reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

No właśnie ja z moja cukrzyca ciążowa to już całkiem boje się ruszyć z domu, bo wszędzie z własnym jedzeniem... Jestem ze Szczecina więc do morskich miejscowości mam 100km zatem morze odwiedzę w wakacje nie raz ale tylko po jednym ;);)

reklama
Ja mam w planach wakacje poza krajem. Lekarz mi odradzał ale ja chyba nie odpuszczę. Straciliśmy wyjazd na ferie i dzieci mi nie odpuszcza. No i góry jak co roku musza byc
My tez planujemy jesli nie będzie przeciwwskazań [emoji3526]

Czuje sie dziewuchy jak małpa... Nigdy nie mialam problemów z owlosieniem, koleżanki mi zazdroscily ze mam taki rzadki i niewidoczny a teraz??? [emoji43][emoji43][emoji43] Wtf... Po 3, 4dniach juz jestem tak obrosnieta jak kiedys po tygodniu ... Dzizas [emoji50]
W poprzednich ciążach tak nie mialam.

Ja pamiętam że leżałam sobie i nagle poczułam ruchy, nie dało się tego pomylić z niczym innym, wcześniej było jakieś delikatne łaskotanie jakby, ale te ruchy widziałam na brzuchu bo się taka mała kulka zrobila :D mega to było.
Teraz ostatnio ? Jesteś pewna,że to dzidzia? Mi w poprzedniej ciąży tak stawiala się macica [emoji848]

Teraz ostatnio ? Jesteś pewna,że to dzidzia? Mi w poprzedniej ciąży tak stawiala się macica [emoji848]
Ale jak to, jak stawiała Ci się macica, to czułaś łaskotanie i uwypuklał Ci się brzuch? To mi się wydaje dziwne. U mnie brzuch robił się twardy jak kamień i miałam kłopoty z oddychaniem. Widać u każdego to inaczej wygląda.

Ale jak to, jak stawiała Ci się macica, to czułaś łaskotanie i uwypuklał Ci się brzuch? To mi się wydaje dziwne. U mnie brzuch robił się twardy jak kamień i miałam kłopoty z oddychaniem. Widać u każdego to inaczej wygląda.
Przy ruchach też się brzuch stawiał Ale już na późniejszym etapie, bo pierwsze ruchy czulam w 16tc :) I zazwyczaj jak leżałam na plecach, ponoć bobasy tego nie lubią [emoji39] przyjmował wtedy kształt takiej kulki i trochę trwało zanim wrócił do normalności. Poprzednia ciążę brałam cały czas nospe i magnez, duphaston i luteine, a dodatkowo miałam założony szewek na szyjke

9000​
Cześć :) piękna sobota się zapowiada, duzo rzeczy mam dzisiaj zaplanowanych to i bardziej zorganizowana jestem:)

@jurkovska , mieszkanie od developera kupujecie ? pochwal się aranżacjami :) fajnie ze dziecko juz na nowym będzie :) u nas jeszcze na starym kilka miesięcy plus wykańczanie akurat na końcówce ciąży i po porodzie . Koleżanka mnie ostatnio przeraziła jak podsumowała wykończenie swojego domu - 140 tys , a cudów nie robiła

Mi szykuje się wesele koleżanki z pracy , na podkarpaciu 10 maja . Juz dawno temu obiecałam, że pojadę , tyle że teraz będę gruba ...
Wakacje juz odpuscilismy, wiedząc, ze będzie dom . Córka starsza pojedzie na kolonię , a młodsza ze mna zostanie. Przynajmniej nie będzie problemu co robić z dziećmi przez ponad dwa msc wakacji, gdy urlopu mam zwykle 2 tyg . U mnie do ruchów daleka droga, nie dośc ,że termin na koniec miesiąca ( akurat urodziny teścia ) to jeszcze ostatnio tłuszczyku trochę zapuścilam :zawstydzona/y:

Miłego dnia

aaa.. Cybexy tez za 1500 zł widziałam , ale te ze skrzydłami to 12 tys kosztują .

reklama
My też teraz jestesmy w trakcie kupowania mieszkania, ale troche na leniwca bo akurat trafilo mam sie juz wyremontowane i umeblowane, wiec na poczatek super. Ale Wy to jak mowicie domy, czy nawet mieszkania to pewnie spore. U nas skromniusio, 2 pokoje :)

Do góry