reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziewczynki te dotknięcia to na 100 % ruchy są. Nie ma reguł na to. Ja tez w pierwszej ciąży w 12 tyg czułam i to nie puknięcia a kopniaki. Teraz tez już czuje i to w tych miejscach gdzie robił usg tylko tez jeszcze słabe takie dotknięcia od środka

reklama
Czy tylko ja się boje ruchów? [emoji848] W 2 ciąży młoda w ostatnich dniach dawała mi tak popalić, że zwijalam się wręcz takie nieprzyjemne to bylo... W szpitalu sie dowiedziałam, ze przeklada się z lewej na prawą stronę i na odwrót dupką wypychajac bebzol... I teraz trochę się boję, że znowu będę odczuwać ból [emoji21]
Mnie tez bardzo bolało pod koniec zwłaszcza jak w miednice wkręcał nogi a drugi to do końca pod żebrami siedział bardzo wysoko i ciężko było go wogole wyciągnąć podczas CC

Nam akurat idealnie spasowalo :) aż się zdziwiłam że bez żadnych problemów się udało.

Moj mąż zrobił leczo na jutro na obiad i pojechał na basen. Właśnie wyżarlam z niego cała kiełbaskę. Była przepyszna... [emoji39]

Jutro będzie danie wegetarianskie [emoji849][emoji6]
Heheheheheh smacznego. Za mną od dawna chodzi kiełbaska wypieczona z mikrofali moje dzieci jedzą a ja zapachem się obywam bo boje się jesc takich rzeczy. Dziś zaplanowałam lasagne, łososia i rosol. Na 4 dni bo zaniedbałam gary. Od dwóch miesięcy czekam na lasagne i dziś może uszczkne trochę bo już tak nie zygam chociaż wczoraj miałam kryzys

Hey dziewczyny gratulacje z udanych wizyt :*
Ja od rana katastrofa zaczęłam sprzątać kuchnie i o mało co nie zdążyła bym do toalety pierwsze wymioty tej ciąży masakra kiedy się to skończy :( mam już dość bo nie jem i nie mam czym zwracać :(
Ja mam w głowie kolor niebieski i te dresy z myszką Miki nie Minnie haha :D
7 marca podglądam malca na NFZ a 13 mam prenatalne i mam nadzieję że powie że wisi mi tam coś pomiędzy nogami i że to nie jest pępowina haha :D już nawet córki mówią że to Filip także może się sprawdzi kto wie :D

Hej, a ja wczoraj najadłam się starach, zaczełam plamić taką żywą krwią ale to było jednorazowe tak troche poleciało i jak dojechałam do gin to już czysto było, nawet gin mówił, że nie wie z kąd to krwawienie bo nie ma żadnego krwiaka ani nic mówił, że może jakieś małe naczynko pękło. Ważne, że wszystko ok i dzidzia taka już duża, niepodał wymiarów ale taki misiu zniej z rączkami i nóżkami :)
A dzisiaj zalecenia odpoczywać więc będe w brudzie żyć i tylko leżeć.:szok:

Co do imion to u mnie albo Karina albo Krystian. Dużo jest pięknych imion.

U mnie dzisiaj 11+2 mam nadzieje, że to już końcówka ciągłego myślenia, że cos może się stać.

U mnie dzisiaj w apce wskoczył 13+0 Więc jestem podekscytowana i już myślami jestem na czwartkowym USG :D Niby mi się dłuży ale w sumie szybko te tygodnie wskakują a No i ryzyko poronienia już chyba bardzo niskie :) jesteśmy właśnie w trakcie kupowania mieszkanka i Dzieki temu czas szybciutko też leci bo dużo formalności, a wczoraj dostaliśmy plan aranżacji od architekt i już to sie takie namacalne!!! Ale chcemy sie ze wszystkim wyrobić do czerwca razem z przeprowadzka abym te dwa miesiące ostatnie juz w spokoju przeleżała

Jejku ja mam tak samo jak Wy, tylko sutki mam drażliwe:(
Oo widzę, że mamy kolejnego chłopca i dziewczynkę na grupie [emoji7][emoji7] gratulacje dziewczyny [emoji8]
Ja już po wizycie u endo, mam mniejsza dawkę eutyroxu i kolejna wizyta za miesiąc :)
Byłam dziś w lidlu i kupiłam spodnie ciążowe, są mega wygodne [emoji3]
A to mój brzuch, wyglada jakbym była w 7 miesiącu ciąży [emoji85][emoji85]
Zobacz załącznik 945217
Trzymamy kciuki!

Rany też bym chciała już być u lekarza, najchętniej raz w tygodniu mieć usg8-)
Dzisiaj mam znowu jeden z tych dni gdzie nie czują się ciążowo:unsure: nic nie czuje i martwię się że coś jest nie tak :hmm:
@Baciombre1984 mam to samo, cały czas się zamartwiam, bo się czuje aż za dobrze [emoji849]

Hej dziewczyny[emoji3] a ja właśnie zmieniłam w apce datę porodu[emoji23] wg om jest teraz 12+3 (4.09) a wg trzech ostatnich USG (w tym prenatalnych wg których data jest najbardziej prawdopodobna)wychodzi 13+2 (29.08)hehe

Hej dziewczyny[emoji3] a ja właśnie zmieniłam w apce datę porodu[emoji23] wg om jest teraz 12+3 (4.09) a wg trzech ostatnich USG (w tym prenatalnych wg których data jest najbardziej prawdopodobna)wychodzi 13+2 (29.08)hehe
Mam ten sam termin według OM hehehe i tez mi się przesunął na sierpień bodajże 27 i tak tez będę chciała się ciąć ostatni tydzień sierpnia

reklama
@Kara88 to chyba pierwsza przedstawisz nam swojego maluszka [emoji4]

Wczoraj z siostrą oglądaliśmy zdjęcia mojej córki gdy była malutka, wzięło mnie na wspominki, dzieci zdecydowanie za szybko rosną [emoji17] wciąż mam wrażenie, że ona jest taka malutka i nic się nie zmieniła, a prawda taka, że niedługo mnie przerośnie [emoji23]

Dziewczyny zastanawiałyście się już może nad wakacjami czy w tym roku odpuszczacie? Znacie jakieś fajne, godne polecenia miejscówki nad Polskim morzem?

Do góry