reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziewczynki te dotknięcia to na 100 % ruchy są. Nie ma reguł na to. Ja tez w pierwszej ciąży w 12 tyg czułam i to nie puknięcia a kopniaki. Teraz tez już czuje i to w tych miejscach gdzie robił usg tylko tez jeszcze słabe takie dotknięcia od środka

reklama
Czy tylko ja się boje ruchów? [emoji848] W 2 ciąży młoda w ostatnich dniach dawała mi tak popalić, że zwijalam się wręcz takie nieprzyjemne to bylo... W szpitalu sie dowiedziałam, ze przeklada się z lewej na prawą stronę i na odwrót dupką wypychajac bebzol... I teraz trochę się boję, że znowu będę odczuwać ból [emoji21]
Mnie tez bardzo bolało pod koniec zwłaszcza jak w miednice wkręcał nogi a drugi to do końca pod żebrami siedział bardzo wysoko i ciężko było go wogole wyciągnąć podczas CC

Nam akurat idealnie spasowalo :) aż się zdziwiłam że bez żadnych problemów się udało.

Moj mąż zrobił leczo na jutro na obiad i pojechał na basen. Właśnie wyżarlam z niego cała kiełbaskę. Była przepyszna... [emoji39]

Jutro będzie danie wegetarianskie [emoji849][emoji6]
Heheheheheh smacznego. Za mną od dawna chodzi kiełbaska wypieczona z mikrofali moje dzieci jedzą a ja zapachem się obywam bo boje się jesc takich rzeczy. Dziś zaplanowałam lasagne, łososia i rosol. Na 4 dni bo zaniedbałam gary. Od dwóch miesięcy czekam na lasagne i dziś może uszczkne trochę bo już tak nie zygam chociaż wczoraj miałam kryzys

Hey dziewczyny gratulacje z udanych wizyt :*
Ja od rana katastrofa zaczęłam sprzątać kuchnie i o mało co nie zdążyła bym do toalety pierwsze wymioty tej ciąży masakra kiedy się to skończy :( mam już dość bo nie jem i nie mam czym zwracać :(
Ja mam w głowie kolor niebieski i te dresy z myszką Miki nie Minnie haha :D
7 marca podglądam malca na NFZ a 13 mam prenatalne i mam nadzieję że powie że wisi mi tam coś pomiędzy nogami i że to nie jest pępowina haha :D już nawet córki mówią że to Filip także może się sprawdzi kto wie :D

Hej, a ja wczoraj najadłam się starach, zaczełam plamić taką żywą krwią ale to było jednorazowe tak troche poleciało i jak dojechałam do gin to już czysto było, nawet gin mówił, że nie wie z kąd to krwawienie bo nie ma żadnego krwiaka ani nic mówił, że może jakieś małe naczynko pękło. Ważne, że wszystko ok i dzidzia taka już duża, niepodał wymiarów ale taki misiu zniej z rączkami i nóżkami :)
A dzisiaj zalecenia odpoczywać więc będe w brudzie żyć i tylko leżeć.:szok:

Co do imion to u mnie albo Karina albo Krystian. Dużo jest pięknych imion.

U mnie dzisiaj 11+2 mam nadzieje, że to już końcówka ciągłego myślenia, że cos może się stać.

U mnie dzisiaj w apce wskoczył 13+0 Więc jestem podekscytowana i już myślami jestem na czwartkowym USG :D Niby mi się dłuży ale w sumie szybko te tygodnie wskakują a No i ryzyko poronienia już chyba bardzo niskie :) jesteśmy właśnie w trakcie kupowania mieszkanka i Dzieki temu czas szybciutko też leci bo dużo formalności, a wczoraj dostaliśmy plan aranżacji od architekt i już to sie takie namacalne!!! Ale chcemy sie ze wszystkim wyrobić do czerwca razem z przeprowadzka abym te dwa miesiące ostatnie juz w spokoju przeleżała

Jejku ja mam tak samo jak Wy, tylko sutki mam drażliwe:(
Oo widzę, że mamy kolejnego chłopca i dziewczynkę na grupie [emoji7][emoji7] gratulacje dziewczyny [emoji8]
Ja już po wizycie u endo, mam mniejsza dawkę eutyroxu i kolejna wizyta za miesiąc :)
Byłam dziś w lidlu i kupiłam spodnie ciążowe, są mega wygodne [emoji3]
A to mój brzuch, wyglada jakbym była w 7 miesiącu ciąży [emoji85][emoji85]
Zobacz załącznik 945217
Trzymamy kciuki!

Rany też bym chciała już być u lekarza, najchętniej raz w tygodniu mieć usg8-)
Dzisiaj mam znowu jeden z tych dni gdzie nie czują się ciążowo:unsure: nic nie czuje i martwię się że coś jest nie tak :hmm:
@Baciombre1984 mam to samo, cały czas się zamartwiam, bo się czuje aż za dobrze [emoji849]

Hej dziewczyny[emoji3] a ja właśnie zmieniłam w apce datę porodu[emoji23] wg om jest teraz 12+3 (4.09) a wg trzech ostatnich USG (w tym prenatalnych wg których data jest najbardziej prawdopodobna)wychodzi 13+2 (29.08)hehe

Hej dziewczyny[emoji3] a ja właśnie zmieniłam w apce datę porodu[emoji23] wg om jest teraz 12+3 (4.09) a wg trzech ostatnich USG (w tym prenatalnych wg których data jest najbardziej prawdopodobna)wychodzi 13+2 (29.08)hehe
Mam ten sam termin według OM hehehe i tez mi się przesunął na sierpień bodajże 27 i tak tez będę chciała się ciąć ostatni tydzień sierpnia

reklama
@Kara88 to chyba pierwsza przedstawisz nam swojego maluszka [emoji4]

Wczoraj z siostrą oglądaliśmy zdjęcia mojej córki gdy była malutka, wzięło mnie na wspominki, dzieci zdecydowanie za szybko rosną [emoji17] wciąż mam wrażenie, że ona jest taka malutka i nic się nie zmieniła, a prawda taka, że niedługo mnie przerośnie [emoji23]

Dziewczyny zastanawiałyście się już może nad wakacjami czy w tym roku odpuszczacie? Znacie jakieś fajne, godne polecenia miejscówki nad Polskim morzem?

Do góry