reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Moja ginekolog też by zabroniła [emoji39] ja nawet nie marzę o wakacjach, bo niewiadomo czy nie będę musiała leżeć. Zobaczymy jak ta moja szyjka będzie funkcjonowac [emoji39]
Ja się znowu boje o łożysko, moja zmora do końca życia wiec tez chce być w miarę blisko szpitala. Ciekawe jak w tej ciąży łożysko się ułoży, dwa razy miałam przodujące, raz przy ujściu, w drugiej na szczescie się podniosło.

reklama
Gdzie lecicie ? Mówiłaś lekarzowi? Mój jest trochę przeciwny ale to dlatego ze mówił ze to wiąże się ze zmiana flory bakteryjnej i można infekcje podlapac. Ale jak powiedziałam ze sprawdzone miejsce a nie hotel w ciemno to się zgodził. I albo mamę zabiore albo znajomych najlepszych żebym nie musiała nic robić heheh.

Ja tez mam większe owłosienie niż przed ciąża ale ja miałam tak poprzednio i chyba to później się zmieni po 4 miesiacu ogólnie tez mam jak na moja karnację i bardzo owłosiona ciemna łepetynę to słaby zarost na nogach czy rekach
Chorwacja [emoji108]... Ale tez domek chcemy wynająć blisko morza, jedzonko swoje...
Rezerwację mamy zrobioną ale na szczęście do końca maja można za free odwołać... Planujemy jechać na koniec czerwca czyli 27/28tydz...na 10dni.. I autem. Bo samolotem za duze ryzyko dla malucha przy mojej fobii. [emoji43]

My w tym roku odpuszczamy sobie wakacje, ja jakoś się boję ruszać gdzieś dalej z domu. W zeszłym roku pobudowaliśmy domek letniskowy, więc urlop poświęcimy na wykończenie, tak żeby w przyszłym roku jeździć już w jakieś ludzkie warunki:) Tzn. mąż będzie robił a ja będę z leżaka nadzorować:)

Czarnulka jak z nim i tym rozmawiałam to nie było krwiaka:) A w poprzedniej ciazy wchlonely mi się krwiaki do 15tc, więc zakładam że by go już nie było, jednak nie chce ryzykować, sam lot pewnie mnie zestresuje, nie będzie ruchów albo coś i będę panikowac a jednak grecką służbą zdrowia.. Nie odwazylabym się;). Rok temu byliśmy od 18 maja na Rodos i było idealnie, 30 stopni, w cieniu przyjemnie, nasza córka miała jak w raju:)

No mnie tez koleżanka straszy ze lot może zaszkodzić na łożysko. Ja w poprzedniej ciąży leciałam i nic się nie stało. Ale jakoś tez mam trochę obaw. Tylko mi szkoda dzieci moich bo ferie mieliśmy do doopy. Ale planuje zabrać mamusie a wtedy zawsze bezpieczniej heheh

Czarnulka jak z nim i tym rozmawiałam to nie było krwiaka:) A w poprzedniej ciazy wchlonely mi się krwiaki do 15tc, więc zakładam że by go już nie było, jednak nie chce ryzykować, sam lot pewnie mnie zestresuje, nie będzie ruchów albo coś i będę panikowac a jednak grecką służbą zdrowia.. Nie odwazylabym się;). Rok temu byliśmy od 18 maja na Rodos i było idealnie, 30 stopni, w cieniu przyjemnie, nasza córka miała jak w raju:)
My na początku czerwca to myśle ze 35 i ponad było. Ale ta wilgotność wyspowa jest dla mnie gorsza niż upał.
Tak z krwiakiem tez bym nie ryzykowala nawet jakby się wchłonął

Dziewczyny a macie może detektor tętna płodu? Ja nie miałam nigdy tego w poprzednich ciążach rodziłam w marcu obu i nie było upałów i jakoś nie czułam chyba potrzeby posiadania. Nie wiem czy warto się w to zaopatrzyć czy nie będę jeszcze bardziej się nakręcać jak nie usłyszę albo coś

My na początku czerwca to myśle ze 35 i ponad było. Ale ta wilgotność wyspowa jest dla mnie gorsza niż upał.
Tak z krwiakiem tez bym nie ryzykowala nawet jakby się wchłonął
Nie ma co przesadzać, jak mi się wchłonie to normalnie mogę żyć i można jechać na wakacje, mój lekarz by się zgodził. W poprzedniej ciazy też miałam krwiaki na początku i lezalam ale potem mogłam wszystko, ciąża jest bezpieczna :)
Jak z mamusia to wiadomo lepiej ;)

reklama
Do góry