość
Ojejku, to rzeczywiście ciężka sytuacja. Ale wydaje mi się ze ogólnie teraz w tych czasach jakos tak duzo łatwiej jak kiedyś
@jurkovska , super, spore mieszkanie. Ja tesknię za sypialnią ,już mam łóżko wybrane . Dzieci bedą miały osobne pokoje (teraz mają 8 mkw) , a maluch na razie z nami, za jakis czas wykończymy antresolę to starszz córkę tam przeniesiemy.
@Klaudia278 , my tez pierwszy kredyt bralismy jak byłam juz w ciąży z Olą . Mieliśmy bardzo małe zarobki i z dzieckiem to już nie mielibyśmy chyba zdolnosci kredytowej. Do tego mąż nie miał zalatwionego wojska ( takie były czasy ) Ciezko było- przy dochodach 2200zł razem , płacislimy 1200zł raty i jeszcze studiowalismy zaocznie .
Mamawrzesniowa
Tylko teraz trzeba mieć wkład własny , kiedys mozna było wziąć kredyt na 100 a nawet 110% warosci mieszkaniaOjejku, to rzeczywiście ciężka sytuacja. Ale wydaje mi się ze ogólnie teraz w tych czasach jakos tak duzo łatwiej jak kiedyś
U
użytkownik188836
Gość
Wiemy o tym doskonale [emoji19] 20% teraz trzeba mieć wkladu własnego.
Tylko teraz trzeba mieć wkład własny , kiedys mozna było wziąć kredyt na 100 a nawet 110% warosci mieszkania
reklama
Koko88
My tez nie chcemy rezygnować z wakacji ale na pewno będą gdzieś koło maja, czerwca i raczej w celach rekreacyjnych. Normalnie w domu nie potrafimy usiedzieć, zwłaszcza ze nasza praca powiązana jest z wyjazdami wiec tryb podróżowania mamy we krwi
@jurkovska bardzo ładna aranżacja!
My mieszkamy „na prowincji”, niby super, cisza, spokój, latem można w ziemi podłubać ale zima nie ma nawet gdzie pójść na spacer bo nawet nie ma chodnika, nie wspomnę o poboczu. Także z synkiem spacerowałam od domu do garażu i z powrotem, haha!
@jurkovska bardzo ładna aranżacja!
My mieszkamy „na prowincji”, niby super, cisza, spokój, latem można w ziemi podłubać ale zima nie ma nawet gdzie pójść na spacer bo nawet nie ma chodnika, nie wspomnę o poboczu. Także z synkiem spacerowałam od domu do garażu i z powrotem, haha!